Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 245
  • 725
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря за отговорите. Добре, че се задават събота и неделя, за 2 дни наистина ще си проличи.
Доста отдавна съм ползвала адреналиновите капки и честно казано не съм забелязала да се сгъстят сополите. Ама и аз да се хвана за нещо, като удавник за сламка  Tired

Уми, бързо възстановяване.

# 661
  • Северозапада
Преди време попаднах на епизод на "Шоуто на д-р Оз", в който ставаше въпрос за сополите. Изглежда и в Америка е честа практиката да се изписват АБ капки при цветен сопол. Доктора обясняваше, че сгъстявянето и оцветявянето не значи непременно бактериална инфекция и не е нужно АБ лечение.
miamim, дано се разминете  Praynig
Дъщеря ми може и 2 седмици да влачи сопол без нищо друго, а в други случаи за 2 дни се влошава.

# 662
Ох, тия сополи  Close Close Close
Цяла нощ е кихало мойто и спах на пресекулки Sad
Таман го излекувах и за 2 дни айде пак  Cry
Че и мен нещо ми дращи гърлото...

# 663
Аз пък да споделя, че моето от две седмици някъде е със запушен нос, но аз го играя този път като пич..не се втелясвам и не давам нищо. Странно като за мен, нали...но понеже няма Т и други неразположения, и си свирукам. Моята теория нали я знаете-няма Т, няма болест Mr. Green Една идея ми е по-напечено, следя го изкъсо, но само това. Сополака, естествено, напред не го видях...незнам къде тече. Нощем трудно диша, запушва му се носа, усещам го като да е гъст..Кашлица-йок.
Сега ходих до аптеката обаче за един виброцил, четох из нета и ми се струва подходящ за случая. Да видим кво ще стане...

# 664
  • в огледалото на живота
Уми,дай боже занапред по рядко посещаваш тази тема  Hug

Прегръдки за теб и малкото момиче  Hug

# 665
Тета,слагай му вечер да спи спокойно поне...5-6 дни слагах аз след като му се запуши носа след 3-4 дни градина и после се оправи,не се е запушвал вече.Засега съм доволна!
Аз днес не го пуснах на градина и ходихме на лекар-нищо му няма.Гърлото и гърди-чисти!Леко е като хремав,сутрин се чуват секрети,издухваме,не излиза кой знае какво.Накашлянето е от сополите,изписа Еуфорбиум и Синекод сироп-това е.Ще дам още един шанс на Еуфорбиума,макар,че не съм доволна от него по принцип.
Сега ще се моля да не сме лепнали нещо пред кабинета.Чакахме час и половина като половин час бяхме навън,но много студено ми се видя и влязохме.На контрола няма да ходим,защото има много болни.Само,ако се налага...Питах я за тая задна хрема,която се активира при всяко тръгване на градина и то още на 3-4-ия ден дали може да изчезне по някакъв начин,защото това кашляне е също от нея.Каза,че докато ходи на градина няма как да се елиминира изцяло.Е то ясно,там отвсякъде бацили,как да я пребори човек...ще чакам да я израсте евентуално  Rolling Eyes Сега тия дни ще е вкъщи да се пооправи,после пък ще имат пролетна ваканция учениците,което означава сборни групи в градината и май вече след две седмици ще ходи моето..Сега има и доста болни.Нали и тържеството им отложиха за края на април и така...

# 666
Яни, аз този виброцил го купувам за сефте..ще го пробвам как е при нас.
За хремите от ДГ...аз като че ли попретръпнах вече, знам ли, то сили не ми остават вече за всеки сопол да се притеснявам. като не ми вдига Т, съм ок...горе-долу Mr. Green

За ученическата ваканция...очаквам и при нас в ДГ да лепнат тия дни списък кой ще ходи и кой няма...що пък да не ходим, като ДГ си няма ваканция, newsm78 ама нейсе... Дано не са сборни групи. Надявам се, ама само с надеждата май ще си остана, в нашата група да има повечко, че да не ги пратят в долната Praynig

# 667
При нас февруари като имаше междусрочна ваканция нашите си бяха в групата,не бяха сборна,но учителите не бяха нашите.Поне едната госпожа беше от друга група,което не е толкова зле,но пък не ми се иска сякаш...ще видим.Тази седмица ще си го задържа вкъщи!
Виброцил съм ползвала като беше бебе и на около две годинки,но не отпушваше.Сега обаче останах доволна,пък може и да не е бил толкова зле носа му и затова,но добре му подейства.

# 668
Не съдържа поне ксилометазолин, към който се привиква - това за виброцила де. Ще го пробвам ден-два, не повече, да видя...

# 669
  • shumen
Благодаря момичета.
Аз днеска съм добре.Изпих един грипекс макс и мина.Явно е било от дъжда вчера.
miamim,дано се разминете.
gd3,не знам дали е заразно детето,но самата майка каза,че са на АБ,че кашляли,но видиш ли било на градина.Не можела да си взема вече болнични и да го спира.Не знам как са спокойни такива хора.
Яни,супер.Добри новини.Аз го пускам от Понеделник и се надявам да изкара по-дълго здрав.Само се моля и аз от 01.04.да не са сборни групи.
Палитра,радвам се за добрите резултати.
Аз днеска си взех цитонамазката и всичко е наред.-ПАП 2 съм и няма да се предприема нищо.
Тете,при нас Виброцил не действа.

# 670
Дани, поздравления за резултата от цитото Peace

# 671
  • София
На мен виброцил ми действа - отпушващо. Доволна съм. Много трудно си отпушвам носа, когато се наложи, а този препарат подейства.

Дани, браво за цитонамазката.  

# 672
Здравейте! Искам да попитам ползвали ли сте Мукоплант спрей за нос с евкалипт? Аз забелязах много добър ефект от него. Моята дъшеря както и преди съм писала май, в яслата много боледуваше-ангини, бронхити, всичко. Сега в 1ва група нещата са къде, къде по-добре, но по график след 5 дни на градина задължително почва едно сумтене от носа, секрет ту има, ту няма, ту се чува нещо назад. От виброцил полза не видях, но от както ползваме Мукоплант, носа се оправи доста бързо. Даже не се наложи спиране от градина, а в движение действах. Профилактично давам соли 3,4 и инфлуцид и Имунобор кидс от началото на декември и мога да кажа, че съм доволна.

# 673
  • shumen
Аш,Тете,благодаря.

# 674
  • София
Виброцил съм ползвала, не съм останала възхитена, но пак ще взема днес. Дали е съвместим с тези адреналинови капки се чудя  newsm78. Иначе когато е със сополи промивам носа по няколко пъти на ден с физиологичен разтвор, след това изсмуквам с прахосмукачката. Когато няма сополи, профилактично 1 - 2 пъти седмично пак промивам и с прахосмукачката. Мукоплант спрей дали става за деца под 3 години?

Друго - вечер като си я вземам от яслата, вътре смърди (не мирише, а направо си смърди) ужасно. Сутрин като че ли не го усещам чак толкова този аромат, но вечер е ужас, чак в главата ме удря. Знаете я специфичната миризма. Но не вярвам сополите да са от това. Целия февруари изкара без сопол, без покашляне. Няма 1 ден отсъствие. А сега март - на 3 започна да кашля, още е със сополи.

Общи условия

Активация на акаунт