Истанбул [тема 39]

• 105 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Дори в най-мрачните си мисли не съм си представял мостовете над Босфора, затворени от военни.

Скрит текст:

Случи се по-лошо - военните стреляха на месо по тълпите с хора и това се случи пред очите на целия свят! Цяла нощ не съм спал и още не мога да се осъзная. Наистина ли се случва всичко това?!

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 07:16 от bialk

# 676
  • София
Снощи беше страшно. Тъкмо си легнах, и ми излезе съобщение от BBC за случващото се. Започнах да звъня на познати в Истанбул и Анкара. До някое време успях - колкото да ми кажат, че някои от тях са блокирани в колите си, някои тъкмо излизат навън, някои са у дома. Интернет падна и нямахме никакви социални медии за контакт. Чуваше се пукот в далечината. Бяха просто блокирани - нямаха мърдане наникъде и не знаеха какво се случва.
Опитах да звънна пак към 1,30 тази нощ, но вече дори нямаше сигнал. Чак сутринта се чух с едно момиче в Истанбул, което каза, че са им препоръчали да останат у дома и да не излизат наникъде.

# 677
Полети все още не се изпълняват...
Никога не съм виждала толкова празна откъм самолети карта на Турция..

За съжаление това е поредната случка, която ще изплаши още повече хората, и туристическия сезон в Истанбул и Турция ще бъде провален напълно.
Жалко...

Аз лично, отново правя планове за Истанбул, но ... да видим.

# 678
  • България, София
Гледах снощи какво се случва със свито, плачещо сърце Cry

И аз никога не бях виждала мостовете затворени по този начин Cry

Моля се всички наши сънародници, които са в Турция по една или друга причина, да са невредими и да се завърнат у дома живи и здрави.

А само преди два дни сънувах, че съм в Истанбул и така копнея да го видя на живо ...

# 679
Надявам се, че Neolita е добре. Доколкото си спомням беше в Истанбул. Дано скоро видим любимият си град в състояние, което сме свикнали.

# 680
# 681
Въобще не мога да разбера точно какво става,но ми е ясно-лишо ,че по-лошо става  Cry

# 682
Аз в понеделник трябва да пътувам. На кръстопът съм и изчаквам да видя как ще се развият нещата. Не знам какво да правя. Като гледам репортажите ме хваща страх. Снощи чертаех маршрути ден по ден. Днес.....

# 683
Здравейте, ние сми си в Пловдив и всичко е наред с нас. Това за мен беше поредната игра на турското правителство, не е възможно 1000 човека да си мислят, че могат да направят военен преврат в страна като Турция. Не забравяйте, че преди години страната е преживяла няколко военни преврата и са наясно каква сила и ресурс им трябва. Вече позициите на президента са затвърдени, той е герой и очаквам през следващите месеци да има референдум за прездентска република.
Сега да се върна на обстановката в Истанбул- снощи от джамиите вместо езан се е носил призив излезте навън и подкрепете президента. Самият той също призова към това. Няма да навлизам пакв политически тематики. Говорихме с роднини и приятели, следя и в снапчат какво се случва, градът е спокоен, няма много хора по улиците, но общо взето всичко изглежда наред. Гледах снапове от Кадъкьой, Бешикташ и Нишантъшъ, по улиците има малко хора, но няма полиция и напрежение.

# 684
  • България, София
Неолита, радвам се, че си добре  Hug И аз те мислех. Бях останала с впечатление, че си в Истанбул.

В интерес на истината, снощи, докато гледах телевизия, си пуснах камерите. На Султанахмед, на Еминьоню, на площад Беязид всичко ми изглеждаше спокойно. Камерите от Таксим и Истиклял не работеха, но това не е от сега. Зачудих се дали излъчват на живо, записи ли са пуснати или събитията са в други части на града  newsm78

Толкова ми се ходи в Истанбул, а не се знае кога ще е. Градът със сигурност няма да е същият още дълго време  Cry За държавата ... просто не знам.
Със смесени чувства съм по отношение на събитията от снощи. Нека всички загинали почиват в мир!

Последна редакция: сб, 16 юли 2016, 15:30 от velina_v

# 685
  • София
velina_v, разговарях с приятел, който беше в колата си, малко преди един от мостовете над Босфора, и ми обясняваше, че изчаква реда си, за да обърне, защото са затворили моста пред тях.
Другото струпване е било на Таксим.
Иначе друга приятелка живее на азиатския бряг и каза, че там било спокойно.

# 686
 Тинче  Hug   Ти в Лондон ли си в момента ?

Стана ми много мъчно заради събитията  Sad  Толкова искам да видя и да се разхождам по  Босфора   и като видях как стрелят по мирни граждани  ooooh!

До като Ердоган е на власт   няма да се оправи Турция ! Ще става по - зле   и ще прокудят  хората  да живеят другаде .     Туризма е съсипан то е ясно ,  но  се пак оставам с надеждата, че и това ще отмине и ще можем спокойно да отидем до   Истанбул  Praynig   

# 687
... Това за мен беше поредната игра на турското правителство, не е възможно 1000 човека да си мислят, че могат да направят военен преврат в страна като Турция. Не забравяйте, че преди години страната е преживяла няколко военни преврата и са наясно каква сила и ресурс им трябва. Вече позициите на президента са затвърдени, той е герой и очаквам през следващите месеци да има референдум за прездентска република. ...
Мдаа, така се говори http://bgr.news-front.info/2016/07/16/klounadata-na-erdogan/

# 688
  • София
Феми, Hug в София съм, до четвъртък. Simple Smile
В Анкара още се стреля, в Истанбул вече е спокойно. Wink

# 689
  • Варна
Това за мен беше поредната игра на турското правителство,

Нещо не се вързва - по последни дани се говори за 200 загинали и над 2 000 ранени  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт