Почивка на Малдивите /тема 2/

• 133 224
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
варианти има  и проблем няма да срещнете,въпрос на финанси е всичко. Много е скъпо . Успех и щастливо изкарване Wink Wink Wink

# 496
  • София
Привет, момичета.  bouquet Много полезна тема, благодаря за което.

С мъжа ми плануваме почивка на Малдивите в края на годината и засега съм се спряла на резорт, искам виличка с басейн на брега или във водата. Имам питане относно храненето обаче - ако не сме на база AI, а само закуска, през деня и за вечеря какви са ни вариантите?

Поръчваш си, каквото искаш в различните ресторанти на ризорта. Обаче. Скъпичко си е. Да не говорим за глезотийки от рода на фрешове, коктейлчета, друг алкохол или примерни кока-кола. Ето цените е мини-бара на нашия хотел:
Скрит текст:
Скрит текст:
Това в ризорта в който бяхме. Хич не ти го препоръчвам. Peace
Скрит текст:

ПП. Не знам как ще се види. Това е от ала кард р-т.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 04:17 от MayyaI

# 497
Това не е вярно, че ще ти излезе много по-скъпо.
Ние никога не взимаме бордове, даже последния път и без закуска бяхме.
Просто не обичаме да се тъпчем и се храним леко по принцип.
Порциите на румсервиза са огромни и ни стигаше и една дори (закуска). Плато плодове за през деня, вечер по салата и нещо основно си разделяхме. Виното ни беше най-скъпата част..)) (59-60 долара бутилката), но в жегата дори не пиеш много.
Накрая като калкулация - платихме същото като при ФБ, но ни носеха храната във вилата и не се съобразявахме с часовете на хранене на ресторантите.

# 498
Благодаря за съветите, момичета.   bouquet

Аз също се храня леко и храната не ми е проблем, обаче мъжът ми е доста ящен и лекото хранене не го устройва. Laughing  Ще гледам поне полу/пълен пансион, ако не AI.

Мнения за Amaya Resorts & Spa Kuda Rah и Outrigger Konotta Maldives Resort?

# 499
Е, да - моя го държа на диета..Wink

# 500
Била, съм 1 път на Al и два пъти на HB. Ол инклузива не си заслужава категорично, доста орязан и ограничаващ е. Взимам някакво изхранване само заради детето, което е капризно и може 3 пъти да си напълни чинията и пак да си тръгне гладно. Ако сме само двамата ни е достатъчна само закуската. Не сме пиячи или поне пием в умерени количества (може би е важна подробност). На обед хапваме нещо леко. Да скъпо е като се загледаш в цените на менюто, но пък и не бихме могли да изядем 3-степенно меню.

ПП като ви чета пак ми се ходи, а мина едва месец откак сме се върнали #Crazy

# 501
Здравейте, днес се прибрахме от Малдивите. Бяхме на Cinnamon Dhonveli от 17.06 до 24.06. Пътувахме с турските авиолинии. Цялостната ми оценка за този ресорт е абсолютен ОТЛИЧЕН. А сега малко по - подробно.

Първо, да започна, че имахме късмет с времето и за този период валя само два пъти за около 20 - 30 минути. Беше слънчево почти през цялото време, температура 28-32 градуса. На острова ни посрещнаха със студени напитки и кърпи, пътува се с моторна лодка около 25 минути от Мале, което ни хареса като преживяване.

В момента там тече реновация на част от водните апартаменти и един от ресторантите за хранене / общо са три на острова /. Именно заради ремонтните дейности още с пристигането ни предложиха ъпгрейт без дори да сме настоявали за такъв. Бяхме на All Inclusive, към който ни добавиха две екскурзии по наш избор /една такава е около 100 долара минимум/, безплатно гмуркане /шнорхелинг/, романтична вечеря на плажа в 5 - степенно гурме меню / около 200 долара по принцип/ и безплатен мини бар за целия период на острова. Тези, които примерно са изхранване FULL BOARD, направо ги ъпгрейтват на All Inclusive.

Изключително любезен персонал на целия остров, заслужиха си бакшишите определено. За мен обслужването беше като за хотел от 4 звезди нагоре. Храната пък определено беше като за 5 звезди - голямо разнообразие, нови неща на всяко хранене, готвене на живо пред теб, може да си избереш как точно да ти приготвят определено ястие, ако си на ТИ с английския.

Имахме и късмет с настаняването. По принцип бяхме в така наречена Superior Room, доста просторна, на самия бряг със страхотен изглед, чисти се два пъти на ден. Има 4 сгради с такива, два етажа по три стаи. Минусът е, че съседите се чуват и че от тази страна на острова е опасно да се плува и изобщо не е препоръчително. Направих запитване за водно бунгало и ми предложиха ъпгрейт на такова за 70 долара на вечер, което беше страхотна сделка за това, което ни очакваше там... Беше незабравимо и е на друго ниво в сравнение с всички други видове настаняване на острова. Имахме късмет, че имаше свободно, защото по принцип първо тях заемат. За мен имаше и разлика в самата поддръжка в двата вида настаняване, което опитахме, определено в полза на водните бунгала.

Самият остров е малък с два работещи ресторанта в момента и два бара. Плажната ивица не е голяма. Но въпреки това е много красиво и уютно. Спокойно място. Мога да направя сравнение с Paradise Island Resort, който посетихме. Това е голям остров с много плажове и гости, пет звезди, доста по - внушителен е наистина, с повече възможност за снимки, но за мен е по - зле като обслужване и храна. А по критерий цена / качество, Dhonveli определено е ТОП ресорт. Препоръчвам го горещо!

# 502
Ние също бяхме в Cinnamon Dhonveli и абсолютно споделям всичко, което Чоколино посочи.  Аз нямам база за сравнение с други малдивски ризорти, но този определено е повече от добро съотношение цена-качество. Обслужването беше на ниво 5*, храната също. Ние също бяхме в супериорна стая и направихме запитване за настаняване във водно бунгало за последните нощувки, но за съжаление нямаха свободни /краят на април беше/ и ни предложиха абсолютно безплатно да ни трансферират с хидроплан до друг ризорт от същата верига и там да бъдем във водно бунгало, пак на ол инкл., с безплатен минибар, интернет и вечеря на свещи. Ние се съгласихме и успяхме да се насладим и на емоцията да летиш с хидроплан. Всичко беше чудесно. Летяхме с Катар, от които също сме с отлични впечатления.

# 503
И аз обмислям пътуване до Малдивите декември месец . Този път искам някой пет звезден хотел , искам да бъда като кралица  Grinning Да се насладя и аз на живота  Grinning Някой бил е на St Regis или Four Seasons ?

# 504
Вчера букнах резорт в Raa Atoll. Бунгало на плажа със собствен басейн и градина, каквото търсех. Сега обаче като се зачетох по-подробно в коментарите, останах с впечатлението, че масово ходят хора с деца там и нещо почнах да размислям.  Rolling Eyes

А някой има ли инфо сега как стоят нещата с полетите на Катарските авиолинии?

# 505
Qatar Airways са много изгодни и обслужването е страхотно . Самолетите им също .. Turkish Airlines също пътувам до Малдивите , но Qatar са много по - добри . Не бих пътувала с Turkish

# 506
А някой има ли инфо сега как стоят нещата с полетите на Катарските авиолинии?
Засега няма проблеми с полетите им до Мале, но все пак трябва да се следи развитието на ситуацията.

# 507
Qatar Airways са най - добрите . За Малдивите винаги пътувайте с тях

# 508
Дамата имаше предвид дипломатическата обстановка в Катар в момента. Ясно е, че авиокомпанията е на високо ниво, едва ли и казвате нещо ново.

# 509
Благодаря, момичета.  bouquet

ivelina666, точно това имах предвид, да.  Simple Smile И понеже планувам да пътуваме около НГ, а има време дотогава,  ме притеснява да не започнат да отменят полети.

Общи условия

Активация на акаунт