Празнувате ли 8 март?

• 20 990
  • 220
  •   1
Отговори
# 180
Празнувам, и снощи си изкарах много приятно. Обичам да получавам цветя, обичам и да подарявам.

# 181
Айде отрезнявайте вече.... 9-ти март е!  Laughing
Надявам се всяка от нас да е удовлетворена от живота си и го обича такъв, какъвто си го е избрала !
------------------------
Едно дете попитало баща си:
-Татко какво е 8-ми март?
Бащата се почесал  newsm78:
-Ами същото като Хелуин, само че на сутринта се разхождат пияни майки....
Joy

bouquet Хубав и усмихнат ден  Wink

# 182
  • Бургас
И аз обичам да подарявам и да получавам цветя.Освен от колегите вчера получих цвете и от колежка.Сега всички цветя ми красят бюрото. Flutter

# 183
  • София
Идвай де Simple Smile. Само яхта няма още, но работя по въпроса Simple Smile.
Много съм дърта вече за такива колосални промени.  Wink На гости обаче, живот и здраве, можем да ти се натресем някой ден.

Уишче, някои хора нямат нужда от хапчета или алкохол, за да се радват и хилят кат зелки. Crazy
Peace
Смятам, че съм ведър и усмихнат човек. Ако изгубя желанието да се усмихвам, пишете ме умряла. И при това карам без розови хапченца, колкото и да е странно. Е, не съм нахилена като придворен шут, но факт е, че намусените и неприветливи хора не са ми никак симпатични.

# 184
Празнувам!
Обичам празниците и не отказвам повод за такъв!

Разбира се, че не само един ден в годината, а всеки ден жената трябва да е обичана, ценена и уважавана. Но пък заслужаваме да си имаме и собствен празник пък!!!  Crazy

# 185
Образование, участие в политическия живот, избор на професия, право на аборт, възможност да бъдем самотни родители. Светът е извървял дълъг път, но все още има жени, които живеят като роби и са подлагани на унижение и мъчения ежедневно.

А, тук аборти още няма. Вчера отбелязаха деня с кратка статия във вестник за първите пет жени-полицаи, назначени на работа през 1956. Налагало се да бъдат ескортирани от цивилни полицаи, защото не били добре приети.  Laughing
http://www.timesofmalta.com/articles/view/20160308/local/trail-blazers.605002

# 186
Образование, участие в политическия живот, избор на професия, право на аборт, възможност да бъдем самотни родители. Светът е извървял дълъг път, но все още има жени, които живеят като роби и са подлагани на унижение и мъчения ежедневно.

А, тук аборти още няма. Вчера отбелязаха деня с кратка статия във вестник за първите пет жени-полицаи, назначени на работа през 1956. Налагало се да бъдат ескортирани от цивилни полицаи, защото не били добре приети.  Laughing
http://www.timesofmalta.com/articles/view/20160308/local/trail-blazers.605002
А пък един познат малтиец ми разказваше навремето, че Малта била единствената страна в света, където матриархатът бил победил! "Всички мъже са роби, жалки роби, в Малта! Роби на своите майки, сестри, жени и дъщери! Страдаме! Помощ! "  Grinning

# 187

А пък един познат малтиец ми разказваше навремето, че Малта била единствената страна в света, където матриархатът бил победил! "Всички мъже са роби, жалки роби, в Малта! Роби на своите майки, сестри, жени и дъщери! Страдаме! Помощ! "  Grinning

Не знам дали е единствената, но изобщо не те е излъгал. Само че се отнася наистина за навремето, защото от 2011 имат разводи и нещата вече хич не са същите.  Mr. Green Преди наистина беше страшно да си мъж.

# 188
Чек, четох наскоро книга, за една от първите жени полицаи в Америка, успяла да се издигне. Разказите и за първите и дни в полицията бяха потресаващи, а става дума за 50-60те години на миналия век, тоест, далеч не толкова отдавна.

Семейното право е друга бира, но наистина в някои страни жените са привилегировани.

# 189
тази година не. предния ден така ме бяха ядосали и 3 маата, 4е като ми се появиха сутринта с букета им го върнах обратно  Crossing Arms

# 190
Презадоволените хора, особено когато са деца, са много тъжни, да не кажа и нещастни, същества. Поне тези, които съм виждала на живо. Вечно недоволни, вечно мрънкащи, неумеещи да се зарадват на нищо. Но пък умеят прекрасно да завиждат на чуждата радост и си умират да развалят нечий празник – само защото те самите не могат да изпитат такива чувства.
Съжалявам точно тези хора, които ежедневно са обсипани с подаръци, които получават всичко в мига, в който го пожелаят (а и без да го пожелаят), до степен да не могат спокойно да покопнеят за нещо, да помечтаят, да изживеят очакването да го получат, да го заслужат даже.

Прекрасно го написа, абсолютно същите наблюдения имам и аз, а и същите мисли ме спохождат. Когато нещо ти е даденост, просто спира да ти носи радост и вълнение, то си е чисто и просто ежедневие.

# 191
Вярно е това. И. ние имаме едно познато  детенце такова, на което всичко му се дава преди още да го е поискало дори. Много тъжно и самотно дете, мрънкащо и недоволно е всеки път , не обича да играе, не се забавлява дори на рожденият си ден, бяхме поканени и видях как пак беше намусено. А техните сигурно бяха хвърлили над 1000 лева за партито, аниматори, почерпки, скъпа огромна торта...
Много внимавам да не залитам аз така с моето дете, много лесно може да се прекрачи  границата, отвъд която можеш да обречеш детето си на  вечна неудовлетвореност.

# 192
Аз лично не празнувам - родена съм на 7ми март и така става винаги, че получавам честитки, цветя и подаръци поне два-три дни, за което не се оплаквам, но си ценя моя ден повече. Винаги малко ме е дразнило, че заради 8ми понякога настава голяма дандания и няма места по хотели и ресторанти, а аз примерно искам да поканя няколко човека да празнуваме. Да не говорим, че винаги ще се намери някой да ми ми каже: "Еее, не можа ли да стискаш да се родиш на 8ми" - Ами не! Исках на 7ми Grinning

Та, да на милия като цяло му е забранено да носи цветя на 8ми март - дразни ме, че всички тогава получават и подаряват. Той естествено няма никакви проблеми с това. Аз може би съм от този тип хора, които напук показват отношение на всички други дни, но не и на самия празник, било то Св. Валентин, Деня на жената или когато всеки се обажда лицемерно да иска прошка при все че до преди няколко часа на предната вечер сте си говорили без да е имало някакви проблеми... забравих как се казваше този ден. Grinning

Засега отчитам само рождени дни и годишнини - като, не знам защо но годишнините ни са ми най-скъпи. Пък и като има любов и разбирателство и сме щастливи заедно още една година тогава и до следващия рожден ден ще я докараме  Mr. Green

# 193
  • София
  Здравейте на всички!Да се включа и аз по темата за 8 март!Днес е 10 март, но въпреки това искам да поздравя всички жени с този празник!И тези, които празнуват, и тези, които не празнуват!
  За мен всеки ден е празник, ако мъжът ми ме е накарал да се почувствам жена!Не е задължително да е подарък, вечеря в ресторант!Може да е усмивка, мил жест на оправяне на косата ми, поглед...Мисля си, че ако една жена се чувства желана, обичана, уважавана и ценена, за нея всеки ден ще е празник!Мисля си, че трябва ние, жените, да се опитаме да превъзмогнем баналните и отегчаващи ни домакински задължения и да запазим поне един хубав миг от днешния ден в утрешния ни ден!Да бъдем добри, позитивни и силни!С усмивка да преодоляваме предизвикателствата на нашето ежедневие и да продължим борбата си  напред!Знам, че е трудно, но трябва да успееем, нали?

# 194
  • София
Да се включа и аз. За мен 8 март е празник на мама  Simple Smile И откакто съм майка с удоволствие си го празнувам. Преди честитих на майка ми и бабите, техен празник беше, не съм го възприемала като свой. Което не ми пречеше да имаме традиция с приятелки да ходим на СПА за няколко дена де  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт