Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 250
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Лисе, забелязвала съм, но не искам да те подвеждам. По-добре си направи консултацията в Пловдив.

Фел, дано се оправите бързо.

# 631
Благодаря ,Аш.
Запазих час ,но чак за 15-ти април.

# 632
  • Северозапада
Лисичка, не съм сигурна колко голямо е детето, към 5-6 ли беше, но нормалния пулс за деца до 6-7 г. е 90-110 удара в минута. Докато чакате за прегледа, може да го засечеш, когато ти се струва учестен.

# 633
Мраве , тя има шум на сърцето и по принцип сепмтември всяка година ходим на преглед при тази кардиоложка и тя й прави изследвания.

Но ми се струва ,че много учестено биеше сърчицето тези дни.
Ще я попитам , когато отидем на 15-ти, а междувременно ще засека.
В неделя става на 7 години.

# 634
  • shumen
Уми,радвам се,че всичко е минало добре.Дано сега се разболява по-малко.
Яни,да ти пратя моята майка,ако искаш.Ще вземем да си омръзнем вкъщи сега с нея вкъщи.
Тета,сега и да се ядосваш няма полза.Дано Бобчо не се зарази и той сега.
Мириам,и аз си го гледам сама,до сега нямаше баби,с баща му сме разделени,но съм намирала начин да го спра,ако е зле.
Лисе,моето е по малко,но и аз съм чувала такова тупкане.
Аш,аз не съм толкова смела.Само да видя,че някое дете с което играе моя кашля и веднага го дърпам.
Аз минах гинекологичния преглед и имам малка раничка.Пусна ми цитонамазка и утре след 9 ще е готова и като я взема ще решим какво да правим.Надявам се всичко да е ОК и да се размина с горене и лекарства,че малко ме е страх.

# 635
  • Северозапада
И моята дребна има шум. Казват, че има допълнителни хорди. Което ми напомни, че и аз трябва да я водя на контрола  Confused

# 636
Аз трябва да видя какво пише в нашата анамнеза.
Засега се успокоих поне ,че запазихме час.

Мраве  Hug казват ,че го израстват  Hug

# 637
  • shumen
Лисе,израстват го знам аз.

# 638
  • София
Спомням си, че и аз имах шум (или някакъв друг кардиологичен проблем) до към 14 - 15 годишна (правеха ми кардиограми, за други прегледи не си спомням). Израства се, в момента няма и помен от него.

С danaeka сме писали заедно.

# 639
  • Северозапада
Да, вероятно като порасте сърцето и вече не се "пречкат" на кръвотока тези хорди. Все пак искат да я следим всяка година. Чудя се къде да сместя и този преглед между всички други  Crazy

# 640
Мале ,доста време си е това ,щом трябва ще се ходи.

Мраве ,така е ,ще ходим няма как  Hug

# 641
  • shumen
Ще се ходи като трябва.Аз за себе си мога да не ходя,но за детето не си правя експерименти.

# 642
При шум и други проблеми на сърцето се правят ежегодни и то не просто рутинни прегледи.
Кардиологът би трябвало да е предупредил за какво да се следи и при регистриране на определени състояния да се отива на преглед. Обикновено е добре децата (и възрастните) да се следят в специализираните кардиологични заведения. В София това е Трета градска болница като там работят едни от най-добрите детски кардио специалисти в страната.

Дописвам, извинявам се за което. Обикновено тези прегледи са просто прегледи и нищо не изскача от тях, но са важни.  Peace

# 643
Дани , да  Peace

Ами сега , така е ,ние ходим в Пловдив за момента ,но нищо не ми коства ако трябва и до столицата да отидем.

# 644
Дъщеря ми е с шум на сърцето. Беше почти на 3г., когато случайно се откри. Веднага посетихме детски кардиолог, направи изследвания. Много подробно ни обясни, че има допълнителна хорда, която с времето изчезва, че има класически шум, физиологичен. Каза ни, че около десетата й година трябва да се повтори изследването. Обикновено в пубертета изчезва. Беше категоричен, че не са необходими изследвания преди това, а детският пулс е нормално по-ускорен.
Уми, бързо възстановяване на детенце, мисля че сте на верния път и решението за операцията е правилното.

Общи условия

Активация на акаунт