Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 238
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
  • На брега на реката
Една хрема няма да разбута съществено изследванията. При дъщеря ми в разгара на боледуването, кръвната картина си беше екстра. В крайна сметка накрая взимаш бележка от лл, че е клинично здраво детето. Ако все пак имаш време да изчакаш, ден два след като отшумят симптомите ми се струва добре. И все пак имай предвид, че вероятно СУЕ ще е завишено след боледуване, а то се смъква по-трудно.

# 16
  • Бургас
Честит празник  bouquet Hug Бъдете здрави - вие, децата и всички, които обичате!

# 17
  • София
Привет и в тази тема! Лисе, благодаря, че въпреки здравословното състояние, намери сили да пуснеш нова тема. Желая на теб и всички, които боледуват, бързо оздравяване. bouquet

# 18
Аз доживях все пак картичка от детето  smile3544 smile3544 smile3544
Лисе, Уми, Зои и всички болни които съм пропуснала-нека баааавно да изписваме тази тема  Peace
Ох, днес изпратих и ММ на друг континент командировка и докато и малкия беше на ДГ такова чистене и простиране му ударих, че съм разглобена   smile3524
Затуй ще празнувам утре, а днес ще си отспя надявам се

# 19
  • Северозапада
Честит празник!  bouquet

# 20
  • shumen
Благодаря,момичета.
Дадох сини сливи и подействаха.Тази вечер успя да се изходи милия и толкова много,че как няма да го боли коремчето.
Зои,аз АБ давам насила.Няма искам,не искам.
Лъки,и аз имам картичка.
Миме,аз мисля,че няма проблем след 2-3 дни да пуснеш изследванията.

# 21
  • Варна
Честит 8-ми март и 3-ти март и Баба Марта от мен! Simple Smile Бъдете много здрави и пак здрави всички и любимите ви хора!
Утре съм канена аз на осмомартенско тържество в яслата (не разбрах, защо не беше днес, но сигурно има некъв замисъл). Първомартенското беше без родители, но имаше снимки (мн зле ги правят снимките в яслата тези лели...размазани, отрязани стъпала, скалпове, червени очи  ooooh! аз както държа на добрите снимки, адски ме бъгват такива истории, но нейсе...).
Месечинке, с теб да не сме канени на един и същ рожден ден в неделя?  Grinning
Скрит текст:
Детски център Рая?
Преди, като го водех при старата хомеопатка, веднъж ни беше изписала есенциални мастни киселини на капки, да ги капя в нослето, 3х2 в ноздричка. Тогава изпълнявах машинално, но днес ми попадна брошура и се зачетох - укрепвали лигавицата на носа и я обновявали, което от своя страна повишавало устойчивостта към гадове, които се опитват да влязат (вируси, бактерии, микроби), защото нали капките (нормални и АБ такива) някой по-назад каза, че изгаряли мъхчетата ли беше, нещо такова и носът става по-удобна мишена за болести...
Та просто за инфо споменавам. По мои спомени, ми беше казала да ги капя 1 месец и отделно му давах по 10 капки на ден да пие - ок си беше със здравето детето, но за мен всяко състояние без усложнения е малка победа...

Желая светкавично оздравяване на всички мами, татковци и мъници, че първа пролет иде Simple Smile

# 22
Maybelline, може ли повече информация кои точни капки са това. Благодаря!
Аз започнах да промивам сутрин и вечер носа с Африн хипертоничния разтвор. След два дни на градина ми се струва, че носа й е запушен, започна да говори носово. Нищо не тече напред. Хърка, докато спи, не от най-шумното, но все пак ми е показател, че нещата са на ръба. В градината всичките й дружки кашлят шумно, така че какво да очаквам.... А в понеделник я пуснах здрава.
Аз в момента давам Изопринозин по схема 15-20 дни, по 0,5 мл на килограм. Превантивно. Знам, че тук много майки биха заклеймили подобно даване, но предния път по тази схема успя да изкара повече от месец на градина. Може и съвпадение да е било тогава, но предвид, че на всяко боледуване стига до АБ, предпочитам да опитам с този вариант. Отделно е на терапия с Ериус, предивид че е предразположена към алергии, УНГ ни предложи този вариант да опитаме.
Мислех да купувам шуслерови соли, ама нали не вярвам в хомеопатията (изобщо не й действа, месеци наред съм давала без никакъв ефект) и за момента се отказах да давам пари и за това.
Здраве на всички пожелавам!

# 23
  • Варна
А, Палитра....и моят става изведнъж мноооооооооого изморен, когато му кажа да си подреди/събере играчките.. Joy Joy
Ау, това ми е любимо Mr. Green Разхвърля, докато посее буквално целия под и като му кажа да прибере започва "ама помогни ми, че много ще се изморя Whistling ". Да се смееш ли, да се караш ли Laughing
Пуснах го днес на градина, весел, жизнен, нищо му няма. Вчера ни пуснаха рано от работа, водих го в морската градина и се возихме на влакче Дракон. Отвратително е, имах чувството, че ще се преобърнем, накрая краката ми трепереха, онова се хили през цялото време супер доволно Joy Децата нямат чувство на страх.
Сутринта стана в добро настроение, танцува по гащи и потник из хола, изяде си ритуалните ментови бонбонки (ментина - 3 броя за героя Party ), взе Бу и засмян замина. Баща му каза, че влязъл в стаята и веднага нападнал един конструктор. Та такива работи.

# 24
Тъкмо щях да те питам как е малкия....супер е значи, като те чета, значи е било вчера само претенцийка някаква, което е по-добрият вариант, разбира се...
Моят пък става да пикае в 4.40 тази сутрин, после едва заспа....тъй де, ама на сутринта едвам го вдигнах в осем Crazy

Сутринта онуй уж алергичното дете, дето ви се жалвах скоро от него, пак го беше "хванала алергията", и бухаше грозно в коридора #Cussing out

# 25
офф, тете, и вие имате алергично и хомеопатично кашлящи, като при нас  Mr. Green
моята днес пак не ще и не ще на дг. от снощи се пазари. стана сутринта и каза, че ѝ е лошо и няма да ходи. аз в шах, наистина ли ѝ е лошо или гледа да избегне дг? взех, че направо я попитах и тя чистосърдечно ми отговори, че ѝ е лошо, защото не ѝ се ходи на дг. все пак реши да отиде, а пък аз пак ще звъня да питам в градината как минава денят ѝ там, дано разбера това нежелание откъде дойде.
вчеря се сдобих с нещо като огърлица и картичка, много мило ми стана  Laughing

# 26
взех, че направо я попитах и тя чистосърдечно ми отговори, че ѝ е лошо, защото не ѝ се ходи на дг.

Joy Joyмного доооообрееееее..ха ха.
И на мен ми е така...лошо ми е, не ми се седи на работата..  Crossing Arms

# 27
Хаха ,Силве ,и мен ми е лошо без майтап на работа и от днес и бъбрека ме боли.
Аз от моята получих картичка и стихотворение и песен  Heart Eyes

# 28
Честит празник със закъснение на всички! Здрави деца пожелавам на всички!

Tottó а това с Изопринозина колко пъти ще го даваш?
ММ прави курс с Изопринозин преди 6 години, аз бях бременна а върлуваше свинският грип. Тогава за първа зима откакто сме заедно той не се разболя нито веднъж. После обаче на детето за 6 години съм го давала 2 пъти. Много бил натоварвал черният дроб...та се чудя дали е истина......

# 29
  • София
Силве, не зная дали досега и в миналото сте се сблъсквали с проблем, свързан с неискането да се ходи на градина? На един по-ранен етап дъщеря ми не желаеше да посещава ДЗ, като причините бяха доста комплексни и произтичаха от градината. От днешната камбанария съжалявам, че за известен период я карах насила да ходи. От друга страна, всекидневно се сблъсквам с глезотиите ту на единия, ту на другия, които твърдят, я че им е лошо, я нещо друго, само и само да останат вкъщи. Второто го отдавам по-скоро на някаква привързаност към дома и донякъде на мързел да се измъкнат сутрин през вратата, отколкото на проблем в ДГ. Но за такъв проблем (проблем, произхождащ от градината) винаги имам едно наум. Не зная какво ще правя по-нататък с училището ...

Аз получих картички ръчички за 8-ми март.

Тотто, никак не ти е лесно. Съчувств Sad

Скрит текст:
Лис, да помагаме ли с ДДС-то, че наближава?

Общи условия

Активация на акаунт