Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 244
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
извинявай Ема, но четенето с разбиране не ти се удава.  Не исках да подценявам интелигентността на съфорумците, но се налагат пояснения. 1.имах предвид, че не само близо до ризортите има рифове, но и близо до островите с местни. 2. като си била на курамати, знаеш, че 2 острова са отдалечени на 400-600м и пред рифа от южната страна на курамати няма табелка стоп, така че може да си шнорхелуваш над него. Друг е въпросът, че точно там приливите и отливите са много силни и при отлив водата пада. 3. около рифа имаше цветни рибки, но аз очаквах самият риф с коралите да е цветен, като от фотоалбум, а се оказа зелено-кафяв, за мен избелял. Но още в първия пост казах, че аз не се гмуркам. На дълбоко може да е по-цветен.

Оттам насетне не знам защо винаги споменавате обслужване, спа и фитнессалони, като е ясно, че тея неща ги няма на островите с местни. Но има плажове с коралов пясък, рифове, кокосовите палми...

Всеки, който тръгва на почивка, си прави сметка какво иска и какво очаква - фитнес, спа, обслужващ персонал и други екстри, хубав плаж, хубав риф, приключения. Както вече казах първите 3. не са ми в приоритетите. То даже малдиви не ми бяха в приоритетите, но ни се удаде възможност и ги съчетахме със Шри Ланка.

# 436
  • София
Цитат на: kopche link=topic=910206.msg34685848#msg34685848 date=
Ризортът [url=http://www.luxresorts.com/en/hotel-maldives/luxsouthariatoll
Lux[/url], до който се ходеше пеша по брега на нашият остров и газейки в топлата вода на лагуната, беше с нощувка 8- 900 $ на нощ и струваше 100$ да го посетиш само.
От друга страна, докато ние ходехме на разходка до резорта, понеже ни бе като крайна цел-  да видим самият края на острова, се разминавахме с много туристи тръгнали от там - към нашият остров. Защото в резорта в крайна сметка няма много за правене, ако не ходиш през деня с групите за гмуркане, шноркелинг или не си на кану или джет... А всичко това го имаше и при нас.

Твърдо обаче не съм съгласна с написаното мнение по отношение на ризорта LUX. Аз лично съм имала щастието да посетя този ризорт и мога да кажа твърдо, че е един от най-добрите хотели в които съм била на Малдивите! В никакъв случай не е скучно, обслужването и въобще всичко в хотела е на изключително високо ниво! Категорично мога да кажа, че въпреки скъпите цени този хотел си заслужава всяка стотинка, дадена за почивката! Защото там наистина си е ПОЧИВКА! В хотела се предлага голямо разнообразие от различни видове спортни занимания, има превъзходно Спа, хубави барове и ресторанти. Кафето, което се приготвя в хотела - кафе Lux мога да твърдя, че е едно от най-хубавите, които съм опитвала, а аз съм пътувала доста и съм любител на тази напитка и съм я консумирала на доста места по света. Докато бяхме там си говорихме и с други посетители на хотела - всички бяха очаровани и не чух нито едно негативно мнение или оплакване от каквото и да е, което впрочем се потвърждава и от мненията в TripAdvisor.
За това Ви моля да не изказвате такива категорични мнения и да не подвеждате хората по отношение на ризорти или хотели, от които нямате достатъчно лични впечатления.
Понеже виждам, че си се опитала да цитираш мое мнение се включвам веднага! Grinning
Не виждам къде съм написала негативно или категорично мнение точно за Лакс, пък!? ooooh! ooooh!
Всеки си харчи парите където си иска. Ако мога да налея толкова пари, само за да си пия кафето на Лакс, бих го направила, разбира се! Нямам толкова излишни, обаче!
Виждам нещата от друга перспектива, просто! Няма да отида на Малдивите за да им видя фитнес салона, защото не ми липсва това. Нито лукс и обслужване ми липсва! Naughty
Липсва ми дивото, неповторимото, изживяването да си като единствен човек на острова, където ти определяш ритъма сам! Намерихме го и това беше нашият рай на Дигура! Hug

@Манфред абсолютно разбирам за какво говориш!
Разказал си нашето усещане за Малдивите! Hug

# 437
Всеки според възможностите и желанията си. Ние също купухме евтини билети и на 27.03 замнаваме. Няма да сме на Лукс ризорт, а на мествн остров и нямам търпение да отидем и да споделя впечатления. В така наречените Guest house или по- малки хотелчета имаш някакси пррсонално отношение. Благодаря като цяло на всички за споделеното!

# 438
Здравейте!
Искам да попитам тези които са нощували в надводни вили с басейн, дали си е заслужавало. За сега сме запазили такава, но приятелка ми се чуди,след като има директен достъп от терасата до лагуната, защо се набутваме с толкова пари заради басейна.  #Crazy newsm78 и започвам и аз да се замислям дали си заслужава  newsm78
Искам да чуя (прочета) мнения от първа ръка.  Hug

# 439
Аз съм била в такава - за мен определено си струва. Peace
Не може постоянно да си в лагуната - много зависи каква е (може да се пълни и соътветно изпразва в определени часове, да има дребни коралчета наоколо и тн.)
А вечер е чудно да си се киснеш в басейн и да си пиеш питие..Wink

# 440
А аз да попитам, водата в басейните за общо ползване и съответно в тези към вилите от океана ли е или някаква филтрирана?
Аз съм била в такава - за мен определено си струва. Peace
Не може постоянно да си в лагуната - много зависи каква е (може да се пълни и соътветно изпразва в определени часове, да има дребни коралчета наоколо и тн.)
А вечер е чудно да си се киснеш в басейн и да си пиеш питие..Wink

# 441
Филтрирана е, разбира се..)))

# 442
Филтрирана е, разбира се..)))

И е от океана Simple Smile

Тоест, филтрирана от океана.

# 443
Е тя и от душа е такава..Wink

# 444
  • Близо до морето :)))
Даже и водата, която сервират за пиене също е филтрирана от океана Simple Smile Лично ни показваха системата на Куреду Simple Smile това е остров Ризорт, който сам си произвежда и бутилира водата за консумация  Simple Smile 

# 445
Колко е сложно да се живее на Малдивите ....

http://www.dnes.bg/travel/2016/03/29/kolko-slojno-e-da-se-jivee- … -maldivite.297592

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 11:46 от mkalcheva

# 446
Има ли някой представа дали авиокомпаниите правят промоции в точно определени периоди или е на случаен принцип?

# 447
Катарците правят две големи промоции - едната е ранна есен - септември или октомври, и една средата на януари. През останалото време има горе-долу през месец, но не са така хубави намаленията. Също не са за всичките им дестинации.

Ние пътуваме след 2 дни. Юхуууу Heart Eyes

# 448
А тези промоции за всички билети ли са или за даден период, имам предвид ако искам да летя ноември дали има смисъл да чакам до октомври за тези промоции, как мислите? Dusty_wind  страхотно, само малко ти завидяхме Blush да разказваш после Wink

# 449
sisi11 обикновено важат за дати или до края на годината или за 1 календарна година. Единствената рестрикция е за коледно-новогодишните празници и мисля Великден. Има смисъл да изчакаш според мен!
Иначе аз достатъчно съм разказвала, този ще ни е 3-ти път. Не знам дали ще се похваля с нещо ново и различно, което другите не са казали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт