Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Гери, ето я цялата рецепта за нашата торта:

Продукти:
- кисело мляко
- обикновени бисквити (аз сложих бисквити "Закуска" и се получи добре)
- захар (по желание - аз сложих малко кафява захар в киселото мляко)
- сезонни меки плодове - банан, ягоди, праскови, круши (аз сложип банани на кръгчета; праскови, разрязани надлъжно на парченца; круши от компот; ягоди на кръгчета и сушени червени боровинки)
- мюсли
- стафиди (по желание - аз не съм слагала).

Приготвяне:
• Бисквитите се нареждат плътно една до друга.
• Върху тях обилно се слага кисело мляко на равен слой, а върху него - нарязаните на резенчета един вид плодове - например ягоди.
• Наръсва се с мюсли и стафиди, а върху тях се слага още кисело мляко.
• След това отново ред бисквити, ред кисело мляко (тази торта "пие" много кисело мляко, за да стане сочна и лека), ред банани, мюсли и стафиди и пак кисело мляко.
• В този момент моята тава се напълни, но може да се сложи и трети ред.
• Отгоре тортата отново се покрива с кисело мляко и щедро се наръсва с мюсли.
• Тортата Мюсли трябва да престои една нощ в хладилника и да ви е сладко!

# 361
  • София, Манастирски ливади
Здравейте на всички  Hug

Забравих ви малко, но нямам никакво време последните дни.
Причината е, че неочаквано, непланувано и спонтанно се сдобихме с вила Mr. Green Лошо няма, даже супер с тези две деца, но е зверско тичане, тъй като е на акт 14 и трябва да я довършим. Искаме да я ползваме на момента и съответно бързаме колкото можем  animal037

Иначе всичко друго си е ок. Яде всичко от детската кухня, нощем се буди, понякога плаче, мята се, не спи по час, но предполагам, че са зъби. За момента все още са само 2 броя. Иначе е на етап прохождане. Изправя се по всичко, до което долази, включително краката ми. Най ми е любимо като правя нещо на котлона - идва, хваща ме за панталоните, леко се набира и се изправя и почва да мрънка да я взема  Party От седмица се пуска и прави по 1-2-3 крачки сама, иска да я води някой за ръчичка, не иска вече проходилката.
Вече и ние отброяваме обратно Sad Каката утре е рожденничка, другата седмица съм аз и после следва малкото ми пораснало бебе  Sunglasses Купон няма да има, в смисъл, че и аз като Катериче мисля, че в тази възраст ще е най-добре в къщи, за да се чуства детето спокойно и да имаме всички удобства. Това ограничава броя гости, който ще свърши до бабите, вуйчо и леля! Торта ще правя аз, вероятно два вида - една за нас и една подходяща за Магюша с малко захар и повече плодове.

Относно яслите - при нас резулатът не е положителен и съответно не е приета на това класиране. Не съм изненадана, предвид че беше 20-и-някоя си резерва. А и това вече сме го играли - Габи така и не я приеха след 4-годишно кандидатстване...През цялото време ходеше в частна...Надушвам същата схема...Ще видим - все пак и има още класирания.

Катериче, честито на патерица!  bouquet  ura newsm38 Gift
Да е жива и здрава, много детски смях и много късмет да има!

Изчезвам и ще гледам да не ви изпускам  Wink

# 362
  • София
Привет и от мен понеделнишки. Гледам се обсъждат РД...
Аз май вече споменах, че не съм по големите празненства, особено за едногодишни сладури - те хем не разбират много, хем се пренатоварват от много хора и нови места. За кръщенето - ние и кръстниците, общо пет деца - на манастирчето и ако даде времето игра на Витоша, много искамхе пикник, но ни достраша с това време и запазихме маса в ресторант с детски кът.
За РД - в къщи с нашите. Торта ще правя аз - чийзкейк (правих за РД на каката и всички си го поръчаха и за празника на малката), няма да и правя специална торта и на нея, ще опита от тази залъче. За украса купих от Лидл захарни фигурки. http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/11/blog-post_9.html и с тях ще я направя по-весела.

# 363
  • Пловдив
Зеле има в храната от детската кухня и Мадлен го яде без проблем. Без проблем яде всичко от кухнята.
Рождения ѝ ден е в понеделник. В понеделник мисля аз да ѝ направя торта, от която да хапне мъничко. Може и да е тежичко за бебе, но идеята е следната. Бисквити закуска за блат, сиропирани с плодов сок навярно. Крема ще е плодов сладкарски крем - прави се от пасирани пресни плодове /череши ще ползвам заради хубавия цвят/, захар, жълтък и брашно, сварен, а после се разбива с краве масло и пудра захар - заради маслото и захарта може да е тежичък, но Мадлен навярно ще получи съвсем малко. Отгоре видях много готино надписване с шаблонче единичка и около него наръсено с цветни ситни захарни топчета. После, като се махне шаблона и остава единицата на основа крем, а около нея е цветно.
В събота след РД може би ще имаме гости но 4-5 човека. Ще има торта от Чочко. Цените са сносни и за сватбата ни бяхме взели торта от там. Не знам дали има торти Чочко в София.

# 364
  • athina
ДОБРО УТРО!!!

КАТЕРИЧЕ-Много благодаря за рецептата bouquet Ще се получи ли ако пропусна мюслите?Ти какви мюсли използва?Аз вземам един микс от 6 вида ядки и 6 вида плодове,но някак си не ги виждам върху или във тортата.
ЕВЕТО-ЧЕСТИТО за вилата!!!И Никола е все още само с 2 зъба-горният венец е толкова подут,че сигурно ще излязат и 4-те зъба на веднъж ooooh!
ШИНЗУ-и аз на борж се спрях и както казваш ще изчакам до към септември-октомври.
МАГИ- подкрепям мнението ти,че толкова малко дете нищо няма да разбере,и само ще се измори,но таткото държи да поканим поне най-близките приятели-нали синът му става на годинка,трябвало да почерпи както е редно Naughty отделно на мен ми се иска да поканя и децата които гледах-духовните братя на Никола,според думите на големия Hug Толкова ги обичам сладурковците ми,че не мога да ви опиша!Те също обожават Никола и най-редовно се виждаме.Така,че искам не искам ще трябва да правя две празненства.

ПРИЯТЕН ДЕН МАМИ И ЧОВЕЧЕТА!!!

# 365
Magi sveta, благодаря, че сподели лидълскити фигурки. Много свежи изглеждат...не ги бях забелязала, а сега ще знам специално да ги търся;)
Някоя мама да е в процес на отбиване? Аз съм забравила как ми се получи с каката;(

# 366
Ще стане, Гери, и без мюсли, според мен Wink Иначе аз сложих мюслито, което имах вкъщи - също няколко ядки и плодове. На Сияна толкова й хареса, че много се разсърди когато й свърши порцията  Laughing

Иначе днес бяхме на консултация. Сиси тежи 8600 гр. и е висока 75.5 см. Оплаках се на педиатърката, че още не ходи, а не иска да стои в количката. Тя първо не ми влезе в положението, но след като доста се затрудни да преследва Сияна по леглото и да се бори с нея, за да я преслуша и да й види зъбчетата, заключи, че всъщност можело пък и да я пускам да пълзи по площадките  hahaha
Бяхме и на зъболекар. Зъбчетата, с които Сиси се роди, се били заздравили (това аз от опит мога да го кажа, защото ме хапе доста сериозно докато правя опити да й мия зъбите) и можело и да не паднат  Wink

Толкоз от нас. Лека нощ на всички!  Simple Smile

# 367
Мами...всички юнчета са толкова сладки...душички. Hug
Аз най после успях да смогна да кача снимки на моята бонбонка. Някоя мама да ми каже дали се отварят, че първо албума беше празен и така...връщам се да ви чета

# 368
Мами...всички юнчета са толкова сладки...душички. Hug
Аз най после успях да смогна да кача снимки на моята бонбонка. Някоя мама да ми каже дали се отварят, че първо албума беше празен и така...връщам се да ви чета
Виждат се, Коконче. А адашчето е такъв бонбон сладъъъъък  Heart Eyes! Ей, страхотни са ни децата - най-хубавите слъница  Heart Eyes!!!
Катериче, тази торта ще се пробва, благодаря за рецептата  Hug.
Евето, честита придобивка! Я, кажи къде се намира, че да идваме на гости  Sunglasses?

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 23:19 от Ellle

# 369
  • athina
ДОБРО УТРООООО!!!

КОКОНЧЕ-определено се виждат,и определено нашите юнски сладки сладкишчета са най-сладките на света!А,да знаеш колко се радвам да видя и друго пухкаво човече,като моето,че около нас само едни "клечки за зъби" се разхождат hahaha Иначе тежи 10кг. и е висок 80см. принцът ми,но изглежда пухкав-има си и бузки и бутчета.
КАТЕРИЧЕ-благодаря!На 100% ще направя тортата,в количество колкото за малкия-за сега,а по нататък/когато ми приключи диетата,че пак я почнах/ ще я приготвя и за нас.За гостите съм намислила една бърза и лесна "Шоколатина"-много вкусна и не много скъпа.Ако някой иска ще кажа и рецептата.
МАГИ-идеята за фигурките е страхотна-потърсих ги в тукашните ЛИДЛ,но за съжаление ги няма.

ПРИЯТЕН ДЕН ОТ НАС!!!

# 370
  • София
Привет,
Нищо не мога да свърша от моята работа, но тази седмица съм я писала организационна - записах Лери на ясла и вече няма мърдане, от септември тръгва. Днес записах и каката на школа за БЕЛ и Математика, че нали ми е седмокласничка догодина... абе ... хвърчат едни пари...
Направих си почти всичко от украсата за кръщенето и остава само днес ММ да вземе подаръка за кръстниците. Не е много оригинално, но ... се спряхме на ваучер от Декатлон - важи за всичките им магазини по света, а и с кръстниците се знаем от 16 години вече и какво ли не сме си подарявали, обаче за кръщенета досега не сме подарявали нищо, та мисълта ни беше, че си изпълнихме орисията на кума три пъти да е кръстник, а те ще си изпълнят "задълженията" за трети път и искамхме да им подарим нещо ... та така , те са риболовци, къмпингари, но имат някои неща от оборудването ,други не, та така ще могат да си дооборудват и да им е за спомен. Иначе всичко друго ще ни е много скромно и основно произведено от мен за този празник. Ще кача снимки после.
Гери, фигурките са от разните им там промоции, не от постоянния им асортимент, аз от началото на април съм ги купила още, и давай рецептата за Шоколатината  Joy

# 371
  • София
Страхотни са юнските бебоци. Много им се радвам аз и на слабушковците, а и на малките бухтички като моята Яна.
Вчера записах Яна на ясла, но засега плановете са ми да отлагам колкото мога. Директорката беше много мила и любезна и ми каза че мога да отлагам до 15 Декември, а след това когато се почувстваме готови да се обадим Simple Smile
Вече зависи от натиска от работодателя ми - докога ще ме търпи да се скатавам в къщи Simple Smile
За рожденния ден все още не съм измислила нищо - искаше ми се да я кръстим Яна, но кумовете ни не живеят в България и ми е неудобно да ги моля да си идват специално за повода. Имам още малко време да говоря с тях и да видим какво ще стане.
Хубав и слънчев ден на всички Simple Smile

# 372
Здравейте дами,
чета редовно,но нямам време да пиша. Ние с Алекс сме при моите родители,че таткото ни е командировка, а и си бяхме казали,че пролетта и лятото ще сме в извън София.
Човечето се буди 2-3-4 пъти нощем и сутрин 6-7 е станал...има и нощи,в които не се буди. Вече изкачва мн умело и бързо стълби. Сърди се и се тръшка като не угодим, ама бе му се връзвам,че щв ми се качи на главата Simple Smile като дам нещо интересно и веднага му минава.
Кръщенето ще бъде на 28.05 и вече почти всичко съм подготвила.

За РД не знам. Не съм суеверна,но близките ми казват,че първия РД не се празнува.За първи път чувам това?!

# 373
  • athina
Включвам се с рецептата:

Блат за торта-3бр.-вземам готови какаови.
Течен шоколад НУТЕЛА-400гр.-пробвала съм и с други марки,но с тях кремът става много рядък и не се получава хубава тортата.
Течна сладкарска сметана-400мл.
Кока кола-330мл. по рецепта,но аз слагам 400мл. защото ми харесва по-сиропирана.

Смесваме течният шоколад със сметаната/без да я разбиваме-така както е течна/ до получаване на гладък крем.
В тортен поднос слагаме единият блат,сиропираме го с една трета от колата и слагаме от шоколадовият крем/почти 1/3 от него/ след това слагаме и вторият блат и повтаряме процедурата.Накрая и третия,сиропираме и заливаме цялата торта с останалия крем.
Украсата е по ваш избор,но е толкова вкусна,че не й трябва никаква украса.Хубаво е да престои поне една нощ в хладилника.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

# 374
За РД не знам. Не съм суеверна,но близките ми казват,че първия РД не се празнува.За първи път чувам това?!
Това и аз го чувам за пръв път  Shocked! Може би са имали предвид, че детето не разбира и няма смисъл, ама чак пък да се празнува ... не намирам логика.
Мишлето от вчера е с разстройство, а вчера имаше и Т. Беше много отпусната и нетипично кротка милата, но днес за щастие е по-добре. Няма Т и пак си прави белички на воля Simple Smile. Дано и разстройството успеем да овладеем, че ме е страх да не се обезводни.
Хубав ден, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт