Зимата полека отминава, Юнчето пълзи и се изправя.

• 82 787
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Stefyyy, аз мога да подготвя по-скоро есенни 3-6 мес унисекс от бебо...от каката съм раздала всичко.
Гери Атина, и за мен темата е актуална. Отбих каката на годинка, защото смятах, че после ще разбира повече и ще е по-трудно. От една седмица спрях на Дими дневното, което се изразяваше в това, ако спи следобед вкъщи и винаги се събужда на 30тата минута да пробвам да го доприспя и да се гушкаме. Първите два дни беше сърдит и си търсеше. От днес мислех тате да го приспива с шише с АМ, но от снощи е с ужасна хрема почти не сме спали...само проплаква, че не може да си поеме въздух, та планът май ще си остане за по-нататък;( само да се оправи, че в сряда е рожденник горкото ми то;(

# 406
  • Пловдив
Мадлен няма дневно кърмене. През деня и не се сеща за това. Хапва всичко от кухнята, домашно и т.н. Харесва всичко и се храни с апетит. През нощта обаче не може без кърмене. Не знам утешение ли е, навик ли, хранене ли е това, но кърменията са минимум 3 на нощ, ако не и повече. Спи при нас и ако не получи кърмене се разплаква и разкрещява и отказва да заспи. През деня си заспива, когато е изморена, но през нощта, ако се е събудила да суче няма заспиване преди да получи желаното. Понякога е много изнервящо за мен, защото аз също се будя така много пъти през нощта и по-неприятното ми е, че понякога ме хапе и ми причинява болка. Хапала ме е дори до кръв. За свикване със силиконови протектори е вече късно. Опитах веднъж, но тя само като ги видя и отказа да ме доближи и се разрева ужасно. От друга страна ми е мило да си я кърмя, защото си е моето бебче.
Не сме приети на класирането за ДЯ в Пловдив на 27.05. В яслата, която ни е на първо желание никой не е приет. Може би няма места  newsm78 Пише, че сме прехвърлени за следващо класиране на 22.06. Пак не ми е ясно. Т.е. само ми е ясно, че няма да се тръгва на ясла сега.

# 407
  • athina
РАЛИ- работата е там,че аз не желая да спирам с кърменето,и това се вижда странно на повечето хора.Кърмя Никола само сутрин и вечер-през деня и през нощта не се сеща.Много интересно започва да ми дърпа блузата като наближи време за вечерното хранене-от няколко дни е така и започвам да си мисля,че съвсем целенасочено го прави.
ПУХИ-аз от самото начало кърмя със силиконови зърна-без тях не се получава.Слава Богу все още не ме е хапал-то и с двата долни зъба няма как да стане,нали са скрити под езика-но като излязат и горните едва ли ще ми се размине.Не знам какво да те посъветвам,защото мен не ме използва за биба-изцоква каквото му е нужно и това е.Дано да приемат бебка там където желаеш!!!

# 408
И с каката докато я кърмех, си будеше нощем. Явно ги успокоява покрай никнещите зъби.
Гери, мен Дими от известно време насам така ме дърпа и определено е целенасочено. Сутрин като ми дръпне тениската на пижамата и така се настървява;) а той е съд 7 зъба вече и също имаме инциденти на ухапвания, но нищо фатално;)

# 409
  • в матрицата
Здравейте, момичета!

Обсъждате моята любима тема - кърменто! И аз още кърмя, вечер, по цяла вечер  Crazy
При нас е точно същата ситуация както при poohito  и Мадлен. През деня изобщо не се сеща за цица, ама вечер...... Давам вода, сок, пие и после пак си търси да цока. Хапала ме е, не веднъж. И ме гледа толкова уудено като изпищя от болка  Mr. Green. С голямата не беше така, тя сама се отби по принуда... сега с Карина изобщо не знам кога и как ще стане отбиването. За момента няма шанс, способна е да събуди целия блок с крясъците си, ако не и дам гърда. Свеки е кърмила мъжа ми до 3 годишен, та съм с едно наум.
Ох, живея за мига да поспя 4ри часа на цяло...ама май поне още 1 година няма да имам този късмет....

# 410
  • София
Привет и от нас, прекрасни мами!  bouquet

Сузи, Катериче, Гери, Пилешко, Гергамелка , Цветка, Евето, благодаря ви, мили мами! Heart Eyes Както за милите думи, така и за съветите! (купихме столче на Cybex, обърнахме го по посока на движението, и сега, за мое и на ММ голямо щастие, бебка пътува спокойна и доволна Simple Smile

Честити първи рожденни дни на нашите прекрасни слънчица:  Сиси, Виктор, Мишлето на мама Коконче и всички останали бебочета! Heart Eyes  Бъдете живички и здравички, мили пораснали дечица!!!! Растете много щастливи и безгрижни, бъдете гордостта и радостта на мама и тати!  Two Hearts

Катериче, честити ви „нови“ две зъбчета  Heart Eyes  Голямо браво на оправната госпожица!  Hug

Маги, честито християнче! Да ви е живичка и здравичка, и вие покрай нея!

Сузи, напълно разбирам притесненията ти относно храненето. Ние миналия петък тръгнахме към Сандански за 10 дена, и тъй като Мария много рядко яде вече купешките пюрета и аз като теб бях в голяма чуденка, накрая се хванахме с ММ и затворихме бурканчета от 250мл с домашни манджички. Ами супер сме си сега, да ти призная, не мислим какво ще яде, само претопляме и даваме  Grinning Ще го измислиш кое как, важното е, че дестинацията ви е прекрасна  Heart Eyes Браво на вас! Ще чакаме да разказваш после  Hug Много се смях като си представих вашата госпожица как показва как щяла да се пече Laughing Браво на нея! Grinning  Иначе и Мария показва на колко годинки ще стане  Grinning много са сладички! Heart Eyes

Пилешко, аз съм  досущ като теб, тръгнем ли нанякъде, искам всичко да ми е под ръка, не да обикалям тамошни аптеки. Аз май не съм много добре запасена, но обикновено нося: физ.р-р; аспираторче Маример; нурофен, куул пач; вит Д; вит Ц; осцилококцинум; спирт; Дологел за зъбки; обикновен термометър и такъв за стая. Наскоро взехме на Бочко против насекоми, комари и т.н., но да ти призная не съм го пробвала още, затова не знам дали да ти го препоръчам. Вече навсякъде нося и слънцезащитен крем, и шапчици.

AYnat, честито пропълзяване! Браво на Янчето! Hug Аз съм от мамите, които не само мислят, но и са убедени в правотата си, да си останат и втората година в майчинство. Няма нещо, което да искам повече (освен всички да сме здрави, разбира се) и съм много щастлива, че ще си я гледкам поне още една година.

Гери, прясно зеле не съм давала още, иначе Мими опита ягоди и череши, и двете ги яде, но на черешките е истински фен Grinning Да ти призная аз й дадох и праскова да опита, но и аз като теб реших, че ще поизчакам още. Много кисели ми се сториха и реших, че ще изчакам да им дойде времето. И Мария няма любима играчка, но си играе много с почти всички. Сякаш я привличат повече музикалните, много ми е танцувална, пуска си ги сама, изправя се, вдига ръчички и започва да се клати наляво надясно, голяма ми е коконка  Laughing  Heart Eyes Сега от скоро включи и крачетата към танците Grinning Иначе и на нас са ни любими дистанционните, обувките, чорапите, памперсите, клечките за уши и камъчетата  Grinning Все още е голям фен на всякакви книжки, разлиства ги с огромен интерес, а и нещо им приказва постоянно Laughing. Хайде да разкажеш как е минало спането в палатката Simple Smile За кърменето – на нас открай време ни останаха само 2 кърмения в денонощие – вечер преди да заспи и сутрин към 5-6. Не бързам да отбивам все още, не ми пречи. От два дни сякаш се опитва сама да прекрати сутрешното цокане, и се събужда към 6.30-7 директно, но аз пак й давам, а и тя не отказва  Laughing

Гергамелка, бях писала за киселото мляко, и аз давам вечер, към 20h, преди със сухар или бисквитки, напоследък чисто. Понякога давам вместо кашата следобед. Подквасвам всеки път и давам засега само домашно. Но към 21-21.30 цокаме Grinning

Rallyto, ние сме на Юначе, доволна съм засега. Поръчвам през ден, даже доста по-рядко (че понякога й готвя), а и освен това все още давам първото /супата/ за обяд на втория ден.

Jeini, браво на твоята кукла! Явно по-честичко трябва да я оставяш с баба  Grinning

Евето, честита вила!!! Браво на вас! Да си я ползвате със здраве и много любов! Честит рожден ден (на малка патеричка) на вашата кака! bouquet Да ви е живичка и здравичка, и много да ви радва!

РД- (мисля, че бях споменала) ще празнуваме заедно с кръщенето, на 12.06.2016, здраве и живот. Поканила съм 15-тина човека (в това число баби, дядовци, лели, чичовци, нашите кумове, и още 6ма приятели), запазени са църква и ресторант, почти са готови нещата за църквата. Кръщенето ще е от 11.30, след това в ресторанта. Така съм запланувала да отпразнуваме Simple Smile

Какво ново да ви кажа за нас: ние сме на Сандански, пристигнахме миналия петък и, здраве и живот, в неделя ще се прибираме. Страхотно си изкарваме тук (нямам търпение да кача и аз снимки в групичката ни, тук специално да кажа: , голямо браво за това, че се сети за снимките! :*  Hug И аз нямам търпение да видя останалите сладурковци и малки красотички  Heart Eyes
Иначе ние сме вече с 8 зъба, Мария ходи и вече е стабилна. Почти не иска да дава ръчичка. Много беше предпазлива и внимателна в началото, правеше само по няколко стъпчици, при това ужаснооооо бавноооо  Laughing  Grinning Вече е доста по-бърза, понякога дори притичква, а мама или тати тичат след нея. Почивката й се отразява повече от добре  Heart Eyes На снимчиците ще видите как си почиваме и се забавляваме (стига да успея да кача от тук някакви). Това, което ми прави впечатление откакто сме тук, е че бебка е започнала да мъмрониса и реве, когато мама я няма Confused Види ли ме, че тръгвам нанякъде,веднага се нацупонква и в зависимост от настроението й, или се размрънква, или си стига до рев. Това, което ми прави още по-голямо впечатление, е, че същото се случва и когато ММ излезне някъде  Shocked  Какво е това чудо, идея си нямам...На всичкото отгоре, (тъй като тук сме на почивка с племенниците), види ли ме, че се заигравам с тях, или ги гушкам, и прочие, пак започва да мърмори. Сякаш изведнъж стана такава, ревност ли е, какво е...наистина не знам, но искрено се надявам, че е период някакъв. И за да не се хвърлям в излишни "филми", моля, мами, кажете ми, има ли и други като нас.

Това е от нас засега, мили мами! Желая спокойна вечер на всички!  Hug

# 411
  • София
Пандичке, както винаги много се забавлявах с твоя пост и пиши по-често за тези като мен, които нямат време и четат по диагонала - така научавам синтезирано кой с какво се е похвалил и кой от какво се тревожи.
По отношение на ревността у нас не я забелязвам много, но ако някой излезе от стаята Лери изпада в истерия - няма значение дали съм аз, ММ или големите - за всеки се плаче и то по много.

# 412
  • София
Аз не смея да пиша след Пандичката  Laughing
И моята Яна плаче когато излизам от стаята. Явно е период, който надявам се да отмине бързо.
Този уикенд родителите на съпругът ми я взеха да им гостува с приспиване. Спала е доста неспокойно снощи, но е нормално - смяна на къщата, мама я няма, а и баба и незнае как да я успокои, но като цяло е минало всичко ок. При нас иначе нищо ново - готвим се за рожденния ден Simple Smile и за лятото, че имаме доста планирани пътувания. След три седмици е първата и екскурзия със самолет до Испания и отсега го мисля пътуването, багажите, храната и програмата, която да съобразим с режима и, но аз съм от смелите мами и зная че всичко ще е наред.
На всички рожденици тези дни - весел и слънчев празник! На всички останали - много разходки и игри Simple Smile

# 413
  • в матрицата
aYnaT, да не се окажем в един самолет Simple Smile И ние след 3 седмици заминаваме за Испания  Mr. Green Mr. Green

# 414
И аз кърмя още. Не само вечер, но и през деня. Но не искам да я отбивам още. Освен това, тя няма въведени мн храни още,така че се нуждае от кърма.

# 415
  • София
Suzza, ние пътуваме на 19ти за Барселона.  bowuu

Пожелавам ви приятно изкарване на вас и много положителни емоции Simple Smile Да споделиш как сте изкарали.

# 416
  • в матрицата
И ние на 19ти, но за Аликанте Simple Smile. Ще споделям аз, постоянно, това е сигурно  Peace

# 417
Браво на смелите мами Суза и Айнат за смелостта с по две деца на път със самолет;)
Нашият бебо е с работна диагноза ринито-трах. бронхит;( и но само два дни преда рд-то му;(
Вие постригвахте ли вече бебоците? На моя мн му се изпотява главичката;( но още те съм, а ММ от кота се е заканил...нали кръщенето е след две седм., та мислех да чакам

# 418
Здравейте, мамчета!
Честити рожденничета на тези, които имат повод за празнуване!
По темите - не помня много, но... Още се кърмим по 3 пъти на ден, нощем спрях да го кърмя и замених с АМ. Струва ми се, че така спи по-добре, в някои дни дори не се буди, а може и да се лъжа. От скоро е така, та ще видим... Не сме го подстригвали, но и той се поти, баща му напира, та ще видим дали няма да го подстригваме вече. Яденето е един голям кошмар. До скоро ядеше всичко без претенции, вече пюрета не иска, храни, които е обичал не ги иска. Аз разредих храненията и сега е по-добре, но има още какво да се желае. В този ред на мисли се чудех от кога ще давате цяло яйце, от кога ще започнете да ги храните с вашето ядене, от кога ще замените АМ и кърмата с нормално мляко? И по колко е нормално да пият тези деца? Ние имаме дни, в които пием по 3 пъти АМ след кърменето и вода през целия ден, а има и дни, в които нито му се яде, нито му се пие. Отделно че е много кисел от известно време, не знам каква е причината, тъй като зъби не са му расли от няколко месеца.
И сега по-ведро! Имате ли други предловения за торта? Какви подаръци ще купувате за този специален рожден ден?

# 419
  • athina
ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Изкарахме си чудесно на риболова,Никола спа непробудно от 22ч.до 6.30ч.-без да се завърти дори.Изглежда баща му се сдоби с още едно другарче за риболов hahaha

ПАНДИЧКА-както винаги  bouquet
РАЛИ-бързо оздравяване на малчо Praynig Не сме подстригвали все още Никола.Малко ми се свидят сладките му къдрички,но в скоро време ще трябва да ги прежаля,защото започнаха страшните жеги и много се поти.Има поверие,че първо попът трябва да отреже от косата по време на кръщенето и същата тази коса да се запази и чак тогава да се подстригва детето.Никола го кръстихме рано така,че мога да си го подстригвам когато си реша.
Това за цялото яйце и аз се чудя-без да искам съм въвела белтъка с малко кекс,картофени и тиквени кюфтета,но чист белтък не съм дала.На консултацията следващият месец ще попитам лекарката.
Зависи от яденето което съм готвила случвало се е да му давам,но основно му готвя отделно на него и смятам колкото е възможно по-дълго да го правя.Докато имам кърма и малкият си я иска ще си го кърмя.
Колкото до подаръците-бях писала,че са ми голям проблем-нямам никаква идея  Embarassed на този етап всичко,ама всичко го блъска в земята и го тъпче с яд.

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ ВИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт