Истанбул [тема 39]

• 105 653
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Понеже нямам нови снимки, предлагам ви да надникнем в едно по-старо време:
120 стари снимки от Истанбул!

# 721
 bouquet
🌹💮🌸💐🌺🌻🌼🌷

# 722
Неолита, Белята - и аз ви благодаря за снимките и информацията....
Още не съм си анулирала стаятаза след месец -  сърце ми дава, ще видя кое ще победи - разума или желанието...

# 723

Благодаря! Страхотна колекция! Сега разбирам, че под църквата Света Ирина има цистерна:

Още не съм си анулирала стаятаза след месец -  сърце ми дава, ще видя кое ще победи - разума или желанието...

Моят съвет е, да я анулираш само в случай, че я намериш в по-изгодна оферта. Разум и желание не са взаимоизключващи се. В хотел Hurriyet ли сме отново?

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 06:48 от bialk

# 724
  • България, София

Мими, благодаря, че сподели с нас тези снимки  Hug Докаго ги разглеждах, започнах по - добре да разбирам "Истанбул" на Орхан Памук. Чак ми се прииска пак да я зачета Simple Smile

# 725
# 726
Бештепе, Анкара. Белият дворец не е на Ердоган, а държавна собственост, както и резиденцията в Чанкая. Ердоган може да остане там най-много 2 мандата.

Скрит текст:
Споменавам го, понеже статията тенденциозно се опитва да внуши на читателите разточителството на Ердоган, докато народът едва ли не умирал от глад:

Цитат
В страната, в която 2 милиона души живeят с по-малко от 4 евро на ден, дворецът на президента Реджеп Ердоган ще накара дори Саддам Хюсеин да се изчерви.

Същата информация може да бъде поднесена по друг и пак ще е истина, но ще внушава обратното:

Цитат
След като увеличи няколкократно доходите на населението и превърна Турция в 16-та икономика в света по време на управлението си като премиер, вече като президент Ердоган реши да символизира просперитета на държавата в изграждането на нов президентски дворец.

Нищо ново под слънцето. Спомням си по времето на комунизма как пропагандираха, че в Турция хората ядели слама. Но да не превръщаме темата в политическа...

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 10:54 от bialk

# 727
  • Варна
На една от снимките сякаш видях посетители. Дали е достъпен за "простосмъртните"?

И още един въпрос... Бялк, може би към теб... и двата... То хубаво два мандата... засега... ама кога е построено това и друг властимащ дали се е разполагал там преди него?

А иначе, естествено, че ще е държавна собственост. Никой луд няма да си го пише собствено това и да го поддържа със собствени пари.

# 728
Ердоган е първият президент, който отсяда в него, предишните бяха в Чанкая. Белият дворец изразява концепцията "Нова Турция" на Ердоган, която е заложена в програмата на партията му. Според тази програма Турция следва да се превърне в световна икономическа сила (в топ 10 на световните икономики) до 2023 г. - годината, когато се навършват 100 години от създаването на Република Турция. Мегапроектите като моста Осман Гази, който бе открит наскоро и свързва двата бряга в Измитския залив (четвъртия по големина в света), третият мост на Босфора и третото летище в Истанбул, канал Истанбул, тунелите под Босфора (Мармарай и автомобилен), свръхскоростния влак Анкара-Истанбул, новите магистрали, мащабното жилищно строителство и т.н, са част от концепцията "Нова Турция" на Партията на справедливостта и развитието.

# 729
Зачудих се, защото пише Аксарай. Никъде не е упоменато, че е в Анкара.
Бялк, дъщеря ти щеше да учи в Истанбул, нали?

Апропо, без да политизираме, проблемите с Ердоган започнали от неговата болест. Никой не отрича процъфтяването на Истанбул по негово време./ и като кмет/

# 730
  • Варна
Мдаа, хубави планове... Бях убедена, че е първия. Вероятно се надява да е там по-дълго.

А той не живее ли всъщност основно в Истанбул? Местните, както споменах, казаха, че новата джамия (не знам как се нарича, тази с шестте минарета) е свързана с дома му. Може би и там има резиденция... или собствено жилище...

Забравих за кога планираха пускането на влака. С наши познати си говорихме, че тогава вече ще "отскочим" до Анкара. И сега има високоскоростен, но този щял да е още по-бърз.

# 731

Още не съм си анулирала стаятаза след месец -  сърце ми дава, ще видя кое ще победи - разума или желанието...

Моят съвет е, да я анулираш само в случай, че я намериш в по-изгодна оферта. Разум и желание не са взаимоизключващи се. В хотел Hurriyet ли сме отново?

да:) - на мен там ми е много удобно като място, а в случая и като цена...Едната стая я анулирахме заради двама отказали се, но другата я държим...Ще решим последната седмица, има още месец, зависи от моментната ситуация...На мен малко ми трябва...

Някой знае ли дали новата джамия  вече е отворена?

# 732
В Истанбул отсяда в Късъклъ. Близо е до Чамлъджа, но сега научавам за подобен тунел и не мога да потвърдя. Новата джамия бе отворена за една нощ през Рамазана, но все още се извършват довършителни работи и едва ли е отворена за посетители. За влака - не съм в час.

# 733
  • Варна
Колкото и бързо да работят, все пак се вижда на какъв етап са били преди по-малко от четири месеца и наистина надали е готова. Видимо и джамията е много близо до Чамлъджа, а Късъклъ е името на една от спирките за парка, така че явно близостта не изключва такъв тунел. Приказките за него, естествено, може да се окажат градски легенди.

Ще попитам при удобен случай за влака.

# 734
Беличке, вместо да чакаш влака, има доста полети и понякога на много ниски цени до Анкара.
Друг е въпроса, че май сега не е момента за там...

Мен Анкара не ме впечатли.
Освен комплекса на Ататюрк, друго май не запомних от там.

Общи условия

Активация на акаунт