Истанбул [тема 39]

• 105 362
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Ето тук има специална тема за преврата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=933207;topicrefid=20

# 691
Дами, нека не политизираме настоящата тема. Относно преврата и политиката на Ердоган пишете в другата тема! Благодаря за разбирането!

# 692
Привет на всички много ми е мъчно за случващото се в Истанбул, радвам се че си отменихме резервацията точно за тези дати   #Crazy  и се надявам да премине всичко и да може да пътуваме в любимия Истанбул без страх за да му се насладим на макс

# 693
Предстои нова " туристическа забележителност" в Истанбул - казарми на Таксим.  Sad http://www.bnews.bg/article/213163 После като се юрнат туристите, стой та гледай.   Rolling Eyes

# 694
Обичайно целогодишно, а лятото още по- усилено, всяка седмица заминаваха пълни автобуси с туристи за Истанбул. Сега какво се случва, знаете ли? Пътуват ли агенциите или са спрели? В петъка, когато започна всичко, нямаше ли български групи там? Сигурно има хора, които са били платили предстоящо пътуване, сега връщат ли им парите? В темата за 'море в Турция', много се обсъжда, а за Истанбул никой нищо не казва.
Колкото по- нвъзможно става, толкова повече ми се ходи в пусти Истанбул. За края на септември си мечтая или началото на октомври. Истанбулска есен ми се гледа, така за едни 5-6 дни, поне...  Crazy

# 695
  • Бургас / UK
Пине, не знам ...в една друга тема "На пазар в Лозенград и Одрин" от вчера има дебат за или против да се ходи там дори и за ден...Всичко е много противоречиво,някои са готови да ходят ,други се страхуват и аз нищо не мога да разбера....И Delta_Delta пише от вчера жената,че не би посмяла сега да пътува ,а преди малко е писала и това :

Не е за тази тема, но да знаете де ......

Турция прекрати действието на Европейската конвенция за правата на човека. Това туко що го прочетох.

Моя позната преди малко четох. Нейна приятелка секретарка на декан в Истанбулски университет, арестувана!

ето и линк към темата,ако искаш да прочетеш
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=920709.285;topicrefid=20

# 696
Миналия уикенд  казаха от Караджъ турс по БТВ,че са имали 305 човека в Истанбул.Като в събота са отменили допълнителните екскурзии,а за неделя се надяваха благополучно да си  дойдат в България.Жалко да си в Истанбул и да си прекараш времето в хотела. CryДнес са имали участие в сутрешния блок на БТВ Караджъ турс и друга агенция  и са казали,че ако групата е малка се комбинирали с други агенции.Вече е задължително паспортите да са в хората,а не както преди да ги оставяме на рецепция и ако се наложи да показваме визитката на хотела.

# 697
  • sofia
Ние имаме платена почивка през октомври в Анталия и не мога да реша какво да правя.

# 698
Ние имаме платена почивка през октомври в Анталия и не мога да реша какво да правя.
За курортите заявиха,че отлив на туристи от България не се наблюдава.Отказвали се предимно хора пътуващи за 1-ви път.

# 699
Добреееее, изтрих си мнението, но не мисля, че е голям грях да споделим тук защо ще идем или няма да идем в Истанбул.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 18:19 от ASSAMARIS

# 700
Мисля, че туристите са най-привилегированите хора в Турция в момента. Извънредното положение ограничава свободите на турските граждани, но не и на гостите, освен ако не бъде въведен комендантски час. Важното е само да си носите паспортите.

# 701
Цитат
При условие, че нашите държавни люде там не си вдигат телефоните, едно недоразумение например, би било доста неприятно изживяване. 
Наистина не бих разчитала на помощ от нашата държавни чиновници   Mr. Green там. Видяхме колко им се чу гласът в разгара на събитията.
Цитат
....освен ако не бъде въведен комендантски час...
И за това се спомена, нищо чудно това да е следваща стъпка.

Аз имам усещането, че не бих се чувствала удобно в ролята си на безгрижен турист, когато за повечето хора там положението не е добро в момента.

# 702

И аз не мога да отида в ролята на безгрижен турист, просто за удоволствие, като знам какво им е на хората... Не ме е страх - чуждите граждани наистина са много по - защитени от турците, въпреки че нищо не ти гарантира, че няма да се окажеш в центъра на някаква престрелка. Но това е Божа работа...По курортите ще е по - спокойно, но не и в Истанбул - все пак там е съсредоточена най - голяма част от интелигенцията на страната, които са в ролята на опастност за властта в момента...След като видях снимките от онази нощ, мисля да поизчакам с Истанбул - определено атмосферата няма да е същата, а аз затова ходя там...Ако ме пратят служебно, тръгвам веднага, но за развлечение - точно сега не ми се ходи.

# 703

И аз не мога да отида в ролята на безгрижен турист, просто за удоволствие, като знам какво им е на хората... Не ме е страх - чуждите граждани наистина са много по - защитени от турците, въпреки че нищо не ти гарантира, че няма да се окажеш в центъра на някаква престрелка. Но това е Божа работа...По курортите ще е по - спокойно, но не и в Истанбул - все пак там е съсредоточена най - голяма част от интелигенцията на страната, които са в ролята на опастност за властта в момента...След като видях снимките от онази нощ, мисля да поизчакам с Истанбул - определено атмосферата няма да е същата, а аз затова ходя там...Ако ме пратят служебно, тръгвам веднага, но за развлечение - точно сега не ми се ходи.
+1  Peace
Аз също планирах Истанбул другия месец.
Още не съм се отказала на 100%, но силно вероятно е да пропусна тази година...
И не толкова, защото ме е страх...
Просто не харесвам това, което се случва там в момента!

Върнах се от Париж преди седмица, където също има извънредно положение... Но не се замислих нито за миг дали да тръгна натам...

# 704
  • София

Върнах се от Париж преди седмица, където също има извънредно положение... Но не се замислих нито за миг дали да тръгна натам...

Аз също не се замислям, няма как да знам къде ще ме стигне лошото.
Може да е точно там където съм решила да отида, сменяйки друго...

Приятелски призив, нека темите с насока Туризъм останат такива.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=887012.msg33462157#msg33462157

Общи условия

Активация на акаунт