Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 196
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Здравейте,
Със съпруга ми лятото бяхме в Cinnamon Dhonveli.Имахме 8 нощувки,половината във водно бунгало,другата половина в бунгало на плажа.Останахме много доволни от всичко-обстановка,храна,обслужване.От летището до островчето пътувахме около 15-20 минути с моторна лодка.Персоналът на острова е страшно любезен и отзивчив,относно обслужване нямаме никаква забележка.Храната е много обилна,разнообразна и качествена.Островчето е малко,но много красиво,чудесно за релакс.С една дума се чувстваш като в рая.
Мисля,че мястото е страхотно за възрастни,но не толкова подходящо за деца,понеже е много тихо и спокойно.По време на нашия престой имаше само няколко семейства с малки деца.
Ако искате да си починете и насладите на кристално чистите плажове и лагуна,мисля че това е правилното място.
Ние планираме да водим децата за пролетната ваканция в Бали и се надявам там да е подходащо за деца и да им хареса.

# 211
Много ти благодаря за включването, тъй като и аз съм го харесала. Би ли ми казала в колко кацнахте в Мале и веднага ли ви направиха трансфера до острова? През агенция ли направихте резервацията?

# 212
  • Пловдив
Сутринта рано пристигнахме,като трансферът беше организиран от хотела.От България им писахме.Изчакахме около 15-на минути на летището и дойде моторната лодка.Фирмата,която транспортира има гише на летището,така че мисля,че можете да се свържете с тях и директно като кацнете.

# 213
Аха, защото полетите, които аз гледам /на Катар/ пристигат в 15ч следобед и се чудя дали ще извършат трансфера тогава.
А ризорта през фирма ли го резервирахте или директно?

# 214
Аха, защото полетите, които аз гледам /на Катар/ пристигат в 15ч следобед и се чудя дали ще извършат трансфера тогава.
Защо се притесняваш, че няма да извършат трансфера следобяд?
Ние бяхме в Шератон, не в резорта, за който говорите, но връщането ни беше някъде около полунощ и си ни транспортираха с моторната лодка късно вечерта. Трансферите се правят 24 часа в денонощието. Такива скъпи хотели едва ли биха си позволили гостите им да висят едно денонощие на летището, ако кацат в различно време от сутринта..

# 215
Притеснявам се, защото съм чела, че трансферите се извършват до определен час следобед. Не знам дали се отнася само за хидроплана или и за моторните лодки. Даже в сайтовете на немските туроператори го пише като забележка и че трябва да се нощува в Мале, ако кацането е след определения час.

# 216
И ние бяхме с немски туропертор и не сме попадали на подобна информация. За мен няма логика да е така. Но все пак - щом си го чела, свържи се с хотела и туропертора, който ползвате и го изясни. нас ни транспортираха без проблем късно вечерта.

# 217
  • Пловдив
И ние пътувахме с Катар,но кацнахме сутринта.Може би тогава е имало такива полети. Резервирахме през booking.com,защото за този период когато бяхме предлагаха най-добри условия и в офертата се включваше безплатен интернет.

# 218
  • Пловдив
Най-добре е да пишете на резорта за да се разберете за трансфера.Мисля,че няма да има проблем,че е следобед.Според мен трансферите са съобразени с кацането на самолетите.

# 219
Да, те Катар и сега имат полети, които кацат в 9 сутринта, но цените им са по-височки от тези, които кацат в 15ч. Интересно за букинг.ком, винаги съм мислила, че дават много по-високи цени от немските туроператори например Simple Smile И доколкото знам данъците и таксите не са включени в общата им цена, така ли е?
За трансфера ще го уточня, да, за да е сигурно, че няма да се наложи да спим в Мале.

# 220
  • София
Защо се притесняваш, че няма да извършат трансфера следобяд?
Ние бяхме в Шератон, не в резорта, за който говорите, но връщането ни беше някъде около полунощ и си ни транспортираха с моторната лодка късно вечерта. Трансферите се правят 24 часа в денонощието. Такива скъпи хотели едва ли биха си позволили гостите им да висят едно денонощие на летището, ако кацат в различно време от сутринта..

Трансфери с водни таксита (хидроплани) се извършват само в светлата част на денонощието!!! Това означава, че последният полет е към 17.30. Лодките си вървят денонощно, но те са ок само за близки до Мале острови. Пише го в сайтовете на всички хотели, до които се лети. Ако сте с туроператор, той също ще ви го каже.  Повечето хотели предлагат специални помещения близо до летището, в които има храни, напитки, интернет и там се изчаква за водното такси! Проверете дали Вашият ризорт не го предлага като опция (безплатно е всичко там). Ние все летим с турските авиолиний, а там обратният полет към Истанбул, тръгва след полунощ от Мале, та реално се събират едни немалко часове за губене в Мале. Защото водното такси те докарва към 17.30-18ч и чакаш до полунощ. Но туроператорът организира безплатна обикалка на Мале с гид.Най-добре наистина да се консултирате с туроператора.

# 221
Да, точно. И затова се чудех при полет, кацащ в 15ч дали може да се извърши трансфер или пък, ако закъснее и кацне по-късно... Така първата нощувка в ризорта изгаря предполагам.
Гледам, че ако се спра на Cinnamon Dhonveli, трансферът е с моторна лодка, значи не би трябвало да е проблем часа на кацане.

# 222
  • Близо до морето :)))
Em_ma е напълно права. Това с късното транспортиране е само ако е необходимо трансфер с хидроплан, моторните лодки мисля, че постоянно се движат.
Има ли някой който скоро се е прибрал от Куреду? В началото на м. Декември откриха още един остров от семейството на Куреду и Командоо. , там са направили един от най-големият или на най-дълбоко подводен  ресторант в света, та търся повече инфо ако някой е запознат?

# 223
Ние ще ходим от 4 до 11.02
Ама още не съм избрала хотел..(

# 224
  • София
Ние ще ходим от 4 до 11.02
Ама още не съм избрала хотел..(

Не избирай моя:
//www.dertour.bg/hoteli/result.html?adults=2&stay=7-7&stars=1&hotel=1769&city=462&gclid=Cj0KEQiAhZPDBRCz642XqYOCpb8BEiQANUcwT3MyVVvkt7AuT97bR8icp00U3Us1yBaTR2bv8PQYXNsaAkfE8P8HAQ
 Peace

Виж какво са писали момичетата по-горе. Peace

Общи условия

Активация на акаунт