Истанбул [тема 39]

• 106 306
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Троян
HugНатали,благодаря за разказа.
Значи във Сапфир цената е вече 38 лири с 4Д,а за Виаленд е 160 лири,така както си споделила?
Поправям се за Сапфир цената е 36ТЛ.
24 терасата и 12 4Д,а за Виаленд -така ни казаха от Караджъ Турс -100 лв.

# 271
  • In a surreal moment!
Du - Благодаря, хем четох пътеписа на Тонико и се впечатлих от метрото по моста и не хванах връзката. Дано нямам техните проблеми с намирането на Инстанбулкарт.

redemi - Благодаря, приятелчето е голям фен, ще му се да види такова голямо съоръжение, магазинът точно не ни е цел, а по-скоро музей на отбора, ако има безплатен вход или на по-приемлива цена.

Забелязах на картата, че метрото след 4Левент се разделя на две линии, помислих, че трябва да следя линията да е за Seyrantepe...или трябва да се прекачваме...този момент не знам как да го проуча.
А има ли вариант да се върнем с градски автобус от азиатската част направо до Лалели?

# 272
Ходих до Венецията по магазините има доста голями намаления , но за съжаление не е напълнена и не можах да се кача на гондола . Но пък ядох в един страхотен ресторант . 

Венецията - това търговски център ли e? За който някой скоро беше писал? Заслужава ли си ходенето дотам(и с какво се ходи)?

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 19:56 от Du

# 273
  • Варна
Du, вероятно килимът ще издържи, особено ако няма големи жеги. Но тази седмица беше много топло. Не мога да намеря информация докога ще го държат, но ако считаме това, че проявите на Султанахмет са от 10. до 30.04.,то може да се очаква, че ще стои дотогава, ако има вид. Друг е въпросът на какво мнение са времето и самите лалета. Иначе технологията на изграждане е надеждна.
Още при пристигането ни имаше доста прецъфтели и прецъфтяващи лалета. Това бе на 4-ти. Днес като тръгвахме из града вече всички лалета вехнеха. В сряда вечерта край стените на Долмабахче работници махаха лалетата от крайпътната алея.
Всичко това казвам не за да попарвам нечии надежди, а за да е ясно какво може да се очаква след две седмици. В сряда в Емиргян имаше не повече от 5% цветове на пъпка. Времето определено не се съобразява с плановете на истанбулската община. Която пък не знам защо обявява Фестивал от първия до последния ден на месеца, а в същото време официалните прояви започват между 8-ми и 10-ти. В резултат от което ние видяхме прекрасните цветя, но нищо от програмата. Така че няма пълно щастие.

Въпреки това Истанбул е прекрасен, с все полиция и кръжащи хеликоптери и ако съм изпитвала притеснение, то е било само първите моменти. После градът те омагьосва и забравяш всичко друго.

# 274
Благодаря за отговорите...Simple Smile
Моето пътуване не беше планувано да е свързано с лалетата, но тъй като нещата се промениха, започнах и за лалетата да се интересувам...И да е там килима, и да не е там - Истанбул е красив  всякак. Ако имам късмет, ще го видя, ако не - ще видя толкова много други неща, живот и здраве:)
Миналата година бяхме по това време - облачно, почти всички лалета бяха 1/3 разцъфнали...Тази година - обратно...Природата си е природа...Simple Smile

# 275
  • София
А има ли вариант да се върнем с градски автобус от азиатската част направо до Лалели?

Мисля, че до Лалели няма. Знам за Таксим, но сигурно има и до други места. Но имай предвид, че автобусите, минаващи по моста са по-скъпи.

Иначе за Азия бих те посъветвала да отидете с ферибот до Кадъкьой (бика), после по някакъв начин до Юскюдар (освен с долмуш, може и с автобус) и после с Мармарай (метрото) до Лалели. Все пак имай предвид, че Мармарай стига до долната част на Лалели. Ако хотелът ви е над трамвайната линия, ще трябва да повървите пеша или да се качите на другото метро за 1 спирка и срещу още едно билетче.

# 276
# 277
  • София
pepel_ot_rozi, винаги с най-голямо удоволствие отварям твоите постинги Peace,
защото зная че в тях ме очакват поредните страхотни красоти от любимия  Истанбул.... ехххх Simple Smile
Благодаря ти Hug

# 278
pepel_ot_rozi, винаги с най-голямо удоволствие отварям твоите постинги Peace,
защото зная че в тях ме очакват поредните страхотни красоти от любимия  Истанбул.... ехххх Simple Smile
Благодаря ти Hug
В очакване някой ден и аз да напиша разказче и да сложа мои, любителски снимки. Simple Smile
Така лекувам мъката по любимия град, а може би я разпалвам още повече. Simple Smile

# 279
Здравейте, имам въпрос за Долмабахче. Знам, че се влиза само с група. Но не мога да намеря информация какви групи в колко часа влизат, в смисъл на какъв език. Дали има на български? Такава, която не е организирана от агенция, а за свободни електрони  Joy

Още нещо, някой може ли да ми каже в колко часа трябва да се качим на корабче по Босфора, за да тръгнем по светло и да хванем залеза  newsm78

Ииии, някой да препоръча турска вечер с шоу, храна и напитки?

Благодаря Ви, вече нямам търпение да тръгваме!!!  Joy bouquet bouquet

# 280
  • Варна
Пепелче, да ти кажа, аз вече имам нова порция мои любителски снимки, но това ни най-малко не намалява апетита ми за пътуване. Вчера се върнахме, а днес отново бих тръгнала.

Лейди И., мисля, че няма групи на български, както и няма точен часови график за влизане на сборни групи. Поне когато ние ходихме, тези групи влизаха по усмотрение на персонала на входа. Когато преценят, че могат да вмъкнат такава група между организираните и естествено, когато бройката на единичните туристи е подходяща. Български смятам че няма и сега, защото не е оправдано. Доколкото помня, влизаха групи на турски и английски, за руски не съм сигурна.

Ти сама може да провериш кога е залеза в деня, в който ще правите тур по Босфора и да прецениш при продължителност малко повече от час кога да се качите, за да е по светло, а да слезете по тъмно. Все пак това не е толкова трудно. Проблемът е, че фирмите май нямат турове по това време. Шехир има един следобед, Турьол приключват с тур в 18:00. Не знам за Дентур. Но на Еминьоню винаги има тръгващи корабчета, които няма как да не забележите и да не чуете викачите. Просто бъдете там навреме.

# 281
Само да допълня за Долмабахче - гледайте да сте в началото до екскурзовода...Събират големи групи и не знам последните какво виждат/чуват...Както каза beliata - предимно турски и английски, въпреки че съм случвала и група на испански...За залеза и аз съм на нейното мнение - и обикновено корабче от Юскюдар/Кадъкьой за Еминьоню по залез си е незабравимо преживяване...
Въпреки, че официално съм обявена за луда, нямам търпение да тръгна:)

# 282
  • Варна и...духом на Босфора
Разказа на другарката Беля за седмичното и скитарене по стамбулските сокаци,аз,като външен оценител не мога да отлича за повече от цафара на релси Flutter Mr. Green Hug Crazy Wink Немедленно като си почине да се отбележи пак. Hug

# 283
Беличка, готова съм за твоята порция снимки. А ако разкажеш нещо, цена няма да имаш. Simple Smile
 Praynig Praynig Praynig

# 284
Изобщо не сме луди, много сме си добре даже! Само вие можете да ме разберете колко страдам, че ни се отложи великденското ходене.  #2gunfire
Нямам търпение да се изтъркулят още няколко месеца и, живот и здраве, да отивам да живея в Истанбул, въпреки, че ще съм далеч от босфорските вълни....

Общи условия

Активация на акаунт