Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 211
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Благодаря, Илли! Hug

# 241
Първоначално и ние мислихме да не сме на ресорт, а да минем по - евтино в някой хотел сред местното население, но след доста четене и смятане установихме, че това спестяване не си струва. Реално става дума за 1000 - 1500 лева разлика общо до 3.5 или 4 - звезден, бюджетен ресорт. Извън сезона едно пътешествие до Малдивите излиза около 3000 - 3500 лева минимум извън ресортите, а на бюджетните частни острови може да се намери оферта през немски оператори примерно за около 4000 - 4500 лева за двама със самолетни билети на ол инклузив.
П.С.: Става дума за 7 нощувки.

# 242
  • София
Не бих оотишла на Малдивите при местните. Те се къпят с дрехи в океана, миризливо е, уфффф. Малдивите са красивите острови, кристалната вода, рифовете, самостоятелната вила, коктейлчето на плажа.
Мое мнение, но за парите, които ще се похарчат, да се отиде чак до там и да не си на резорт, по добре да отидеш на Дюни Simple Smile
А и водата около Мале беше мръсна, с пластмасови бутилки и други мизерии. Абе не става според мен. Та какво от Малдиви ще разбереш, освен ако не отивате с познавателна цел?

# 243
Ще взема и аз да се включа, защото постоянно чета как на остров с местни било отвратиелно, водата миришела и т.н.
Няма нищо подобно, била съм, както на курорт, така и на остров с местни-разликата е минимална!
Но в цената - огромна!

За Мале съм съгласна, че е ужасно, но в крайна сметка никой не ходи да плажува там.

На някои от островите с местни има плажове, които са само за туристи, с кристална вода, чисти плажове и никакви боклуци, както казват някои.
Нека не характеризираме толкова категорично, особено ако нямаме база за сравнение, да не говорим и че много зависи от самия остров.  Peace

# 244
Да ви питам - правите ли си застраховка Отмяна на пътуване за Малдивите и ако да, в коя застрахователна компания?

# 245
  • Близо до морето :)))
Миналата година си направихме, беше към Армеец Simple Smile

# 246
Наистина от тези, които сравних Армеец покриват най-много рискове. А помниш ли колко ви излезе застраховката и отделно ли застраховахте билетите и настаняването?

# 247
Отделно бяха да Simple Smile Сега ще проверя веднага - доколкото виждам за настаняването е била по 94лв. на човек, а за самолетните билети общо 45лв. Simple Smile

# 248
Благодаря ти Simple Smile А най-хубавото на застраховките е никога да не ги ползваме   Praynig

# 249
Така е Simple Smile да не се налага наистина, сега не направихме. Между другото се сещам, че за самолетните билети май имаше значение да се направи най-късно три дни след закупуването им ако не се лъжа, трябва да го проверите Simple Smile

# 250
Пише до 5 дни и за билетите и за настаняването, което си е супер. Докато при други компании се изисква веднага след резервацията да се направи застраховката.

# 251
Да, значи 5 е било, просто се спомням, че имаше някакво условие Simple Smile

# 252
Здравейте, в момента с мъжа ми се чудим дали да не се възползваме от промоциите на Катарските авиолинии. Ориентирали сме се на този етап към Малдиви и Шри Ланка. И за двете дестинации цената на билетите за края на март излиза около 1500 лв. за двамата, двупосочно. Но още се колебаем кое от двете места да изберем.

Изчетох темата, дали сте много подробна информация Hug Ще съм ви благодарна, ако ми помогнете с отговорите на няколко въпроса:

- Виждам, че доста от вас препоръчват Adaaran Select Meedhupparu. Само не разбрах до там единствено с хидроплан ли се стига и каква е цената на трансфера? От хотела ли си го поръчвате, когато си организирате сами почивките?

- Чета, че на някои места имало летящи хлебарки. Изпитвам ужас от тях, затова моля ви да кажете, ако някои конкретни острови трябва да се избягват.

- Има ли достатъчно възможности за забавления в ризортите и около тях - екскурзии, круизи и т.н.? Притесняваме да не ни стане прекалено скучно за седмица newsm78

Някои от вас казват, че в Шри Ланка има повече какво да се разгледа, но намирам по-малко информация. Ще съм ви благодарна, ако тези от вас, които сте ходили и в Шри Ланка, ми дадете своите препоръки за изпробвани хотели и/или гидове. В коя част на острова са по-хубавите плажове? Може и на лични, ако не е подходящо в тази тема.

# 253
Здравейте,

иска ми се средата на февруари /началото на март да си направим ексурзия. Шри Ланка ми се струва екзотична. Проверявайки полетите видях, че полетът на връщане е с престой в Мале. Така ми хрумна, че можем да изкараме няколко дни и на някой от малдивските острови.

Проблемът е, 4е нямам идея на кой от вси4ки и  моля моми4етата, които са били на различни острови да споделят впечатления. Към по-голям или към по-малък остров да се насоча, да е по-близо или по-дале4 от Мале?

Извинявам се, 4е съм анонимна, по принцип съм потребител от 2007г, но не се сещам за паролата.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 00:06 от ???? ????????

# 254
South Male Atol

Общи условия

Активация на акаунт