Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 204
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Ние ще ходим от 4 до 11.02
Ама още не съм избрала хотел..(

Не избирай моя:
//www.dertour.bg/hoteli/result.html?adults=2&stay=7-7&stars=1&hotel=1769&city=462&gclid=Cj0KEQiAhZPDBRCz642XqYOCpb8BEiQANUcwT3MyVVvkt7AuT97bR8icp00U3Us1yBaTR2bv8PQYXNsaAkfE8P8HAQ
 Peace
и на мен този ресорт не ми допадна и не се спрях на  него
Виж какво са писали момичетата по-горе. Peace

# 226
Ех, чудесно Simple Smile
Казваш, че един от вариантите ти е бил Cinnamon Dhonveli. Какво те отказа от него?
А в колко кацнахте в Мале? Защото гледам, че при по-изгодните оферти на Катар се каца в 15ч и се чудих дали това е проблем за трансферите, тъй като нали до някакъв определен час ги правили следобед и после не.

Здравей, за Cinnamon Dhonveli мисля, че офертата беше за стая, а ние искахме плажна или водна вила това беше причината. Трансфера ни до резорта беше с хидроплан 45 мин.
Кацнахме сутринта около 9ч. в Мале бяхме посрещнати от представител на агенцията, после оформихме документите за трансфера на летището, с автобус ни превозиха до лаунджа на ресорта, приятно местенце,където се освежихме пихме кафе за около 20 мин. изчакахме си хидроплана и директно до острова, никъде не сме чакали повече от 30 мин. организацията беше много добра.
За на връщане от острова полета ни с Катар беше в 20ч. и ни казаха, че в 15ч. излита последната машина.

# 227
Честита ви Новата 2017, дами. Писах си днес с домакин от остров Каашидоо, за февруари. Дава ми оферта 750 долара за инклузив, за трима гости, в къща за гости, за 10 дневен престой. Търся най - близкото летище, транфер от там, но не ми се получава. Да ме ориентирате. Мерси.

# 228
  • тук-там
Провери за фери от Мале - минава през Gaafaru. Обърни внимание на дните, в които върви, май не беше всеки ден.

Какъв инклузив в къща за гости?  newsm78

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 10:02 от Wild_rabbit

# 229
Рабит, имат. Храната ти е включена в престоя, но си казваш предния ден предния ден предпочитанията (от местната храна).

# 230
  • тук-там
Рабит, имат. Храната ти е включена в престоя, но си казваш предния ден предния ден предпочитанията (от местната храна).

Нещо като пълен пансион /закуска, обед, вечеря/?

# 231
Здравейте,момичета.Записвам се да ви следя.И ние сме планували Малдивите за следваща почивка и съм в търсене на билети за двама възрастни и две деца на 3 и 5 години.Това ще ни бъде първото екзотично пътуване и се вълнуваме много.Имам няколко въпроса и ако някои има желание да ми отговори ще му бъда много благодарна.Към кой остров със собствен риф да се насочим?Хотел ? Като максимум на вечер можем да отделим 400 евро.Да ползваме ли all inclusive или да се храним навън?Кои е по-одачен вариант за децата?Също така как става прекачването от самолет на самолет,досега не ми се е налагало?Да допълня,че най-следя за билети при катарците.Благодаря,предварително! bouquet

# 232
  • София
Пускам едно запитване тук от съпруга ми: Simple Smile

Здравейте пътешественици и за много години!!! bowuu bowuu bowuu Party

Имаме самолетни билети с Флай Дубай за Малдивите -09.02-18.02 за 9 нощувки и бих искал да помоля за малко помощ препоръка или съвет за хотел. За момента имаме резервации за 4-5 хотела с безплатна анулация на остров Маафуши - Seаshore Beach Inn, Royal Pearl Inn, Siesta, Lily и Ocean Vista. Не разполагаме с бюджет за хотели по резортите и малките къщички във водата, за това сме се спрели на такъв вариант тип хотел 3* или подобна вила за около 100 евро на вечер стаята със закуска.

Моля за препоръка на малък хотел от този тип на подобен остров или по-малък с удобен транспорт ферибот пак за около 2-3$ от Мале, на който да има предлагане на екскурзии, гмуркане и т.н., да има магазини и ресторанти / със сервиране на алкохол и по възможност да е без джамии и най вече да има хубав плаж/плажове, който не е много пренаселен за разлика от плажа на Маафуши.

Апропо: има ли Фри шоп на летището при кацане с възможност да си купи човек някоя бутилка с уиски??

# 233
Аз гледам през airbnb, има оферти 50 - 120 ЛЕВА, къщи до плажа, стаи, апартаменти. Не харесвам лудницата по хотелите, губи се автентичността на природата. На 12 - 22 04, през флай дубай е 395 Е билета до Мале, за 2+1 - 1218Е с таксите. За февруари е 1430Е. Тоя фери newsm78 бот, къде да го търся, заяк newsm78. Как е по изгодно, да си платим пансион, или да се храним някъде. Четох, че са мюсюлмани, и не се готви свинско. Или да търся с оборудван кухненски бокс, за да си готвим newsm78. При спане за 50лв на ден, с храната излиза 75 долара, много ли е, малко ли е, нормално ли, не мога да се ориентирам. Мерси.

# 234
Алкохол - само по резортите.
Силно мюсулманкска държава и е абсолютно забранен вноса.
Което значи - че ако ви хванат с бутилки, ще ги конфискуват.
На Фри шопа можеш само на излитане да вземеш.

Мале е тежка цигания и смрад. Peace

# 235
  • тук-там
Тоя фери newsm78 бот, къде да го търся, заяк newsm78.

Феритата тръгват от Вилинджили /така ли се произнася?/ newsm78 Все пак за този остров не съм сигурна.

# 236
  • София
.

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 13:48 от Илли

# 237
  • София
Илли Hug, на кой остров бяхте? Thinking

# 238
  • Близо до морето :)))
Аз съм доволна от Флай Дубай, предният път летяхме с тях. Купихме билетите м. Септември за м. Февруари. Не е имало никакви промени в полетите и всичко си беше по график.

Моето мнение е също, че ако не е на Ризорт може да останете силно разочаровани от престоя си на Малдивите. Има много неща , с които трябва човек да се съобразява - облекло, плажове, мръсотия, храна, алкохол и т.н. Ние бяхме на Ризорт и преди полета ни на връщане имахме 8ч. време за да се разходим из Мале. Не бих отишла втори път там. Приятели, които са пътували и спали на острови с местно население също не са останали доволни, мръсотията и циганията е много голяма. Просто мнение, всеки сам си преценява според възможности, желания и т.н.

Другата седмица живот и здраве заминаваме отново, Този път ще летим с Катарците Simple Smile)))) ако някой иска инфо мога да помагам с каквото мога Simple Smile

# 239
  • София
Копче, пратих ти съобщение Hug

Общи условия

Активация на акаунт