Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 219
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
кalea  bouquet bouquet

Фаворит си ми като тур. агент така,че при равни условия винаги при вас  Peace
Niki1982 много хубаво филмче и ние бяхме като вас ,но още не сме сглобили и озвучили филмчетата.
Може ли да покажеш твои снимки от хотела и да конкретизираш кое наричаш скромно .. И друго за първи път ли се гмуркате или вече сте го правили,защото ние не сме и ни достраша там и само шнорхелинг правихме.
Niki1982 поздравления и ви желая много дълги години  щастие ,любов и разбирателство !

mimozata, почвам отзад напред. За гмуркането - бяхме се гмуркали един път в Созопол с един ваучер от групон, ама трудно може да се нарече гмуркане, по-скоро ни натиснаха главите на 4 метра, снимаха ни 2 пъти и си излезнахме. На Ембуду гмуркането беше друга бира. Обясниха ни на дълго и на широко как се регулира налягането, какво да правим в различните ситуации и естествено инструкторът беше през цялото време до нас. Щом нямате бревет (лиценз), значи ще се гмуркате с инструктор и обикновено на по-безопасни и леки места. В случая с Ембуду - в кораловата градина, където няма течение или от другата страна на острова, където има, но пак не е опасно. Но си заслужава определено и не е страшно. Ние сега се амбицирахме да си направим  лиценз Open Water Diver, жалко че не го направихме преди медения месец. На Малдивите по закон искат поне 30 гмуркания с лиценз да докажеш, за да можеш да се гмуркаш сам, иначе е придружено гмуркане.
Сега, на въпрос номер 2. Под скромно имам предвид, че ние бяхме в economy стая, която има легло, доста занемарена баня, хладилник, климатик, бюро и един гардероб. А и поставка за куфарите. На самата стая не сме правили снимки, понеже наистина не е кой знае какво. Преди да заминем, бях чел по немските форуми в никакъв случай да не си взимаме икономична стая, понеже били стари и т.н. Еми взехме икономична и спестихме по около 300 евро на човек и не съжаляваме. В стаята се прибирахме само вечер и след плаж за по едно душче. Просто толкова бяхме впечатлени при шнорхелинга и гмуркането от подводният свят, че изобщо не се прибирахме. Но ние винаги на екскурзии не си висим в стаята. Имаше други туристи, които по цял ден си стояха на верандата на бунгалото и тогава е разбираемо да искаш да е по-луксозно (не че е чак толкова по-добре, само банята е по-хубава). Иначе хората чистиха по 2 пъти на ден и беше супер. За мен (ама това е много лично мнение на мен и съпругата ми) най-красивото нещо на Малдивите е подводният свят. Бели плажове и кристална вода има на много места и не са по-лоши (поне това, което съм видял аз до момента), обаче толкова красиви риби, акули, делфини и костенурки директно до плажа никъде не съм виждал. Но всеки е различен.
Иначе останалата част от хотела не бих я нарекъл скромна. Имахме 2 пъти жива музика с местни изпълнители в бара. Самият бар е почти на плажа и е много приятен и спокоен. Ресторанта е на доста по-високо ниво от 3 и 4-звездни хотели в България. Всеки ден има тематична вечер (италианска, барбекю, азиатска и т.н.) и на човек не му омръзва. На втората седмица се повтарят вече, но в нашия случай прекарахме там и Коледа и затова нямаше толкова повторение. На Коледа имаше над 100 различни ястия (не преувеличавам, вижда се и на клипа - наложи се да правят бюфета навън). Отделно пекоха цели прасета, телешки бутове и пилета на грил. Имаше и страшно много и разнообразни десерти.
Публикувам и линк към албума ни от там във Фейсбук (публичен е), ако преценят админите, ще го махна. Но там са по-скоро лични снимки, има и няколко на които може да се види и острова де Simple Smile
https://www.facebook.com/ivo.radev.336/media_set?set=a.101542030 … 986658&type=1
Ако някой има въпроси, може да пита, но обикновено отговарям вечер, понеже през деня съм на работа.

# 271
Niki 1982, благодаря за споделената информация и за споделените красиви снимки. Невероятни снимки с красиви и позитивни хора!!!

# 272
записвам се да следя темата, търся хотел на Малдиви,чудя се кой да избера Туи Травелисимо,Вили от Луфтханза или Фиеста Травъл. ..Бих се радвала на съвет

Вили!!! За трети път сме с нея. Не съм намерила по-добра оферта и по-коректна и отзивчива помощ. По цял свят пътуваме без помощ от ТА, но за Малдивите нейната помощ и цените, които предлагат са от значение!

# 273
Здравейте,

с молба за съдействие Simple Smile
Резервирала съм самолетни билети за периода 23/02-01/03/2017 с катарци.
Изпитвам затруднения в намиране на добър хотел, и по скоро читав трансфер летище-хотел-летище.
С молба за съдействие и насока към хубав резорт/остров, с бюджет 2000лв хотелско настаняване за двама и трансфер/кацаме в 15:05 на 24ти/Петък!/, а на 1ви излита в10:15 /.

Основно ровя в букинг, но ще е полезно и някое друго мнение.

Харесали сме си Canareef Resort Maldives, но трансфера излиза колкото наема на вилата-1400лв.
И Furaveri Island Resort & Spa и аналогично трансфера е 1800лв.

П.п. Април ще правим средиземноморски круиз, но там е лесна организация Simple Smile

Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 11:59 от Флесия

# 274
Туи травелисимо  Peace Вили и на мен я препоръчаха,но страшно дълго чаках оферта хем и звъннах по телефона и в крайна сметка май и не получих...
Ники благодаря ,ще прегледам!При нас и гмуркането ми се видя страшно скъпо 145 долара на човек за 1 час,ама може би аз не съм запозната с цените..

# 275
Ако някой има впечатления относно цените на тези услуги,нека да сподели. www.bandosmaldives.com/en/experiences/excursions   

# 276
И подводницата от Мале или Маафуши тръгва

# 277
Флесия, така е.
И на мен ще ми е интересно дали има друг начин.
Дразнещо е трансферите да са ти по- скъпи от полета от БГ..

# 278
  • Пловдив
кalea  bouquet bouquet

Фаворит си ми като тур. агент така,че при равни условия винаги при вас  Peace
Niki1982 много хубаво филмче и ние бяхме като вас ,но още не сме сглобили и озвучили филмчетата.
Може ли да покажеш твои снимки от хотела и да конкретизираш кое наричаш скромно .. И друго за първи път ли се гмуркате или вече сте го правили,защото ние не сме и ни достраша там и само шнорхелинг правихме.
Niki1982 поздравления и ви желая много дълги години  щастие ,любов и разбирателство !

mimozata, почвам отзад напред. За гмуркането - бяхме се гмуркали един път в Созопол с един ваучер от групон, ама трудно може да се нарече гмуркане, по-скоро ни натиснаха главите на 4 метра, снимаха ни 2 пъти и си излезнахме. На Ембуду гмуркането беше друга бира. Обясниха ни на дълго и на широко как се регулира налягането, какво да правим в различните ситуации и естествено инструкторът беше през цялото време до нас. Щом нямате бревет (лиценз), значи ще се гмуркате с инструктор и обикновено на по-безопасни и леки места. В случая с Ембуду - в кораловата градина, където няма течение или от другата страна на острова, където има, но пак не е опасно. Но си заслужава определено и не е страшно. Ние сега се амбицирахме да си направим  лиценз Open Water Diver, жалко че не го направихме преди медения месец. На Малдивите по закон искат поне 30 гмуркания с лиценз да докажеш, за да можеш да се гмуркаш сам, иначе е придружено гмуркане.
Сега, на въпрос номер 2. Под скромно имам предвид, че ние бяхме в economy стая, която има легло, доста занемарена баня, хладилник, климатик, бюро и един гардероб. А и поставка за куфарите. На самата стая не сме правили снимки, понеже наистина не е кой знае какво. Преди да заминем, бях чел по немските форуми в никакъв случай да не си взимаме икономична стая, понеже били стари и т.н. Еми взехме икономична и спестихме по около 300 евро на човек и не съжаляваме. В стаята се прибирахме само вечер и след плаж за по едно душче. Просто толкова бяхме впечатлени при шнорхелинга и гмуркането от подводният свят, че изобщо не се прибирахме. Но ние винаги на екскурзии не си висим в стаята. Имаше други туристи, които по цял ден си стояха на верандата на бунгалото и тогава е разбираемо да искаш да е по-луксозно (не че е чак толкова по-добре, само банята е по-хубава). Иначе хората чистиха по 2 пъти на ден и беше супер. За мен (ама това е много лично мнение на мен и съпругата ми) най-красивото нещо на Малдивите е подводният свят. Бели плажове и кристална вода има на много места и не са по-лоши (поне това, което съм видял аз до момента), обаче толкова красиви риби, акули, делфини и костенурки директно до плажа никъде не съм виждал. Но всеки е различен.
Иначе останалата част от хотела не бих я нарекъл скромна. Имахме 2 пъти жива музика с местни изпълнители в бара. Самият бар е почти на плажа и е много приятен и спокоен. Ресторанта е на доста по-високо ниво от 3 и 4-звездни хотели в България. Всеки ден има тематична вечер (италианска, барбекю, азиатска и т.н.) и на човек не му омръзва. На втората седмица се повтарят вече, но в нашия случай прекарахме там и Коледа и затова нямаше толкова повторение. На Коледа имаше над 100 различни ястия (не преувеличавам, вижда се и на клипа - наложи се да правят бюфета навън). Отделно пекоха цели прасета, телешки бутове и пилета на грил. Имаше и страшно много и разнообразни десерти.
Публикувам и линк към албума ни от там във Фейсбук (публичен е), ако преценят админите, ще го махна. Но там са по-скоро лични снимки, има и няколко на които може да се види и острова де Simple Smile
https://www.facebook.com/ivo.radev.336/media_set?set=a.101542030 … 986658&type=1
Ако някой има въпроси, може да пита, но обикновено отговарям вечер, понеже през деня съм на работа.

Страхотни снимки!

# 279
Флесия, така е.
И на мен ще ми е интересно дали има друг начин.
Дразнещо е трансферите да са ти по- скъпи от полета от БГ..

ако резервирате през агенция, в цената е включен и трансферът, плюс че е по-евтино сравнено с букинг, примерно. Това важи само за тази дестинация, де. Иначе без агенция по света е по-евтино, но там ризортите са собственост често на туроператор и цените през тях са чувствително по-изгодни, както и целият пакет, който предлагат.

# 280
Кремена, цените на трансферите през ТО и през Букинг са едни и същи. Както и в сайта на хотела.

# 281
Кремена, цените на трансферите през ТО и през Букинг са едни и същи. Както и в сайта на хотела.

Цената през ТО е пакетна и в цената на хотела е включен и двупосочният трансфер. Няколко пъти, вече резервираме по  този начин. Това е и една от причините. Това за мен е единствената дестинация, при която е по-евтино да се резервира през голям туроператор. Те притежават ризортите и предлагат по-добри цени, спрямо резервация директно в ризорта. Дори миналата година направих директно запитване и от хотела ме насочиха към предпочитаните си партньори ТО, за да ми дадат цена.

Цените и таксите на Малдивите не са никак ниски, затова и с пакетна резервация и ол-инклузив, можеш да си наясно, колко реално ще ти струва. За нас това е предпочитания вариант  Peace

# 282
Потвърждавам, както ме посъветваха повечето тук, значително по изгодно е да се ползват услугите на тур оператор.
В букинг се виждат едни цени, но при резревация се подчертава допълнителните такси/ДДС,еко такса, такса престой и трансфер/ с които сумата нараства почти с 1/3 и повече.

Все още не съм избрала хотел, в процес на разглеждане на оферти сме, които получавам от тур. агенции.

Благодаря на вас и полезната тема с хубавото и изчерпателно инфо Simple Smile

# 283
Да попитам тези, които ползвате туроператори, а и самите агенти, които пишат в темата:
Ако искам да посетя 2 места например, мога ли да получа цена за ден-два-три, или е само пакетна оферта за повече дни?

Сигурно въпроса ми е странен, ама нямам никакъв опит с агенции, изключвайки почивките в Турция, където обаче знам какво искам предварително.  Simple Smile

# 284
Здравейте, чета ви с интерес и днес най-накрая успях да убедя майка ми да си направим екзотична почивка Simple Smile избрахме Малдиви защото и двете обичаме чисти плажове и моренце.
Тъй като офертата с билетите на Катар приключва днес, разбирате, че нямам много време :Д Харесала съм си седмицата 21.03-28.03. Питането към вас е кой остров да изберем (като имате предвид, че кацаме в Мале в 15:05) и можем да си позволим speed boat. Също така бюджета ни за 6 нощувки е 1,200-1,300 лева (надявам се освен нощувка за тази цена да има и поне закуска)
П.С. Имам оферта от Reyna travel Полет+трансфери+нощувка на база полупансион на Malahini Kuda Bandos 3* - 2050 лева на човек за 5 нощувки. Струва ли си да се доверя на тях и да прекарам с 1 ден по-малко на Малдивите, но пък за сметка на това всичко да ми е уредено?

Общи условия

Активация на акаунт