Празнувате ли 8 март?

• 20 987
  • 220
  •   1
Отговори
# 105
Добре де, не е ли тъжно една жена да чака 8-ми март, за да се наконти и излезе с приятелки? Какво пречи да го прави и през останалото време. Просто не разбирам цялата тая суетня. Голям кеф да се ръгаш с всички останали по заведенията.

Защо само на 8-ми март? Ние излизаме поне веднъж седмично, случва се и да пропуснем или да зачестят излизанията през седмицата, но на 8-ми март е задължително, обикновено на обяд, вечерта е за близките.

# 106
  • Куциндрел
Всеки има своите наблюдения.
Около мен жените си излизат винаги когато имат възможност.
Днес няма да се събираме с дружките, защото ще е пълно навсякъде и лично на мен не ми е по вкуса. Но виж в четвъртък или петък сигурно ще излезем. Sunglasses

# 107
Тонка, не разбрах - към мен ли е насочен въпросът ти или питаш по принцип? (писали сме една след друга)

# 108
Чакам включване колко тъжно е да се празнува 1 юни. Нима само един ден в годината детето е дете, че празнуваме този празник? Мъка, мъка... Mr. Green

# 109
Има хора, които и рождения си ден не празнуват и се чудят на другите, които го правят. И то реално какво има да му се празнува на това, че си се родила. Ама ей на аз си го обичам и празнувам.

# 110
  • Sofia
Понякога просто ме мързи да празнувам  Mr. Green,не ми се занимава с организация, покани, контене  и си празнуваме дОма (това по повод празнуването на РД).

# 111
  • Куциндрел
Чакам включване колко тъжно е да се празнува 1 юни. Нима само един ден в годината детето е дете, че празнуваме този празник? Мъка, мъка... Mr. Green
Миналата година имаше подобна тема. Joy Joy Joy

# 112

Което пък ми напомня на простотията на дъщеричките да се честити осми март. Докато си чака балона за деня на детето, няма цвете за деня на жената. Някои мъже дотолкова са оглупели покрай щерките си, че на 6-годишни пикли подаряват цвете.

# 113
Винаги е  хубаво да имаме повод да празнуваме собствената си същност. Не го приемам само като празник на еманципирата жена или само празник на майката.

# 114
Докато си чака балона за деня на детето, няма цвете за деня на жената.
А, точно с това отрязах мераците за цвете и подарък на 10-годишната ми кифла. След кратък размисъл реши, че все още не се отказва от 1 юни.  Mr. Green
Цеце, вярно много мъка имало по този свят.

# 115
  • Sofia

За цветя, продава се в някои цветарски магазини, трябва да питаш, понякога има и капсулка с консервант към готовите букети в супермаркетите. Как мислиш, че им издържат цветята по толкова време, биха фалирали ако не ползваха консерванти.

ooooh! Аз помислих да не е нещо за туршии..

# 116
Ааа, аз нали казах че днес е един от трите дни, в които не излизам на заведение! Изнервя ме тази суетня, честно, но чашата вино с близка приятелка няма да откажа, макар че ще видя само една днес, а не всички, пак си е добре.

Ето, днес с цялата доза феминизъм, на която бях способна, попитах дали не е време да ни пуснат към обед, за да си направим прическите, все пак  Laughing, казаха ми да си ходя, ама аз се запънах - но аз, драги ми шефе, не съм единствената жена в офиса  Crossing Arms И ей така издействах сигнал свободно. Така де, тази традиция не трябва да се прекъсва - майка ми винаги си тръгваше на обед на този ден, защо пък аз не?
А миналата година валеше много сняг, ако помните, намерих си ски картата от Боровец - тогава така празнувах  Wink

За мен цветето е жест, дори откъснатия цвят е по-красив, каквото и да си говорим. А живи цветя, ако ми се подаряваха винаги, вместо откъснати, то сигурно трябваше да живея в ботаническа градина или да получавам цвете на 2-3 години веднъж  Rolling Eyes

# 117
  Празнувам! Защото хората около мен ме карат да се чувствам празнично. В старата ми работа шефът купуваше огромна торта във формата на сърце, подаряваше ни цветя. Винаги се е държал уважително с дамите там, не само на празника.

Днес отново съм се прибрала с букети, картички и най-вече - с празник в сърцето - защото така са се отнесли към мен.

Ето, чета в сайта 'вести' - под една сравнително брутална статия е пълно с мъжки коментари, които ни пожелават да сме живи и здрави, упорити и красиви, защото правим света по-нежен, по-грижовен. Ами, хубаво ми става!

Дори и да дойде момент, в който да не се намери и един човек, който да ми пожелае честит празник, аз няма да се откажа да се чувствам малко по-специална на този ден.

Защото жените са извървели дълъг път, докато поне в някои части на света бъдат признати за равноправни с мъжете човешки същества, чийто принос към живота е достоен за уважение.

Приемам този ден и като знак на солидарност с всички измъчени, лишени от права жени - бити, унижавани, носещи бурки, насилвани, без право на глас и на образование.

Няма да се откажа от този ден. Той е символ.

Честит празник!  Heart Eyes  bouquet

# 118
А току що попаднах на това мнение на една наша любима бивша съфорумка:

http://e-vestnik.bg/24543/da-bada-mazh-ne-blagodarya/

Много добре е изказала и моите мисли по темата
Всъщност, жената с бебето от статията има избор - да си гледа детето или да работи, или да съвместява някак и двете.
Важно е да имаш такъв избор. Това е същината на т.н. равноправие. Жената не е само притурка към къщата и инкубатор, едно стъпало под мъжа и т.н.
Някъде изборът на жената се свежда до гледане на детето или до гледане на детето.

Именно това е феминизмът. Аз си стоя вкъщи и не работя, отглеждам децата, направила съм традиционен избор. Преди няколко години ми подметнаха, че в моя случай нямало значение, защото пак съм щяла да правя същото. Как да няма, отвръщам аз. Феминизмът е в правото на избор! Можех да съм лекар, адвокат, космонавт, пилот. Мога да работя каквото искам. Имам образование. Мога да се разведа. Имам собствено имущество. Мога да гласувам. Имам собствена сметка в банката.
Статията вече я няма в горния линк, затова  пускам нов линк директно към блога
http://boyanalambert.blogspot.se/2015/03/blog-post.html

съгласна съм с всичко по-горе
ей това смятам за голям съвременен проблем
защото майката да гледа детето си все още е нещо естествено, макар да не е социално приемливо.

това също
Защото още от там започва самозаблудата ни, че можем и трябва сами да правим всичко и никога няма да имаме нужда никой, че ще бъдем независими, включително и от мъжете, които ще обичаме. Включително и когато с тези мъже ще имаме общи деца.

познавам и тук такива дами, с мания за независимост
тази мания ги принуждава  все да учат нещо, за да теглят студ. заеми и с тях да си покриват тяхната част от разходите у дома
много горди, че мъжете им не им купуват парцалките, а си ги плащат сами ... със заеми

изобщо в такава схема само мъжът е печеливш
безплатна слугиня и любовница получава, от него само терена
цената на независимостта, в днешното ѝ тълкуване от някои

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 18:09 от Анонимен

# 119
Аз пък съм явно едно ужасно асоциално жУвотно.Не обичам празници,юруш на цветя,блъсканица по заведенията.Изобщо мразя масовката.
Отделно ме потресе и високата цена на цветята,една майка даде 20 лв за букети и се жалваше,че сега щяли да стискат зъби до края на седм. щото мъжа й й давал пари за седмица.От сутринта като го чух това и ми се сговняса и настроение и всичко Confused Може ли за една роза 5 лв. да искаш?В други дни са по 2 лв. днес-5.Чак толкова пък не бива!

Общи условия

Активация на акаунт