Искам да кажа ... (74)

• 79 008
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Горките деца.

Акашче, честито, живо и здраво да е детенцето  Hug

Аз да попитам, някой ползвал ли е това нещо или е поредната зарибявка  newsm78
http://трайнообезкосмяване.com/

# 646
  • Телиш/Плевен
Акаша, честита радост! Heart Eyes Да е жива и здрава малката, а майката да се възстанови бързо! Hug

# 647
  • София
rummi, не съм използвала, но четох за това масло, не зная колко е достоверно: http://zdrave.ws/26735/shokirasto-masloto-ot-yaica-na-mravki-za- … men-trik-i-mente/
Акаша, честито, живо и здраво да е бебенцето!

# 648
Мерси, Бъни, твоята статия ми звучи по-достоверно от моята  Laughing

# 649
  • Ямбол
Гена, учителите имат право да отстранят ученик от час.

# 650

Те не са го отстранили, а не са го допуснали в час. Кой има полза от това, ученикът да "изтърве" цял час и вместо да е в клас, да се мотае из коридорите? На всекиго може да се случи да закъснее, все пак.

# 651
  • София
Кой има грижата за това дете, докато не е в час?

# 652
  • Пловдив
В някои училища изгонените от час ходят при психолога (педагогическия съветник), защото по закон не могат да ги оставят без надзор.

# 653
  • Sofia

Те не са го отстранили, а не са го допуснали в час. Кой има полза от това, ученикът да "изтърве" цял час и вместо да е в клас, да се мотае из коридорите? На всекиго може да се случи да закъснее, все пак.
Софи ме е изпреварила  Peace.Именно! Не е  отстранен,поради някакво провинение,а не е допуснат в първи час за деня. Оставих го точно в 8.02 ч.
Скрит текст:
Съгласна съм,че има обстоятелства, при които учителите могат да отстранят/изгонят ученик от час, ама да не го допусне и да му напише отстъствие ми се струва пресилено, излишно и превишаващо учителските права  Naughty. Освен това беше разменила първия час с втория и моят орева света, че снощи се готви за тест,пък го изпуснА. Много се бях афектирала.
Едно,че синът ми е от сравнително примерните деца,второ,че е извън правилника на училището прилагането на такива своеволни мерки.
Поразмина ми.Смятах да се консултирам с директора,д али с негово одобрение се "наказват"поспаливите деца. Защото е тенденция да висят на дивана сутрин няколко деца и да цъкат на телефоните  ooooh!.Много възпитателно,няма що.

# 654
Гена, аз също смятам, че не е редно за закъснение да не се допускат в час. Могат да бъдат отстранявани, но под контрол на някой.
От друга страна ми направи впечатление, че не си реагирала до сега, защото не те е засягало. Не мисля, че е правилно. Проблемите в училище могат да се решават, когато родителите комуникират и имат позиция и я договарят с училището. Така правилникът ще е ясен и е по-вероятно да се спазва от всички страни.

# 655
  • Sofia
...
От друга страна ми направи впечатление, че не си реагирала до сега, защото не те е засягало.
...
Даун,така е...Не съм разровила да не стана лошата и скандалната родителка,заядлива и т.н.,докато не ме засягаше. Обикновено това рефлектира върху детето на такива "разтропани"родители  Thinking.

# 656
Щом детето е закъсняло до 15 минути се пише закъснение - тогава детето трябва да присъства в часа, за който е закъснял.
Ако детето е закъсняло повече от 15 минути се пише отсъствие - тогава може да не го допусне в клас.

Не е ли това логиката. И щом е закъсняло с под 5 минути, защо му е писала цяло отсъствие  Rolling Eyes

# 657
  • София
В някои училища изгонените от час ходят при психолога (педагогическия съветник), защото по закон не могат да ги оставят без надзор.

И аз така знам - но ето, че в случая на Гена нещата изобщо не стоят така. Това си е потенциално опасно за децата, днес ще седят на дивана и ще цъкат, утре ще се сбият и ще счупят на някой главата (в най-лекия вариант).

# 658
Да, но за тези 15 минути, ако закъснеят 15 деца, на всяко закъсняло дете, целият клас го гледа, разсейват се всички, урокът прекъсва, реално учителят може да започне работа след като спрат да влизат всички закъсняващи. Дъщеря ми е в първи клас и нейната учителка също не допуска закъсняващи. Закъсняващите чакат отпред. В съседното училище знам, че се практикува същото.

# 659
  • В Космоса
Още в детските градини заключват вратите, ако не си пристигнал навреме. Трябва да има правила. Крайна мярка е това, но върши перфектна работа. Още в моите ученически години. Двама трима като ги изгонят и после всички странно как, но идват навреме. hahaha Преди и отсъствията 1/3 вършеха известна работа, но сега дреме им на учениците, че и на родителите за някакви си отсъствия, разбираш ли. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт