Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 272
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Написах го в предния пост - Ukulhas. На час и половина с лодка от Мале.

# 421
Написах го в предния пост - Ukulhas. На час и половина с лодка от Мале.
А, извинявай, прочетох поста, но помислих, че така се казва островът Simple Smile

# 422
# 423
Разгледах снимките. Това не е моята представа за Малдиви, което разбира се не пречи за друг да Е. Честно казано по друг начин си го предтавих по разказа  Confused

# 424
В снимките умишлено наблегнах на тези, които показват Малдивите различни. Такива, каквито ги знаем от повечето снимки всички, са ясни.

# 425
В снимките умишлено наблегнах на тези, които показват Малдивите различни. Такива, каквито ги знаем от повечето снимки всички, са ясни.

Странно... Сигурна съм, че много биха се зарадвали да видят онези Малдиви, които всички знаем, но в бюджетно решение.

# 426

Странно... Сигурна съм, че много биха се зарадвали да видят онези Малдиви, които всички знаем, но в бюджетно решение.

Явно не съм разбран. "Онези" Малдиви са си там, просто ми се видя скучно да ги показвам пак. Ако пък някой го досърби за резорт, на 20 мин с лодка има 2-3 - спокойно може да изкара няколко дни и там (от 100 до 200 долара на ден).

# 427
За мен най-големия лукс на Малдивите е да мога като се събудя и да съм директно на плажа/водата. И рифа съответно.
Всякакви организации с лодки и превозвания и т.н. ми е далеч от представата. Peace

# 428
  • Близо до морето :)))
Манфред, радвам се, че сте си изкарали хубаво и сте останали доволни Simple Smile но това също не е моята представа за Малдивите.
Абсолютно твърдо и без никакво колебания подкрепям Em_ma. Ходили сме два пъти на Малдивите и двата пъти на Ризорт.  Първият път много се вълнувах от това да посетим острови с местно население, и в Мале обикаляхме близо 8ч., ами на такива гледки станах свидетел, че вторият път даже и до Мале не припарихме. От летището директно с хидроплана но Ризорта и през ум не ми е минавало да ходя повече по тези острови.
Но това си е мое мнение, и това как аз разбирам една почивка. Да сме на една крачка от брега, да си лежа в леглото и да наблюдавам водата, да си избирам всеки ден на кой ресторант да се храня, т.к. всичко ми е включено в пакета, да се забавляваме всяка вечер с различни партита, музика, танци, различни барове, каквото ти се прииска Simple Smile Перфектно обслужване във всеки един момент. Отделно голям спортен център с всякакви удоволствия, да не ги изброявам, има много забавления и на самият остров, не само шнорхелинг и дайвинг.  Не съм съгласна, че е едно и също, и  плащаш няколкостотин долара повече за еднакво преживяване с това да си на остров с местни. Няма нищо общо.
Но както вече сте казали по-горе, хубаво е, всеки който сега му предстои пътуване до това чудно място, да се запознае с различни варианти и възможности, за да може най-добре да прецени какво иска и какво желае.

# 429
На мен ми харесаха снимките.
Благодаря, че ги сподели с нас.

Няма нищо по-хубаво от това да има различни варианти за пътуване.
Предвид, че ризортите също не са по вкуса на всеки, нека да се покажат и алтернативни варианти.

И на нашето море едни отиват на ол инклузив, други на квартира, а трети на палатка. Предполагам, че всички са доволни от избора си.  Laughing

# 430
Манфред, радвам се, че сте си изкарали хубаво и сте останали доволни Simple Smile но това също не е моята представа за Малдивите.
Абсолютно твърдо и без никакво колебания подкрепям Em_ma. Ходили сме два пъти на Малдивите и двата пъти на Ризорт.  Първият път много се вълнувах от това да посетим острови с местно население, и в Мале обикаляхме близо 8ч., ами на такива гледки станах свидетел, че вторият път даже и до Мале не припарихме. От летището директно с хидроплана но Ризорта и през ум не ми е минавало да ходя повече по тези острови.
Но това си е мое мнение, и това как аз разбирам една почивка. Да сме на една крачка от брега, да си лежа в леглото и да наблюдавам водата, да си избирам всеки ден на кой ресторант да се храня, т.к. всичко ми е включено в пакета, да се забавляваме всяка вечер с различни партита, музика, танци, различни барове, каквото ти се прииска Simple Smile Перфектно обслужване във всеки един момент. Отделно голям спортен център с всякакви удоволствия, да не ги изброявам, има много забавления и на самият остров, не само шнорхелинг и дайвинг.  Не съм съгласна, че е едно и също, и  плащаш няколкостотин долара повече за еднакво преживяване с това да си на остров с местни. Няма нищо общо.
Но както вече сте казали по-горе, хубаво е, всеки който сега му предстои пътуване до това чудно място, да се запознае с различни варианти и възможности, за да може най-добре да прецени какво иска и какво желае.

Съгласен съм, че описаното от теб е за предпочитане. Въпрос на избор и възможности. А и на приоритети разбира се. Нашата почивка на Малдивите струваше $1000 (досега давах два пъти повече за разни... Мирамар и тем подобни).

# 431
ако не бях ходила там, четейки ви, щях да имам абсолютно грешна представа... малдивите не са поддържаните градинки и пометените плажове на островите-ризорти, нито вилите във водата, нито спа-центровете, нито различните ресторанти и барове. Да това е лукс и на който му е важен се налага да плати поне 3х повече отколкото подобно обслужване в хотел от същата верига в друга държава.

моята представа за малдивите беше мюсюлманска държава с хиляди малки под 1км в диаметър острови заобиколени с рифове, бял коралов пясък, за който бях чела, че не се нагрява под жаркото слънце. И въпреки размерите си островите са колкото еднакви, толкова и различни. Не останах разочарована, запознах се с нова култура, опитах нови храни, усетих шума на океана, когато вълните се разбиват в рифа, усетих, че този пясък наистина не пари, видях летящи кучета...

За тези, които не са били там и си мислят, 4е само рифовете на ризортите са досами брега или близо до брега, не е вярно... Но рифовете близо до брега са малки и в пове4ето случаи избеляли и умряли... дори на Курамати рифът беше избелял... на места зелен.... ако искате по-богат и интересен риф, се налага транспорт с лодка. Имайте предвид, че рифовете не са на ризортите, така че там ходят всички от околните острови.

Препоръчвам да си носите за шнорхелуване бански с тениска и поне къси панталонки, защото слънцето е доста силно, а и при отлив нивото на водата пада и може да се нараните на рифовете.

# 432
  • София
Ние посетихме 5 острова - Мале, Расду/ Rasdhoo, Хулхумале, Тоду/ Thoddo и Mативери/ Mathiveri .
За тези, които не са били там и си мислят, 4е само рифовете на ризортите са досами брега или близо до брега, не е вярно... Но рифовете близо до брега са малки и в пове4ето случаи избеляли и умряли... дори на Курамати рифът беше избелял... на места зелен.... ако искате по-богат и интересен риф, се налага транспорт с лодка. Имайте предвид, че рифовете не са на ризортите, така че там ходят всички от околните острови.

Аз пък се върнах от Курамати преди месец и рифът си беше баш там - на метри от брега на острова. Съвсем жив при това..... ???? ???????? И рифът си е на курорта Laughing

Личният ми сблъсък с острови с местно население е с Мале и Хулхумале.....беше ни достатъчен, така че да откажем безплатната екскурзия до Расду. За това и няма да коментирам точно този остров, но разликата между острови с местно население, които сме посетили и курортите, е от земята до небето. Да, всеки има право да харесва различни неща и  съм сигурна, че всеки търси най-добрата опция според бюджета и разбиранията си. Peace За това ползата от подобна тема е ако човек споделя мнение, базирано на личен опит и впечатления, така че да помогне на останалите да се ориентират най-добре според личните си предпочитания.

Лично аз Курамати го препоръчвам с двете си ръце, базирайки се на нееднократните ни посещения там.

# 433
Прекарах сумарно един ден на Мале, но щяха да са ми достатъчна и 1 минута, за да разбера, че няма нищо общо с Укулас. Мале е гъмжило от местни, които всеки си гони неговите задачи. Градско, мръсно и има общо по-скоро с краен квартал на Кайро, отколкото с Малдивите. (Въпреки това, все пак човек може да намери някакъв чар, както в Мале, така и в квартала на Кайро).

Укулас е абсолютно различно нещо. Да, пак е туземен остров, но е тих, спокоен, чист. (не е швейцарско чисто, но не е и лондонско мръсно).

# 434
Цитат на: kopche link=topic=910206.msg34685848#msg34685848 date=
Ризортът [url=http://www.luxresorts.com/en/hotel-maldives/luxsouthariatoll
Lux[/url], до който се ходеше пеша по брега на нашият остров и газейки в топлата вода на лагуната, беше с нощувка 8- 900 $ на нощ и струваше 100$ да го посетиш само.
От друга страна, докато ние ходехме на разходка до резорта, понеже ни бе като крайна цел-  да видим самият края на острова, се разминавахме с много туристи тръгнали от там - към нашият остров. Защото в резорта в крайна сметка няма много за правене, ако не ходиш през деня с групите за гмуркане, шноркелинг или не си на кану или джет... А всичко това го имаше и при нас.

Здравейте,
Аз мисля, че този спор къде е по-добре да се почива на Малдивите - дали в хотел на остров с местно население или в ризорт, е излишен - всичко е въпрос на лично предпочитание, финансови възможности и т.н. Едните ги привлича едно, другите - друго. Добре е, че тук се споделят впечатления и от двата варианта, като четящите могат да се ориентират към единия или другия вариант. 😊
Твърдо обаче не съм съгласна с написаното мнение по отношение на ризорта LUX. Аз лично съм имала щастието да посетя този ризорт и мога да кажа твърдо, че е един от най-добрите хотели в които съм била на Малдивите! В никакъв случай не е скучно, обслужването и въобще всичко в хотела е на изключително високо ниво! Категорично мога да кажа, че въпреки скъпите цени този хотел си заслужава всяка стотинка, дадена за почивката! Защото там наистина си е ПОЧИВКА! В хотела се предлага голямо разнообразие от различни видове спортни занимания, има превъзходно Спа, хубави барове и ресторанти. Кафето, което се приготвя в хотела - кафе Lux мога да твърдя, че е едно от най-хубавите, които съм опитвала, а аз съм пътувала доста и съм любител на тази напитка и съм я консумирала на доста места по света. Докато бяхме там си говорихме и с други посетители на хотела - всички бяха очаровани и не чух нито едно негативно мнение или оплакване от каквото и да е, което впрочем се потвърждава и от мненията в TripAdvisor.
За това Ви моля да не изказвате такива категорични мнения и да не подвеждате хората по отношение на ризорти или хотели, от които нямате достатъчно лични впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт