Празнувате ли 8 март?

• 20 980
  • 220
  •   1
Отговори
# 75
По мое време не сме подарявали нищо на учителките за 8-ми март. Само за 15-ти септември подарявахме цветя. Сега за 8-ми масово ли се подарява/събира пари? Не съм подготвена, ще трябва да се ослушвам.

# 76
Явно е масово, pina. Сутринта на една сергия точно пред нас беше пълно с майки с деца - купуваха за класната. Даже бяха повече от мъжете, но съм близо до училище. Имам роднина - учителка, на нея не само цветя й подаряват.

Честит Осми март на празнуващите дами!

# 77
По мое време не сме подарявали нищо на учителките за 8-ми март. Само за 15-ти септември подарявахме цветя. Сега за 8-ми масово ли се подарява/събира пари? Не съм подготвена, ще трябва да се ослушвам.

И ние не сме.
Понеже този ден за мен не е празник, не се и сетих да пратя нещо. Но не ми е неудобно. Просто не го зачитам за празник и толкова.
Не преча на празнуващите.
Подаръците за щяло и нещяло не ги одобрявам изобщо. Дори и на мен да ги подаряват. Специално за училище- първи и последен учебен ден с цветя. При раздяла с класната- подарък, ако я харесвам /понеже съм имала и антипатични, за които не съм смятала изобщо да се силя и не съм го правила/.

# 78
празнувам  Peace
Миналата година бях накупила прекрасни букети от лалета, но
 един младеж в начално образование отказа да ги вземе и подари на госпожите ,
( да не му се смеели момичетата) . Сега му е друг акъла и на всичките пет госпожи подари по едно цвете ...и на мен също .

# 79
За мой голям срам вчера забравих, че днес е осми и не съм купувала букети за учителките.

И аз предпочитам живи цветя. Розата от миналата година я засадих в градината и всеки път като я погледна, се сещам, че е от мъжа ми и детето.

# 80
  • София
По едно лале понесоха моите, повечето деца бяха така - скромно, с пролетно цвете. За 24 май са  по-удачни цветята в училище. Сега ми е повече денят на мама.

# 81
  • София
В градината не сме събирали пари. Но така като гледам, яко наваксваме в класа на дъщеря ми. Това 20 лв за Коледа и 10 лв за 8-ми март за нищо ги нямаме. Не искам да си представям какво ще е при завършването на първи клас или недай си боже 4-ти, когато се разделят с класната.  Tired Дори не питам от кого се вземат тези безумни решения. Обаждат ми се с въпроса "Ще дадете ли?" и аз, като един примерен родител, отговарям утвърдително.

# 82
За Коледа пък защо?! Извинете, не е това темата, друг път ще се възмущавам, но аз явно съм повече от неподготвена...

# 83
А току що попаднах на това мнение на една наша любима бивша съфорумка:

http://e-vestnik.bg/24543/da-bada-mazh-ne-blagodarya/

Много добре е изказала и моите мисли по темата

# 84
  • Бургас
Чак празнуване не мога да го нарека,но с лека почерпка денят е чудесен.Вечерта също в домашна обстановка. Simple Smile

# 85
  • София
Аз като един абсолютно незачитащ 8-ми март човек, сутринта се разплаках, когато дъщеря ми ми подари картичка и гривничка, направени от нея и ми изрецитира едно чудно стихче.
Скрит текст:
МАМА
Любими думички обичам
по книжки да чета, да сричам.
И мисля си, че друга няма
по-сладка думица от МАМА .
Щом мама някъде замине,
денят за мене е година.
Ни скачам весело, ни пея.
Все чакам писъмце от нея.
До мама ли съм-като птичка
гугукам сладко-гургуличка.
А няма ли я -все надничам.
Не иде ли?
А видя ли,
че иде – тичам.
От всичко мама най-обичам!
Калина Малина

После брах срам пред детето заради моето незачитане, защото като отидохме в предучилищната, се оказа, че всичко живо беше нарамило букети, кошници, бонбони, китки и прочие, сякаш е 15 септември.  Thinking

# 86
  • Куциндрел
А току що попаднах на това мнение на една наша любима бивша съфорумка:

http://e-vestnik.bg/24543/da-bada-mazh-ne-blagodarya/

Много добре е изказала и моите мисли по темата
Всъщност, жената с бебето от статията има избор - да си гледа детето или да работи, или да съвместява някак и двете.
Важно е да имаш такъв избор. Това е същината на т.н. равноправие. Жената не е само притурка към къщата и инкубатор, едно стъпало под мъжа и т.н.
Някъде изборът на жената се свежда до гледане на детето или до гледане на детето.

# 87
Мъртви, живи - харесвам и приемам всякакви цветя. Чак пък толкова превъзнасяне, хайде няма нужда.

Да, а ако сипеш малко консервант във водата, цветята ще изтраят по-дълго и вазата няма да смърди. Но е въпрос на вкус, мен отрязаните цветя не ме натъжават.
Харесвам букети, обичам и да получавам, и да подарявам, особено ми харесват от пролетни цветя, увити в хартия, които изглеждат актуално за времето, в което живеем, но гледам, че масово са нацвъкани временни сергии, накичени с букетчета като отпреди 20 години - гербер, папрат и накъдрен целофан. Не знам тея флористи не си ли осъвременяват уменията, че цял живот едни и същи букети правят.
С най-голямо удоволствие купих букет за учителката на малкото дете. На голямото точно днес му преподават само мъже, класният също е мъж, така че за него цветя не се предвиждат.

# 88
  • Sofia
И за мен е повече ден на Майката,отколкото на жената. Излишно смятам купуването на подаръци на учителките-те си имат техни си професионални празници.Но по едно цвете-може  Peace.Повече ми се вижда прекалено.

Тони, предполагам,че само в първи клас ще имате ентусиазъм за подаръци и организации  Wink.Поне при нас беше така. От тогава-всеки се организира или не самостоятелно  Peace

# 89
И аз взех за градината цветя днес - от най евтините  Embarassed, обаче изглеждаха много свежо. И за мен не са много на място тези цветя за учителките, че и подарък, но такова е общото решение и ще е притеснително за детето да иде само тя без цветя

Общи условия

Активация на акаунт