Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 068
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте дами , на 31 . 07 . 2016 г . се прибрах от Малдивите . Бях на остров Kuramathi Island Resort , на 20 мин . с хидроплан .
И ние сме избрали Курамати по отзиви на други от старата тема,но ще се радвам да споделиш твоите впечатления-в каква вила бяхте,на какъв план изхранване,какво включваше,как беше храната в бюфет ресторантите,ако сте ползвали тях....сигурно ще имам и др. въпроси,ако не възразяваш на ЛС. bouquet

Два пъти сме били на Курамати -2014г и 2015г. Сега чета, че вече са построили семейни вили с басейни. Част от баровете и ресторантите по снимки в сайта ми се виждат променени. Може ли да споделите по-нова информация за тези вили? Изкушаваме се пак точно там да отидем.

# 106
Здравейте, мили мами Simple Smile Интересуват ме данъците и таксите при хотелските настанявания в Малдивите. Гледам офертите в booking и под повечето пише, че са без някакъв вариращ процент данък и екологична такса от 6$ на ден, а някъде има и процент за обслужването. Таксата я разбирам, но какви са тези данъци и върху цялата сума за престоя ли се начисляват? Благодаря!

Пример: Sun Island Resort & SPA - Цена за 6 нощувки пълен пансион - 2 793 лева.
Не се включва: 12 % данък , 6.00 US$ Такса за околна среда на човек за нощувка, 11.2 % такса за обслужване.

# 107
Да се похваля,че все не оставаше време - срезервация за Малдиви за м.12  Heart Eyes  С помощта на съфорумка. Peace

# 108
Честита резервация Simple Smile С коя компания ще летиш и в кой ризорт избра?

Смятате ли, че още е рано да търся билети за края на април?

# 109
Здравейте дами , на 31 . 07 . 2016 г . се прибрах от Малдивите . Бях на остров Kuramathi Island Resort , на 20 мин . с хидроплан .
И ние сме избрали Курамати по отзиви на други от старата тема,но ще се радвам да споделиш твоите впечатления-в каква вила бяхте,на какъв план изхранване,какво включваше,как беше храната в бюфет ресторантите,ако сте ползвали тях....сигурно ще имам и др. въпроси,ако не възразяваш на ЛС. bouquet

Два пъти сме били на Курамати -2014г и 2015г. Сега чета, че вече са построили семейни вили с басейни. Част от баровете и ресторантите по снимки в сайта ми се виждат променени. Може ли да споделите по-нова информация за тези вили? Изкушаваме се пак точно там да отидем.

Здравей , да новите вили са от източната страна на острова на два етажа са и са в сивата гама и модерен стил . Видях ги само отвън и не знам как изглеждат вътре .

# 110
Етихад и Малдиви Бандос Раналви/ последното не знам дали е правилно /

# 111
Cocholinoq за 6 дена не си стягай куфарите, много е малко времето на престой!!!! Не по-малко от 9 нощувки или 11 ,та то красотата не можеш да докоснеш за такъв малък престой. Това е не път до Гърция

# 112
Здравейте и от мен,предстои ни пътуване до Малдивите около Януари месец,не сме направили още резервации на хотел или билети,има врме затова,това което ме притесни е ,че едни наши приятели са били миналата година там, зимата,и е било бъкано с летящи хлебарки из целия остров! Като казвам хлебарки,значи хлебарки,огромни🙊🙊🙊🙊🙊🙊! Имал ли е някой който се е натъквал на тези гадини или са уцелили дъждовния период?

# 113
Да, за съжаление аз се "натъкнах" на тЪз гад, а сезона все още не беше дъждовен.
Ако това ще те успокои - нещо почти нормално е. Ако видиш колко боклук се разкарва с лодки сутрин из островите, ще ти стане ясно как се прекарват, както и че и плъховете са нещо "нормално".
Но зависи и от острова/стопаните му/
На други острови такива "екстри" не съм виждала, но пък и стандарта им беше по-висок/както и цената..../

# 114
Да, за съжаление аз се "натъкнах" на тЪз гад, а сезона все още не беше дъждовен.
Ако това ще те успокои - нещо почти нормално е. Ако видиш колко боклук се разкарва с лодки сутрин из островите, ще ти стане ясно как се прекарват, както и че и плъховете са нещо "нормално".
Но зависи и от острова/стопаните му/
На други острови такива "екстри" не съм виждала, но пък и стандарта им беше по-висок/както и цената..../

Здравейте,а бихте ли ми написали по-скъпите хотели

# 115
 Grinning
Шегуваш се!

Всяка ТА би те упътила към такива.
Моите впечатления са за Лили Резорт и Палм Бийч.
Изобщо не мога да претендирам за всеобхватно мнение, на Чая Рийф имаше гадове, а на първите два - не.

# 116
Grinning
Шегуваш се!

Всяка ТА би те упътила към такива.
Моите впечатления са за Лили Резорт и Палм Бийч.
Изобщо не мога да претендирам за всеобхватно мнение, на Чая Рийф имаше гадове, а на първите два - не.

С една дума,има ги навсякъде,така ли?

# 117
Ами ... не се заклевам....
Възможно е и да са по всички острови, ама на по-луксозните да са "замаскирани"...

# 118
Ами ... не се заклевам....
Възможно е и да са по всички острови, ама на по-луксозните да са "замаскирани"...

Направо ми се отщя да ходя там🙊

# 119
  • Близо до морето :)))
Ние бяхме на Куреду м. февруари тази година, и не съм видяла нито една хлебарка или пък плъхове, обаче на няколко пъти видях как опушват острова с нещо, предполагам против такива гадости. Не беше неприятно, в смисъл да има мирис, или нещо задушаващо, просто пръскат с някакъв препарат предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт