Празнувате ли 8 март?

• 20 946
  • 220
  •   1
Отговори
# 45
Това ми звучи като - подарява й подарък всеки ден, само на рождения и имения й ден - не Laughing
Не знам как ти звучи, но за личните й празници не я забравя.  Grinning
Аз пък не харесвам еднаквите.
Тя носи име, което е единствено и неповторимо? Имен ден не е личен празник, празнуват всички с това име. Същото и за днес - празнуват всички от този пол. Разлика никаква  Simple Smile

Сигурно е и родена на дата, на която никой друг не е раждан  Simple Smile

# 46
Аз не харесвам "празника" и съответно не го празнувам. Не връщам цветя и поздрави, обаче. Смешен ми е фейсбука, заринат в еднотипни картички и поздравления.
Харесвам тържеството в градината по случай 8 март  Simple Smile и много се радвам, като гледам децата как от сърце казват стихчетата за мама.
Иначе - още един пролетен ден

# 47
  • Варна
Хубаво ми е на този ден, особено ако има слънчице, цъфнали дръвчета и се дочуват птички.
(помня и една година с гоооооолям сняг и подхвърляния за връзката между женските характери и времето).

Иначе и за мен си е предимно денят на мама и спомените ми с майсторене на картички, отделени пари за цветенце или друг дребен подарък. Харесва ми и да разглеждам детските си снимки с надпис "Честит Осми март", а аз - с една дежурна усмивка.

Днес бих се зарадвала най-много на спокойно и послушно бебе, което да не мрънка и да заспи бързо. Също да ми бъдат спестени откровения тип "Имам 3 по математика, обаче това е понеже бях болна и ще я поправя другата седмица" Laughing

С майка ми си разменихме цветя, баща ми ме изненада с гербер, голямото дете вчера три пъти ходи до магазини и накрая си беше забравила касовата бележка на масата, така че ще трябва да изиграя убедителна изненада Laughing
Любимият каза да му пратя линк с каквото съм си избрала... Rolling Eyes

Ще се разходим с приятелка и за финал надвечер имам час за фризьор.

# 48
Празнувам!Цветя не обичам,но малко писъмце или картичка от мъжа може да ме разчувства дълбоко.Много ми е мило,когато получавам нещо такова,написано специално за мен.Независимо дали е 8ми март,Свети Валентин,Коледа или просто обикновен ден.Празници да има,хубаво е!

# 49
  • Варна
Празнувам. И ми е празнично, и пролетно и си ми харесва.  Grinning

Детето ме зарадва с подарък и картичка собственоръчно изработени. Heart Eyes Довечера щяло да има още един. Колегите ни зарадваха с цвете, включително и от шефското тяло. ММ липсва, но очаквам включване утре.
Весело, приповдигнато и усмихнато е. Какво повече да искам!?  Flutter

pina Честит рожден ден! bouquet (ако правилно съм разбрала)

# 50
един празник е най-вече усещане, не е нито история, нито дата.
Интересни са ми тези особи, които не просто не празнуват, ами и се дразнят на празника на другите, дразнят се на чуждите мартеници и на чуждите букети, а и държат да обяснят каква бутафория е всичко, колко са китайски мартениците и колко са поскъпнали розите.

Така усещам нещата и аз. А и въобще обичам всички празници в този времеви диапазон, освен всичко друго ги асоциирам и  възприемам и като тържество и ознаменуване на Пролетта, младостта, пробуждането и обновата.

# 51
А току що попаднах на това мнение на една наша любима бивша съфорумка:

http://e-vestnik.bg/24543/da-bada-mazh-ne-blagodarya/

# 52
  • n/a
Да де, тя борбата тепърва предстои.  Mr. Green
Досега беше за правото на жените да са
мъже. Новият етап - правото да са жени.

# 53
Честит 8-ми март!
Бъдете обичани, неотразими, вдъхновяващи!
Аз празнувам 8-ми март. Това е ден за икономическите, политическите и обществени постижения на жените. Празнува се още като ден на майката, но аз предпочитам християнскиа празник Благовещение (25 март) - ден на майката и жената. Въпреки, че празникът е възникнал от политически събития, на този ден мъжете показват вниманието си към жените, защото с нас светът е по-красив.

# 54
pina Честит рожден ден! bouquet (ако правилно съм разбрала)

Благодаря, Северина! Правилно си разбрала. Благодаря и на yovanka!

# 55
  • Варна
pina
Честит рожден ден!

# 56
  • София
Честит рожден ден, pina  bouquet

По темата: понякога да, понякога не. Днес конкретно е не и съм предупредила мъжа ми, че не искам китки и изненади довечера. Но пък след малко с детето ще отидем при баба ми и ще я зарадваме с един голям букет и лакомства. Това, че на мен не ми се празнува не означава, че ще скапя празника на жените, които обичам.

# 57
pina, честит рожден ден! Много здраве и щастие, утеха е поне, че близките и семейството няма да пренебрегнат твоя празник!

Харесва ми празника, празнуваме!
Засях си цвете в градината, да ми краси пролетта и  лятото!

# 58
Не, не го зачитам за празник, но не поради това, че бил "комунистическа измишльотина", а просто защото ми е "измишльотина".
Не празнувам с половината човечество. Или имам лични празници, или всеобщи, какъвто е Нова година, например.

Приемам, иначе, поздрави, без да се обяснявам с горното, като не ме питат и много внимавам да не кажа на съответния мъж, който ми ги е отправил: "Мерси, подобно!".  Grinning

Тази вечер сме на представлението на Большой Московский Цирк. Не са ни казвали, че е по повод точно този ден.

# 59
Хубав празник е, да. Понякога празнувам, понякога не, като под празнуване не разбирам излизане на заведение, просто днес е лудница и аз на 8-ми март, на 8-ми декември и на 14-ти февруари не излизам  Mr. Green

В случая, довечера ще се видя с една от най-близките ми приятелки на чаша вино и сладки приказки, просто всеки вторник го правим  Wink Мъжът ми е на футбол, но аз от него няма как да се оплача, винаги ме е карал да се чувствам жена, затова традиционният футбол във вторник му е простен, било то и на 8-ми март  Whistling

Обичах този ден като дете, защото беше ден на мама, с такъв трепет й поднасях букет и стихотворение, днес чух много хубави думи и от майка ми, и от свекърва ми. Чух и си поговорих надълго с баба, която типично в неин стил, се чудеше от ранни зори, кой тоалет да избере за банкета, тя не пропуска  Flutter

Подарих цветя на колежките, получих от колегите. Сега ще се почерпим в офиса и за мен ще е един слънчев и цветен ден, напълно достатъчно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт