Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 248
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Тото , благодаря ти , и нашият се води физиологичен.

# 646
И ние сме с физиологичен,още от родилното.Ходихме на контрола всяка година до 3г.възраст,после та 5г. и следващата е на 8г.
Прибрахме се.Детенце е живо.Има нещо отзад ,което го дразни,но нали не се промива и духа...нищо не мога да и помогна.Имаше темп.37 преди половин час.Казаха,че е нормално първите три дни да е повишена,но не бива да надвишава 38.Свито ми е...
Благодаря за подкрепата Embarassed

# 647
  • shumen
Уми,радвам се,че сте си у дома вече.Дано е добре детенце и да не вдига Т.
Аз днеска имах излизане и май настинах и сега ме тресе.Излезнах от гинеколожката и тръгнах да нося цитонамазката в поликлиниката и по пътя ме заваля и се понамокрих и явно от там сега това.
Аз тази вечер станах неволен свидетел на разговор в магазина между две майки от нашата група едната видиш ли как си пуснала детето с АБ на градина.Добре,че моя не е все още,че щях да го мисля пак.

# 648
Уми, всичко ще е наред! Дано Габи се оправи бързо и скоро да забравите за болестите!  Hug

# 649
Уми , как е малката днес ?

Дани , бързо оздравяване на теб  Hug

# 650
  • Варна
Уми,
душицата тя Hug Стискай зъбки още малко, всичко ще е наред! Ще видиш как и на двете ще ви олекне!
Дани,
ако е само настинка пий един-два фервекса, витамини, чайчета... дано мине бързо.

# 651
  • Северозапада
Уми, бързо възстановявяне на детето!
Дани, пак ли  Shocked Ти тази зима боледува повече от детето  Tired

# 652
Добре е Габче.Говори малко носово.Спа спокойно.Вечерта дадох Нурофен,по съвет на докторите в болницата.Температурата имаше по едно време-37,2,но като легна нямаше.Играе си.Дано всичко да минава вече.

# 653
Уми, Hug Страшното е минало вече Hug

Скрит текст:
Минах набързо през лабораторията за резултатите аз - нямам бактерии в носа Crazy Явно от задържането през нощта ми зеленясват секретите така ooooh! А аз бях решила, че съм лепнала от градинските сополи Crazy Иначе си кашлям още - през деня не толкова, ама вечер преди заспиване...

# 654
Палитра ,браво  Hug
Всичко ще е наред.

Уми ,до ден-два трябва да спре да  говори носово.
Всичко ще е наред ,ще я задържиш у вас повече време предполагам.

# 655
Уми ,дано вече разреди болестите малката и ти да се успокоиш .
Дани ,понякога може да пие АБ детето ,но да не е заразно -например при отит .Друг е въпроса въпросните родители как са спокойни да го оставят в градината .Аз не мога .
За пазенето ,ами няма как .Майките на две и повече деца знаят .Ето предната седмица малкото беше болно и тази седмица го оставих да се възстанови малко ,да ама сега е болно голямото е дали има начин .....?Та същата работа е навън или с градините .Всъщност аз докато не работех никога не съм го ограничавала да играе с когото и да е било и с болни е играл .Сега обаче заради многото болнични които дават годишно се съобразявам и това много ме натоварва .В понеделник беше канен на РД ,за първи път не го заведох беше тъкмо приключил в неделя с АБ .За да не лепне нещо.Та така .

# 656
  • София
Идвам с въпрос към по-запознатите. Мисля в тази тема писах вчера, че детето до преди десетина дни беше на антибиотик. След като го приключихме я заведохме на контролен преглед при педиатъра, за да ни потвърди, че не е заразно и да даде бележка за детската градина (яслата). Та при прегледа имаше лека остатъчна кашлица - по 2 - 3 пъти на ден + бистри редки сополи, малко като количество, пак по 2 - 3 пъти на ден. Педиатърът даде бележка, че може да посещава ясла, но все пак я задържах за още 2 дни в нас. Пуснах я миналия вторник, като от тогава всеки ден засичам кашлящи деца - нови и нови.

Та на въпроса - в момента детето не кашля, няма никаква остатъчна кашлица, но сополите се сгъстиха и станаха бледо жълти и носа се запушва. От няколко дни капя адреналинови капки по съвет на педиатъра, но когато ми ги препоръча, сополите си бяха бистри. Сега с тези гъсти сополи какво да очаквам - да се разболее отново или пък са в следствие на тези капки, които изсушават лигавицата? Близка ми сподели, че щом сополите се сгъстяват, значи са на отминаване, което никак не ми звучи логично. Приемам съвети и благодаря предварително.

# 657
 miamim съвета е нищо да не очакваш.
Аз лично си познавам моето дете и за него бих могла да ти кажа. Дали твоето се оправя или разболява само и единствено ти би могла да прецениш.

# 658
  • Варна
Всичко можеш да очакваш за съжаление, никой не може да каже. По принцип е нормално да се сгъстят сополите, но не винаги става така. Може да е лепнала нещо ново, няма гаранция, още повече че ходи на ясла. От адреналиновите капки не съм чувала да се сгъстява секретът, което не значи, че не е така, просто аз нямам такива наблюдения. Аз бих спряла детето за малко от ясла, да видя накъде духа вятърът. Но пък в събота и неделя може би ще си проличи. Промивай с морска вода, може да пробваш виброцил за отпушване.

# 659
Уми бързо възтановяване  на  малката ! И дано вече не ти боледува толкова  Praynig

Моето след 4 дни на градина вече се опитва да му тръгва хремата...сутринта като се събудих по- рано , той си спеше и му чух носа пак да хърка ама  силно, сутринта до сега поне 7 серии кихавици по 2-3 пъти и носа вече почва да смърка и преди малко се издуха ... дано поне си остане само с това...чудя се тайлол хот детския ли да му разтворя- това имам сега.

Общи условия

Активация на акаунт