Истанбул [тема 39]

• 105 725
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Само да вметна, че за Кулата Галата чакахме поне 30 минути на опашка, за да влезем. Целете се в по-ранен час, че може да изтървете залеза. Wink Разбира се, говоря за времената, в които туристите бяха много. Сега може да е по-спокойно.

# 211
Здравейте  Hug Заминаваме за Истанбул на 14.04 и започвам с въпросите  Joy

Искам да купя билети за Св. София онлайн, но ми иска да посоча град в Турция и държава може само Турция... това трябва ли да ме притеснява?

# 212
Здравейте, имам нужда от вашата помощ относно насоки как да стигна от хотел Бекдаш https://www.google.bg/maps/place/Bekdas+Hotel+Deluxe/@41.0086,28.960385,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x3cda6083c78700fa   до Принцовите острови. В петък 29,04,2016 сутринта ще пристигнем в Истанбул, до обяд имаме пешеходна разходка и след това свободно време. Много ми се иска да отида до Принцовите острови.  Също бих искала да попитам някой знае ли къде има магазин на BREEZE? Предварително Ви благодаря  Simple Smile

# 213
Не знам , странно за билетите - аз съм си купувала преди три години, нямам спомени нещо да ме е затруднило... Сега погледнах за оnline билети - дори не можах да намеря на друг език , освен на турски...

За Принцовите острови - от хотела с  трамвая до последната спирка и оттам - с корабче от Кабаташ...Само си проверете разписанието....

# 214
  • Варна и...духом на Босфора
Това Бризето детски дрехи ли са?
Виждала съм табела в Лалелито,но не помня от коя страна на трамвайчика? newsm78
За Адалар тръгнете сутринта,пак вижте разписанието,както Ду ви е писала,или ако е следобяд комбинирайте с Азия и Гьозтепе за лаленца,евентуално Stop

# 215
Благодаря  Hug Да Бризето са детски дрешки с много добро качество. Аз търсих и в техния сайт, оказа се, че има на 250 метра от хотела.  Като разгледах улиците около хотела през гугъл ревю се оказа, че е пълно с магазинчета, така че се надявам и на шопинг  Laughing

# 216
Момичета, правилно ли се ориентирам, че автобус 25Е, за Емирган, се хваща някъде в района на предпоследната спирка на трамвая? А малко преди същата спирка, вляво, би трябвало да се виждат шарените стълби. Така ли е?

# 217
Момичета, правилно ли се ориентирам, че автобус 25Е, за Емирган, се хваща някъде в района на предпоследната спирка на трамвая? А малко преди същата спирка, вляво, би трябвало да се виждат шарените стълби. Така ли е?

точно така:)

# 218
  • София

И на последната спирка на трамвая да слезеш, не е фатално. Просто вече ще има хора в автобуса и най-вероятно ще пътуваш права. Wink Правилната спирка се казва Фъндъклъ, а последната Кабаташ. Освен стълбите, ориентир може да ти бъде и малката градинка(Findikli Parki) между спирката и Босфора. И не забравяй, че до Емиргян 22 и 22 RE вършат същата работа като 25Е.

# 219
Много ви благодаря!
И още нещо ще ви питам: Няколко пъти срещнах в темата ул. "Пиер Лоти". Къде, всъщност, се намира? Явно не е при кафенето в кв. Еюп?
А кварталът между Синята джамия и Малката Света София приятен ли е? Чудя се дали да впиша в програмата ни и нея...

# 220
Има стръмни участъци, на мен ми хареса джамията Соколу Мехмед Паша - малка, но отвътре цялата е с плочки от Изник, подобно на Рюстем паша джамия...

В малката Света София не успях да вляза, защото беше затворено...Ако ги включите в програмата надали ще ви отнеме много време...

А улицата е зад Ат мегдан - https://www.google.bg/maps/place/Piyer+Loti+Cd.,+Fatih%2F%C4%B0s … 9685353,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x14cab99749098b47:0x9499c9638b1891a?hl=bg

# 221
Малко инфо:снощи се връщах от Одрин. На влизане в бг митница всички автобуси се изпразваха от багажа и минаваха на скенер. Хвърлят и по едно око на багажите. Това ни забави с около час, час и половина. И то, защото  не съвпадна със смяната на екипите в 19.30.
Така че имайте търпение, явно така ще е.

# 222
Благодаря, Du! Точно това ми трябваше!

# 223

И на последната спирка на трамвая да слезеш, не е фатално. Просто вече ще има хора в автобуса и най-вероятно ще пътуваш права. Wink Правилната спирка се казва Фъндъклъ, а последната Кабаташ. Освен стълбите, ориентир може да ти бъде и малката градинка(Findikli Parki) между спирката и Босфора. И не забравяй, че до Емиргян 22 и 22 RE вършат същата работа като 25Е.
Септември месец се качихме точно на Фъндъклъ.На Кабаташ шофьора ни накара да слезем и ни прехвърли на друг автобус 25Е без да се таксуваме отново.Обясни нещо на колегата си ,но няколко спирки поред не спряха да ни гледат подозрително останалите пътници и шофьора също. Mr. Green

# 224
  • София

Септември месец се качихме точно на Фъндъклъ.На Кабаташ шофьора ни накара да слезем и ни прехвърли на друг автобус 25Е без да се таксуваме отново.Обясни нещо на колегата си ,но няколко спирки поред не спряха да ни гледат подозрително останалите пътници и шофьора също. Mr. Green

Може да му е бил последен курс за деня. Фъндъклъ е последната спирка, а Кабаташ първата. А може и човекът да ви е предупредил като сте се качили или да е пишело нещо, но да не сте разбрали.  Mr. Green  Колко от чужденците у нас биха разбрали "За депо Искър" или "За гараж Малашевци"?  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт