Празнувате ли 8 март?

• 20 956
  • 220
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тони, предполагам,че само в първи клас ще имате ентусиазъм за подаръци и организации  Wink.
Ентусиазмът със сигурност не идва от мен, но за момента още нямам заподозрени.  Crazy

# 91
Винаги, когато имам възможност го празнувам с удоволствие. Както и днес. Много уважавам този ден. За мен е двоен, дори троен празник. За  самата мен, за моята майка, както и за всички жени. Днес дори ми се случи да поздравя съвсем непознати дами. Голяма емоция ме връхлита на всеки 8-март.
Споделям мнението на някои от вас, че не бива само на този ден мъжкото съсловие да ни напомня че съществуваме за тях, но не мога да се съглася че тези които го напомнят по-често, днес не е нужно да уважат дамите си.
 Да е честит празника на авторката и на всички дами тук!  bouquet

# 92
  • Sofia

Да, а ако сипеш малко консервант във водата, ....

Какъв консервант?

По темата: Празнувам, та пушек се вдига! Стига някой да ми се върже..

# 93
Само да вметна, че имам колега, който поне 2 пъти седмично подарява цветя на жена си. Но никога на 14-те февруари и 8-ми март. Напълно го разбирам. За мен би било обидно да чакам тези два празника, че да получа лаленце или роза. Разбира се, мъжете на ССФ са изключения.  Grinning
Не са изключения  Mr. Green Но все пак го отучих да ми подарява карамфили  Mr. Green Не ги харесвам, свързвам ги със смърт  Confused
Браво на колегата ти, адмирации към човека  Peace

# 94
Празнувам, честитя и поздравления приемам Laughing Животът си давам за думите на дъщеря ми и любимите ми хора. Получавам цветя и подаръци и ми е много мило и скъпо. Празнувам и с приятелки задължително.

# 95
  • Пловдив
А току що попаднах на това мнение на една наша любима бивша съфорумка:

http://e-vestnik.bg/24543/da-bada-mazh-ne-blagodarya/

Много добре е изказала и моите мисли по темата
Всъщност, жената с бебето от статията има избор - да си гледа детето или да работи, или да съвместява някак и двете.
Важно е да имаш такъв избор. Това е същината на т.н. равноправие. Жената не е само притурка към къщата и инкубатор, едно стъпало под мъжа и т.н.
Някъде изборът на жената се свежда до гледане на детето или до гледане на детето.

Именно това е феминизмът. Аз си стоя вкъщи и не работя, отглеждам децата, направила съм традиционен избор. Преди няколко години ми подметнаха, че в моя случай нямало значение, защото пак съм щяла да правя същото. Как да няма, отвръщам аз. Феминизмът е в правото на избор! Можех да съм лекар, адвокат, космонавт, пилот. Мога да работя каквото искам. Имам образование. Мога да се разведа. Имам собствено имущество. Мога да гласувам. Имам собствена сметка в банката.

# 96

За цветя, продава се в някои цветарски магазини, трябва да питаш, понякога има и капсулка с консервант към готовите букети в супермаркетите. Как мислиш, че им издържат цветята по толкова време, биха фалирали ако не ползваха консерванти.

# 97
  • София
Щом е празник, празнувам.  На този принцип съм и за Св.  Валентин

# 98
  • Канада
Понякога празнувам, друг път не. Българската общност тук празнува - тази година не отидох на събирането, защото имах друг ангажимент.

При нас се празнува Mother's Day и тогава задължително отиваме някъде навън. Както и на Father's day.

Иначe всички празници са добре дошли.

# 99
Има едни удобни разтворими дозички храна за рязан цвят, наистина удължават свежия вид на букета.

Аз на този и всякакви други празници не им доглеждам и ги отбелязвам. Когато съвпадат с личното ми празнично усещане се случва по-тържествено, когато не толкова ми е празнично отвътре - по-спокойно.

Днес приех мили поздравления и отклоних поканата да излезем вечерта на ресторант, настроена съм за домашна обстановка.

Като цяло мисля, че един ден в годината, когато си припомняме, че жената и тя е хора, не е кой знае какво, но е добро начало.

# 100
  • София
Добре де, не е ли тъжно една жена да чака 8-ми март, за да се наконти и излезе с приятелки? Какво пречи да го прави и през останалото време. Просто не разбирам цялата тая суетня. Голям кеф да се ръгаш с всички останали по заведенията.

# 101
А кой е казал, че не го прави и през другото време?

# 102
  • София
Някои може и да го правят, но аз имам наблюдения по въпроса.

# 103
Аз пък имам други наблюдения - за жени, които непрекъснато някъде се забавляват, отбелязват всички празници, всеки край на седмицата, всяко начало на месеца и т.н. Чак се чудя как смогват Simple Smile

# 104
По тази логика нито един празник не трябва да празнуваме Laughing Защото не е ли тъжно да чакаме еди какво си, за да получим внимание, цвете, подарък, да се съберем с приятели и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт