Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
natali uk , mkalcheva благодаря за съвета  Hug А как стои въпроса с времето през август  newsm78 (края на август)
За сега най-много се двоумим,даже триумум между Conrad Maldives Rangali Island,Coco Palm Dhuni Kolhu и Filitheyo Island Resort ....ако някой е бил на някой от тези,моля да сподели впечатления  Hug
Доколкото знам ,август не го препоръчват много,но тук хората пътуват,но си е риск

ох...май ще го отложим за декември,колкото и да не ми се иска  Sad
HaT може ли да споделиш за кой период са тези цени  #Shocked

# 166
Ако искате да сте сигурни, че ще уцелите хубаво време, сезонът е декември-март. Но тогава съответно е и най-скъпо.  Peace

# 167
  • София
Ако искате да сте сигурни, че ще уцелите хубаво време, сезонът е декември-март. Но тогава съответно е и най-скъпо.  Peace

Определено това е сезонът!

Говорили сме доста с персонала на Мардивите. И те казват, че в останалото време (почти) всеки  ден вали, макар и за час-два. Според мен при все, че пътуването не струва малко пари е по-добре да е в недъждовния сезон. Освен това, светлата част на деня там е доста по-кратка и ако добавим няколко часа дъжд....
Ако ви се пътува по време на нашето лято, по-добре се ориентирайте към Бали, където е подходящото време за почивка! Peace

# 168
 А аз мислех, че до края на април се води недъждовния сезон. Затова планувах края на април да ходим.  newsm78

# 169
А аз мислех, че до края на април се води недъждовния сезон. Затова планувах края на април да ходим.  newsm78
Точно така е, до края на април се води недъждовен сезон,както и цените през април са високички и времето е много хубавао,но и май също не е лош и с много,много слаби валежи. Правилно си се ориентирала. Пътувай смело  щом си решила тогава!!!!

# 170
natali uk , mkalcheva благодаря за съвета  Hug А как стои въпроса с времето през август  newsm78 (края на август)
За сега най-много се двоумим,даже триумум между Conrad Maldives Rangali Island,Coco Palm Dhuni Kolhu и Filitheyo Island Resort ....ако някой е бил на някой от тези,моля да сподели впечатления  Hug
Доколкото знам ,август не го препоръчват много,но тук хората пътуват,но си е риск

ох...май ще го отложим за декември,колкото и да не ми се иска  Sad
HaT може ли да споделиш за кой период са тези цени  #Shocked
за кои цени става дума,че не разбрах, конкретно за моя престой ли те интересува за да ти пиша

# 171
Мисля, че е за резервации сега за до края на Август. Пратиха ми го като промоции от сайта на Катарските авиолинии, но може и да са свършили местата......

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 09:08 от HaT

# 172
Аз се зарових малко в статистика и се оказа, че през май вали повече, отколкото през юни и юли. Даже таблицата на първа страница казва същото. Официалните доклади по години го доказват http://www.meteorology.gov.mv/climatereport И взех нещо да се разубеждавам за май, може би е по-добре април макар да е по-скъпо. Че все се колебаех досега края на април, началото на май, само април или само май...  newsm78

# 173
Момичета, моля за помощ. Трябва да резервирам хотел от 23 до 30.12 за 7 нощувки. Деца на 2 и 14 години. Проблема е, че ми става ужасно лошо от лодки и трябва превоза с тях да е минимален. Бюджета е до 5000 лв. ММ вече е купил билетите и дава зор за хотела....Бихте ли препоръчали хотел?Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 14:35 от bubkab

# 174
Аз се зарових малко в статистика и се оказа, че през май вали повече, отколкото през юни и юли. Даже таблицата на първа страница казва същото. Официалните доклади по години го доказват http://www.meteorology.gov.mv/climatereport И взех нещо да се разубеждавам за май, може би е по-добре април макар да е по-скъпо. Че все се колебаех досега края на април, началото на май, само април или само май...  newsm78

Здравей , аз бях през м. юли тази година , дъжд валя само веднъж през нощта . Времето беше около 30 градуса и ако не подухваше вятър щеше да е много топло .

# 175
  • София
Здравейте
Решили сме да посетим януари Малдивите.
Насочили сме се към Lily Beach Rezort.
Имаме оферта от агенция за 10 нощувки beach villa с полети и трансфер с хидроплан - 5000 евро на човек.
Заслужава ли си и има ли какво да се прави ?
ММ отдавна се дърпа за Малдивите и сега съм го навила , но пък аз започвам да се разколебавам.
Все пак са пари за две екзотични почивки  newsm78

Някой има ли отзиви за този резорт?

# 176
  • София
Здравейте
Имаме оферта от агенция за 10 нощувки beach villa с полети и трансфер с хидроплан - 5000 евро на човек.
ММ отдавна се дърпа за Малдивите и сега съм го навила , но пък аз започвам да се разколебавам.
Все пак са пари за две екзотични почивки  newsm78

Един от най-хубавите ризорти. Не знам защо се колебаете.
Когато ходихме за първи път на Малдиви, бяхме за 7 нощувки и хич не ни стигнаха. Вторият път ходихме за 10 и беше супер. Сега ще ходим само за седмица, защото се напасваме по междусрочната ваканция на децата.

# 177
Здравейте Малдивки!
Интересувам се, какво означава полупансион и пълен пансион? Скъпа ли е храната?
Моля, разкажете малко повече?!

# 178
  • София
Здравейте Малдивки!
Интересувам се, какво означава полупансион и пълен пансион? Скъпа ли е храната?
Моля, разкажете малко повече?!

На резортите, на които не живее местно население, всичко е скъпо. Има и такси. Мисля че бяха към 18% върху всичко.
Полупансион е закуска и още едно хранене. Пълен пансион включва закуска, обяд и вечеря, но не включват напитките обикновено и храненията са на бюфет. При ол-инклузив, всичко е включено. Можеш да се храниш във всички а ла карт ресторанти и да се възползваш от всички барове и кафенета. 

Никога не сме закусвали сутрин на Малдивите....просто се събуждаме към  10ч тяхно време, което за нас е рано по време на почивка.

# 179
Здравейте
Все пак са пари за две екзотични почивки  newsm78

Един от най-хубавите ризорти. Не знам защо се колебаете.

Действително това е един от най-хубавите ризорти, нооо той е сякаш с по-семейна насоченост, т.е. там ходят много семейства с деца или компании от приятели, разбира се има и двойки, но те сякаш са по-малко. Така, че зависи ти точно какъв тип почивка търсиш. Според мен по това трябва и да се ориентираш за острова - дали да е по-малък, по-спокоен или по-голям с повече ресторанти, барове и т.н. Най-добре ще се ориентираш от снимките и отзивите за съответния хотел в Tripadvisor.
А сега се сетих и още нещо за Lili Beach Resort (аз много се чудих за този хотел преди години и бях изчела много мнения и разгледах доста снимки) - там е много важно да се провери точно какъв тип вила са ви предложили. Водните вили са уникални - имат прозрачен под от който можеш да гледаш океана, рибите и т.н., докато имаше едни други вили, които не са толкова хубави - изглеждат сякаш по-стари (или поне така бяха преди 2 години - сега дано да са ги пооправили, но ти пак си проучи). Добре е да проучиш внимателно тази цена за кой вид вили е, за да не останеш разочарована накрая, че даваш много пари, а няма да получиш точно това, което си очаквала.
Успех с избора  Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 15:28 от snow_white_

Общи условия

Активация на акаунт