Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 791
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Струва ми се иска да придобие неприятен навик-буди се някъде в 2-2:30ч. и 2 часа няма заспиване. Спи му се, но непрекъснато се извива ту наляво, ту надясно, обръща се по корем и се изправя на креватчето и започва да мрънка. Може и зъби да са, но защо тогава все по едно и също време се буди!? Голям зор. Аз съм  като парцал и не само заради
 това...уж съм вече здрава,но се появи някакво главоболие и тежеьт в гърдите.

Смятам да приключвам с кърменето. След последния цикъл за 6 часа изцеждам 50-60мл. Малкия се дърпа защото му е слаба струята  и то става едно мъчение. Ще посетя генеколожката тези дни и да видим.

Ще пробвам да давам кисело мляко вечер, защото Алекс нещо мн не харесва АМ. Пие около 100-120мл и отказва повече Sad Някой давал ли е? Как го приготвяте?
Боги пък постоянно така прави като го оставя да заспива сам в кошарата  Crazy и аз така приключих като стигнах тия милитри и като  ми дойде цикъла рязко намаля още повече и го отбих.чувала съм че преди лятото трябва да е иначе ако било през горещите дни било по-сложно потенета,потичания и т.н., ама дали е верно незнам  Thinking давах  кисело мляко с бисквити,ама тц!събуди се в 2 сутринта зверски огладнял и мрънкащ за АМ-АМ   какво да прая пъхам шишето  Tired хич не пробвам 2-ри път  Naughty по -едно време намали същите милилитри на АМ,защото вади зъби,но след седмица си върна апетита.Предполагам като отбиеш ще ги увеличи,както и ще иска повече вода

# 331
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!!!

БЛАГОДАРЯ на всички ви за пожеланията!
ДЖЕЙНИ-браво за разходката,браво и на малката,че е била добричка докато ви е нямало.ММ си мечтае,като се приберем лятото,цитирам-"Искам да се затворим някъде за една седмица с жената,без телефони,деца и ангажименти" Казах му,да се радва,ако успеем и за 1-2ч. да се "усамотим",че както дребосъчко "не познава" никого в България,едва ли ще успеем да го оставим на някого.Не,че бабите няма да имат желание да го гледат,но.......
ПУХИ-добре дошла отново при нас!
АЙНАТ,ЕЛЛЕ-много са ви сладки госпожиците-да са живи и здрави!
ГАРГАМЕЛКА-радвам се,че вече сте здрави.Кисело мляко давам за следобедна закуска с бисквити или с банан.При мен не съм усетила промяна в кърмата,но аз никога не съм цедила и нямам представа какво е количеството което "произвеждам" водя се по детето-вечер като го накърмя към-20.30-21ч. "закусва" в 6.30-7ч. пак кърма и след това му давам плодове в 10ч.по това съдя,че кърмата му стига и го насища.Успех с отбиването,ако наистина си го решила.
Що се отнася до рожденият ден-от януари го мисля и още не съм го измислила.Половината ни познати са гърци,другата половина българи,лошото е,че двете компании не се чувстват много добре когато са смесени.И сега най-вероятно,ще се наложи да правим два празника-единият по български-както ние си знаем,а другият по "гръцки"
Шинзу-голям сладур е твоят Боги-много да ви радва!

ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 10:29 от Geri ATHINA

# 332
мерси Гери и вие сте едни усмихнати.двоен празник един в Елада-та и други в България двойно подаръци  Peace

# 333
  • София
Здравейте, чета редовно, но все не остава време да пиша. Изкарахме много хубаво празниците, пътувахме на различни места, бебка се вълнува, сега вече сме си вкъщи. В голяма чуденка съм дали да я записвам на детска кухня или да продължавам да я храня с домашно приготвена храна и готови пюрета? Какво е мнението ви

# 334
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

newsm59           bdbaloni           newsm59

ДА е жива и здрава малката Сияна! newsm38 КАТЕРИЧЕ-пожелавам да расте здрава и щастлива и много,много да ви радва bouquet

ДЕНИ-аз готвя сама,не ми представлява никаква трудност,но и нямам кой знае какви странични ангажименти.ДК е голямо улеснение за мамите с повече от едно дете,пък и разнообразието което предлага,трудно можем да го предложим ние.От друга страна когато знаеш как и какво си сготвил ти дава чувството,че си направил най-доброто за детето си.Ако искаш пробвай,пък малкото човече ще реши дали ще яде манджите от кухнята или предпочита от мамините ястия.
Определено момичета сме се постарали доста и сме сътворили НАЙ-СЛАДКИТЕ ЮНСКИ БОНБОНЧЕТА!!!
Албумчето ни се разраства-пълни се със сладурки и сладурковци  newsm44
Шинзу -за съжаление няма да можем да се приберем в България за рождения ден,така,че ще минем с празнуване в Елада-та,но пък август-когато се приберем ще си "потърсим" подаръците hahaha

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ!!!

# 335
  • София
Здравейте момичета! Не съм се включвала отдавна, но наистина нямам никакво време.
Честито на имениците и рождениците! Да са ни живи и здрави всички!

За кухнята - аз готвя сама... оказа се, че ще мога да вземам чак от юни, а от юли ни няма в Сф, после от септември ще е на ясла. През юни пък трябва да готвя, за да направя някои бурканче за морето и така решението с ДК се оказа неефективно за нас.

За РД - ще сме си в къщи само с моите родители. Няма да правя голям празник, на другия ден тръгвам на работа и от сега ми е тъжно.

Приготвям се и за кръщенето между другото, че не остана хич време до 22май.

В навечерието на последната месечинка Лери има 7 зъба, изправя се, но не пристъпя, лази много. Бели почти не прави. Напоследък спи много неспокойно и суче по 12589631175 пъти на нощ, а на мен кафето ми стана пръв приятел.

С гърнето - имаме успех на приливи и отливи, но истината е, че са още доста малки.

Може би пропускам някоя тема, но вече и четенето ми е по диагонал. Все пак се надявам да не ни забравяте.

До скоро, момичета и човечета! Хубав ден (нищо,че по софийско е мъгливо-мрачен).

# 336
  • Пловдив
Мадлен е на кухня от 9,5 месеца. Доволна съм. Не бих могла ежедневно да предлагам тристепенно разнообразно меню. Навярно не съм много оправна домакиня но времето ми не стига за това, въпреки че обичам да готвя, но обичам да го правя спокойно, а не на тръни, кога тя ще ревне, кога ще иска внимание и т.н. Обикновено призивите са, когато ръцете ми са изцапани с продукти, месо, режа лук или друго и за мен е предизвикателство да измия ръце, да и обърна внимание, да се върна и още в момента, когато пак зъпочна тя пак да викне нещо.
Изправя се сама и баща и я води за ръце - не, че тя има желание а бъде водена. Ние ползваме и паяк, въпреки коментарите за това, че може би не е особено полезно.
На гърне я слагам 3-4 пъти дневно - след хранене и успявам да уловя 99% от изакванията и някои изпишквания.
РД се пада в понеделник 13.06 е - в понеделника ще ѝ направя детска торта домашна, за която имам някаква идея. В събота след това ще вземем голяма торта и ще имаме максимум 5-10 гости.

# 337
Катериче, честит първи рожден ден на Сияна!
Желая ѝ да бъде здрава, щастлива, палава, игрива, винаги усмихната, обичана и обичаща  Hug

# 338
Много ви благодаря, момичета!  Hug Hug Hug Толкова е вълнуващо да гледаш малкото човече, което вече празнува първия си рожден ден!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Има и мъничко носталгия у мен, но преди всичко много радост и много желание да си целувам и прегръщам малката Сияна  Hug
Мога само виртуално да ви почерпя:  newsm38
Иначе Сиси, за разлика от кака си, не може да ходи на първия си рожден ден. Поради това имам сериозни колебания как да я пременя. С рокля няма да е толкова удобно, защото като пълзи ще си я застъпва  Thinking Да не говорим, че хич не знам как ще си взима подаръците  hahaha
Иначе вече ходи настрани по дивана и секцията. Бърбори много на нейния си език. А зъбите ни са 2 плюс 2 (2 по рождение и 2 нови  Laughing). Въобще не се интересува когато се опитвам да я науча на някакъв номер. Учи си каквото тя си реши  Wink Аз пък съм й дала свобода. Най-често си ръкопляска в очакване да й кажа "браво". Въобще - бонбонче  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Отивам при рожденичката, че се събуди  Heart Eyes

# 339
  • Пловдив
Честит рожден ден,Сияна  newsm59 Tada baloni Бъди здраво и много обичано и щастливо дете.

Оле,кога се притеснявахме за раждането,кога мина една година  newsm68 направо незнам.Много ще се радвам да споделяте как са минали рождените дни,кой подарък най-много са харесали мъниците.
Аз все още много се чудя какво да правим за Рд.Всички приятелски деца са различна възраст,по-голяма от нашата.Най-малкото е на 3г...на детски център  Tired много е малка за такова парти,нищо няма да разбере...вкъщи,няма къде да побера 7-8 деца  Shocked и още толкова възрастни.На заведение  Rolling Eyes ....оф незнам,накрая с таткото и вкъщи.Ще поръчам една принцеска  Laughing торта и така.Хем искам да има парти,хем не ми харесва никой от вариантите.
Покрай нас нищо ново,освен че не спим нощем,не ядем,ревем за щяло и нещяло...абе малък шумен ужас  smile3521 Дано скоро мине този период защото мама ще изкрейзи  newsm62 Наоплаках се  Blush
мисля от другия месец да сме на частна кухня,защото ми идва далеч държавната и няма кой да ми я взима.
Момичето не пълзи,не се изправя.Само чинно си седи и си реве  Laughing От няколко дни не иска да се вози и в количката  ooooh! и затова си седим вкъщи.
Купих гърне,но смятам че още не може да направи връзка за какво е.
Това се сещам от коментираните теми

# 340
Честит рожден ден на Сиянчето!

Да ви здрава, усмихната и много много щастлива!

Стахотни сладури са нашите юнчета:) newsm47 newsm51 newsm47

# 341
Чести рожден ден на Сианчето и ако има някой/я именник/чка днес!
Вчера бяхме на ДК и се оказа, че за последния месец не сме качили и грам, а и нямаме белег от БЦЖ, та сега ще ходим на манту:(

# 342
Честит рожден ден на Сияна! Нека носи слънчево настроение на всички вкъщи!

Не съм от редовните, тъй като бях бременна завършвах висшето си образование и просто нямах време за писане, но  за сметка на това ви чета редовно. Ако нямате против и аз бих желала да се включа със споделяне на снимки във фейсбук.

Добрин е почти на 11 месеца, има само два зъба, буди се нощем и не иска да заспи отново и се налага да будувам 2-3 часа с него преди да успея да го приспя отново.

Кръщене и рожден ден ще бъдат на едно, заедно с всички роднини и приятели.

Хубав ден!

# 343
Честито и от мен на Мишката на Ел и на Сиянчето на Катеричето с малко закъснение! Да се ви живи и здравички госпожиците! Много да слушат и да радват мама и тате!

Аз не съм редовна в писането, но се опитвам да ви чета. Мислим за рожденния ден, но още нищо не сме измислили, а времето наближава. Може би ще отскочим до морето около рожденния ден, че после става горещо за бебета. Друго ново няма при нас. Човечето расте и вече не е онова мъничко бебе.

# 344
  • athina
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА!!!

Нещо затихна пак групичката ни.Надявам се сте добре и се радвате на разходки!От тук на татък,почти всеки ден има рожденици-повечето са на мами които не се включват вече тук,НО да са живи и здрави сладките майски юнчета.
Изкарахме тежка нощ-успокоявах се,че като станем сутринта зъбчето ще е пробило венецът и ще се успокои вече малкото ми човече.Обаче НЕ и днес няма ново зъбче ooooh!
Да Ви питам-някоя от вас давала ли е прясно зеле и как се прие?Тези дни съм намислила да сготвя прясно зеле с домати и се чудя дали да не дам и на дребосъчко.От пролетните плодове му давах вече ягоди и череши и много му харесаха и най-важното е,че няма алергични реакции.Вече са пуснали на пазара кайсии и праскови,но смятам да поизчакам с тях-може би другият месец,сега ми се струва твърде рано.
Това за сега от нас-приятни разходки Ви пожелаваме!

Общи условия

Активация на акаунт