Празнувате ли 8 март?

• 21 007
  • 220
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аууу,пОтрес. Не празнуваме 1-ви юни вкъщи. Купувам повече от редовно подаръци на детето си и го водя по разни мероприятия. Не чакам 1 юни, за да му се случи нещо по-специално тогава.
Лудниците ме изнервят. А и редавно ядем и пием, и се забавляваме, така че нямаме необходимост от нарочен празник. Изключвам единствено Нова Година, но и тогава предпочитаме да си останем вкъщи.

# 121
Че то и ние не празнуваме първи юни!Моите дърти магарета така са наблъскани с играчки ,че все се караме,че стаите им са разхвърляни.Бива и за първи да купувам още.Рожд. ден ,Коледа и отвреме на време по нещо за добро поведение,но моите са големи и не се впечатляват вече от играчки.
Не обичам и Нова Година,пак е същата истерия,тълпи,куверти,пък и не съм склонна да дам майка си и баща си,за да ям и пия с една тълпа непознати в някакъв комплекс.Тази НГ имах оферта от Велинград за 4 човека за  4 дена на цена 3200 лв.Отговорих им,че все пак не смятам да купувам стаята там.Ай сиктир бе,някои се едно не живеят в Бг. нямат връзка с главния мозък. Crazy

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 18:39 от Рибозом

# 122
Не знам защо отбелязването на празника се извърта в уродливата форма "чакам този ден, за да си получпа цветята/ изляза с приятелки/ купя подарък". В моите очи празниците не са такива и не са чакане на нещо, нито пък честването им означава, че никога друг път не се забавляваш. Просто са специални дни и е най-нормалното нещо на света да бъдат празнувани. На мен пък намирисва на темерутщина да не празнуваш, само защото не обичаш празниците, неясно точно защо, то пък е много интересно да не ти честитят и да не ти подаряват никога нищо, направо по-интересно нещо рядко може да се измисли.

# 123
А и редавно ядем и пием, и се забавляваме, така че нямаме необходимост от нарочен празник.
И рождените дни ли паднаха под ножа?

# 124
  • София
Мисля, че знам за кой хотел говориш. И аз бях в несвяст от цената.  Mr. Green
Уиш, рождените дни са друга бира. Особено на детето.  Wink

# 125
Не обичам празници,юруш на цветя,блъсканица по заведенията.
Това и аз го мразя, никога не празнуваме навън, нито един празник.

познавам и тук такива дами, с мания за независимост
тази мания ги принуждава  все да учат нещо, за да теглят студ. заеми и с тях да си покриват тяхната част от разходите у дома
много горди, че мъжете им не им купуват парцалките, а си ги плащат сами ... със заеми
За тези, които много стриктно спазват деленето на разходите съм по-склонна да вярвам, че са принудени от мъжа. Четох една тема за бюджета и се потресох, не е за приказка, така че понякога зад фасадата стои друга причина.
Равенството в семейството е по-скоро в това да има право и жената да взема решения. Не да е независима, а да са зависими и двамата. Т.е. и мъжът да е зависим като нея от дом, деца и т.н., не волна ергенска птичка, докато тя изнася всичко на гърба си.
А дали този месец ще внесе точно колкото него или по-малко/повече, пък другия ще е еди как си, са сметки, които не би трябвало да засягат темата...

# 126
Амчи аз съм си темерут.
Но и достстъчно меркантилна,за да си почитам РД.
Истината е,че ме дразни това скубане на хората.Точно на 8 март ще вдигнеш цената на букетчетата.Що?Много ще просперираш като одереш 50 човека примерно.Напрао до края на живота си ще седиш крак връз крак.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 18:54 от Рибозом

# 127
  • Варна
Това е моят отговор  - Още един пролетен празник, на който имаме възможност да се накиприм, усмихнем и почерпим с приятелки?

# 128
  • в рока
Не празнувам, просто никога на този ден не ми е било празнично.

# 129
Истинатя е,че ме дразни това скубане на хората.Точно на 8 март ще вдигнеш цената на букетчетата.Що?Много ще просперираш като одереш 50 човека примерно.Напрао до края на живота си ще седиш крак връз крак.
Ами да ги скубат като сами си дават. Спрете да купувате цветя и готово Simple Smile

# 130
Аз не купих НСЧ,ама ми стана гадно за жената дето ще се стиска до края на седм. щото и взеха 20 кинта за букети.Беше с две деца и купи 4 букетчета за по две госпожи на дете явно.Децата и бяха едното видимо на 4-5 год. другото е първи клас с моето,но в съседен клас.

# 131
Ни 8-ми март, ни 1-ви юни, ни Коледа, ни Великден, ни имени дни, ни Деня на благодарността, ни Св. Валентин.

Празнуваме Живота. Всеки ден.

И рождените дни на Фръцлите.

Отбелязваме Нова Година.

# 132
Празнуваме Живота. Всеки ден.
Ако празникът е всеки ден, как да го отличим от ежедневието?

# 133
Тук осми март не се празнува, а се отбелязва. Като повод да се поговори за равните права на жените и мъжете. Не за феминизма, не за обезличаването на жената като пол, а за равните права, които тя има с мъжете - правото да гласува, да получава еднакво възнаграждение за еднакъв труд. Оказва се, че на много места все още има значение дали си мъж или жена, когато става въпрос за възнаграждение.  

Отдавана за мен осми март не е ден на майката. Денят на майката тук е през май. Тогава празнувам.  

# 134
Възприемам го като ден, посветен на жените, борили се за правата, които имаме ние днес. И има много път да се извърви, докато всички жени по света бъдат считани за равноправни членове на обществото.

Общи условия

Активация на акаунт