Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 241
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря за съвета Simple Smile Май ще трябва да се върна и да изчета темите отначало тогава Blush

А всъщност във връзка с авиолиниите,Катар ли са най-популярни до Малдивите? Гледам и Търкиш Еърлайнс, там полета излиза 11часа,а с Катар 17?

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 15:30 от sisi11

# 451
Благодаря за съвета Simple Smile Май ще трябва да се върна и да изчета темите отначало тогава Blush

А всъщност във връзка с авиолиниите,Катар ли са най-популярни до Малдивите? Гледам и Търкиш Еърлайнс, там полета излиза 11часа,а с Катар 17?
Аз летях с Турските авиолинии до Малдивите .От Истанбул до Мале е 7ч.

# 452
Да, и освен това и в двете посоки са нощни полетите. Peace

# 453
А те имат ли такива големи промоции на определени дати, които да се дебнат? Вие как си взехте билетите, малко преди датата на летене, много предварително, или?  Какви бяха цените?

# 454
Аз си ги взех една седмица преди пътуването - бяха на много добра цена. Не съм следила по принцип цени и периоди.

# 455
  • София
А те имат ли такива големи промоции на определени дати, които да се дебнат? Вие как си взехте билетите, малко преди датата на летене, много предварително, или?  Какви бяха цените?
Нашето пътуване беше февруари 2017, а билетите с Флай Дубай бяха купени... февруари-март 2016. Simple Smile

Сега началото на април купихме за декември за Доминикана. Heart Eyes

Така, знам че ме очаква нещо в бъдеще и спокойно мога да си посрещам другите по-кратки пътувания, вкл и тези с децата през лятото. През това време ще можем да запазваме и отменяме хотели до последната минута с най-различни и по-високи в повечето случаи нива на отстъпки.

# 456
Момичета, има ли такива от вас които са били и на карибските острови, по-конкретно холандските антили. Има ли база за сравнение с Малдивите? (и като плаж и като цени)

# 457
  • София
Това ще мога да кажа, като се върна декември месец от Карибите. Flutter

# 458
Нищо общо..)))
Но пак е хубаво..Wink

# 459
Момичета, има ли такива от вас които са били и на карибските острови, по-конкретно холандските антили. Има ли база за сравнение с Малдивите? (и като плаж и като цени)

Цитирам приятели, които са били и на двете места: "На Малдивите можем да се връщаме всяка година, на Карибите ни стига и един път."

Предполагам, че е въпрос и на вкус и е много вероятно да има хора с различно мнение.

# 460
  • София
Аз в момента съм на мение, че нищо не може да измести Малдивите от сърцето ми! Naughty

Но нека видим декември, какви ще ги говоря след Карибските красоти.... Joy hahaha
Мъжът ми се е амбицирам сега упорито да ми докаже обратната теза, та... да видим Party Mr. Green. Интересно ми е и  на мен!

# 461
  • София

Цитирам приятели, които са били и на двете места: "На Малдивите можем да се връщаме всяка година, на Карибите ни стига и един път."

Предполагам, че е въпрос и на вкус и е много вероятно да има хора с различно мнение.

Всеки има право на мнение...
Но ми се иска да попитам как с едно отиване на Карибите можеш да извадиш становище за стотици острови ?

Двете места са несравними по много причини. Веднага ще кажа, че харесвам и двете по различен начин. И мога много да говоря по въпроса след като имам десетки посещения на Кариби и доста по-малко на Малдиви.

Основните несъответствия са финансите, културата и достъпа. На Кариби-Бахами вече можеш да ходиш много по-евтино отколкото на Малдиви. Отиването до гръцки острови може да е по-скъпо от карибски.
Малдивите са по-скъпо удоволствие както по достъп, така и ценово.
Карибите са десетки култури в различни държави. Като едновременно можеш да посетиш на практика различни континенти събрани в едно.

Как с едно посещение ще извадиш мнение за Куба, Ямайка, Хаити или множеството красиви и по-богати острови. Какво да сравниш.
Малдивите са една държава, една култура. Въпреки, че повечето посетители се ограничават до даден остров-ризорт и това е.
Но това не е страната, зависи за какво си там. Аз лично отивам навсякъде да видя нещо повече от плаж...

Но сравнения също може да се направят и то доста от гледна точка почивка и плажове. Като Търкс и Кайкос се доближават до Малдиви. Както и много други по различни критерии.
На много острови на Кариби-Бахами не се живее, те също са само за релакс и спокойствие.
Карибите отстъпват по ризорти на Малдивите, но и там има...

Не е за пренебрегване и близостта на някои отрицателни точки като бедност и начин на живот на някои от островите на местното население.
Но това много от туристите на Малдивите не го виждат. Като на Карибите е също очебийно.

Малдивите печелят по релакс и гмуркане, но губят по други точки.
Така, че нека всеки си прави сам изводи. Но не от едно посещение и то само на плаж и All inclusive. Това е много грешно становище.

Защото аз и тези дни се върнах за пореден път от:
Havana / Cuba
Montego Bay / Jamaica
Santo Domingo / Dominican Republic
Philipsburg (Sint Maarten) / Lesser Antilles
И какво да сравня, особено с Малдиви ?
Сумите дадени за това пътуване бяха несравнимо по-малки от едно пътуване до Малдивите.
Това, което видях за пореден път също е несравнимо с едно посещение на Малдиви.
И т.н.

Честно казано започнах да оценявам доста времето в този живот. И не искам да го губя много само на плажа или в храната.
Но всеки сам преценява интересите си.

Пожелавам на всички където и да е, да са доволни и да трупат спомени.
Категорично съм против посещенията на едни и същи места. Ако ще да са извънземни...от гледна точка релакс и почивка.
Но както често се случва и аз повтарям/най-вече Кариби/, но просто такива са маршрутите ни в самите пътувания. Но в никакъв случай не се залежавам на дадено място под чадъра.

Не мога да опиша всички точки за сравнения,  да или не.
Не препоръчвам повече или по-малко едното или другото. Оставям на вас да посетите повече острови и тогава да сравнявате.
Но повече препоръчвам да не сравнявате. А търсите красотата и всичко останало там където сте.
И в никакъв случай да не давате отрицателни мнения само по даден негатив.
Вижте повече и тогава преценявайте.

Успех на всички...

# 462
  • София
Абсолютно си права! Peace
Подкрепям! bowuu bouquet

# 463
Търся отзиви за този хотел - The Barefoot Eco Hotel  http://www.thebarefoot.com/

Някой да е отсядал в него, или да има информация за него? Благодаря Party

# 464
аз четох много добри отзиви за този еко-хотел в един немски блог. Хотелът е на швейцарски инвеститор, който държи Gangehi Island Resort и е пуснат май 2015г, стаите изглеждат много добре. Той се намира на остров с местно население, на 330 км от Мале. Тъкмо прочетох, че предлагат алкохол на някаква лодка-бар в морето.  Laughing Поразрови се из гугл и потърси повече мнения, защото гледам, 4е на същия остров има летище, да не се окаже прекалено шумно заради самолетите. Естествено близкото летище може да се приеме и като атракция като на плажът Махо на о. Ст. Мартен  Wink

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 23:24 от ???? ????????

Общи условия

Активация на акаунт