Боледуване на децата ни - тема 37

• 52 239
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Мукоплант спрей дали става за деца под 3 години

Той е морска вода с евкалипт и ехинацея. Предполагам, че става, но попитайте в аптеката.

# 676
  • София
Аз съм ползвала Мукоплант спрей за нос със салвия върху себе си, но беше предписан на децата, когато бяха под 3 г. Готино е като усещане (даже много, едно такова стряскащо лютивичко), но виброцил е доста по-мощно средство, ако говорим за препарат, който трябва да отпуши стабилно запушен нос. Има деца, на които и виброцил не действа за съжаление. Зависи много от силата на заболяването и от детето. Ето сега имам спрей с физиологичен разтвор и алое вера вкъщи, но ако децата са много болни, имат обилна хрема или запушен нос, този спрей няма да помогне. По принцип спрейовете, които съдържат солена вода и натурални добавки, имат промиващо и краткотрайно подсушаващо действие (при хрема), евентуално действат възстановяващо на лигавицата.

Миамим, според мен няма смисъл да комбинираш адреналинови капки с виброцил. Действието на двата препарата е сходно върху носа.  

# 677
  • На брега на реката
От тук: http://www.naturprodukt.bg/katalog-produkti/mucoplant-morska-voda-sprey-za-nos
Дозировка и начин на приложение:
Възрастни и деца над 3 години: по 1 – 2 впръсквания във всяка ноздра от 2 до 6 пъти на ден

Oт виброцила бях много доволна в началото, не знам после резистентни ли станаха към него, но файда нямаше. Иначе е добър противовъзпалителен препарат. УНГ е казвал, че се изписва и следоперативно, изписа ни го и малката като си спука носа. При децата действаше добре при запушен нос, докато Еуфорбиума посъбираше секрета и пресичаше обилно течаща хрема. Това са моите наблюдения до този момент.
miamim, смърди защото вероятно не смеят да проветряват. А това си е добра среда за размножаване на вирусите.
Аз на моето сега след всяка ясла пръскам сребърната вода и наливам с чай. Отделно й давам предписания септилин и вечер ериус. Да видим колко ще издържи на ясла...

# 678
Момичета ,някоя давала ли е превантивно - Ехинацея на Чайлдлайф ?

# 679
Спрейчето на Мукоплант го имаме и става за леки неразположения,но аз го взех най-вече заради шишето,което после мога да ползвам с физ.р-р

# 680
  • София
Лисичка, не съм ги давала тези. Давам 1 път годишно Бронховаксом (дава се 3 месеца по схема, обикновено есента), предписан от педиатъра. В началото на всеки месец - от 1 до 5 число давам по 1 ампулка витамин Ц, когато е болна - и повече дни. 1 път седмично (всяка неделя) 1 осцилококцинум (така ли се пише), пак по съвет на педиатъра. И като че ли не се разболява толкова често. Не знам, ще си покаже следващите месеци.

# 681
miamim , и ние сме давали бронховаксом ,но ефект нямаше.
Питам за ехинацеята ,понеже колежката ми в Гърция ми я препоръча профилактично + рибено масло от Моруна ,но тук не намирам такова ,каквото тя ми показа - гръцкото.

# 682
Да, при всички положения е за леки неразположения. При нас виброцил не действа обаче в такива случаи. Този Мукоплант можел да се ползва дълго за един вид превенция, защитавал лигавицата и т.н. Докато няма нищо сериозно продължавам с него 1-2 пъти дневно!

# 683
 Моето продължава да си киха и смърча... след 4  дни градина ии си тръгва хремата и това е... разтворих аз един тайлол хот детски- с парацетамол е, противлаергично и  витамин ц. Изпи го топъл и веднага разтрих краката  , гърба и ръцете с  ракия домашна ( някой може  да ме укори, но смятам  че при голямо дете като моето  може  да се прилага и смятам че би помогнало ), табанчетата разтрих добре и сложих памучни  чорапки и отгоре плетени и така  спа.. изпоти се  обилно и го преоблякох. Дано да пресечем нещата .. че два месеца и половина почти не ходи на градина и сега след 4 дни там.. ако се наложи пак да отсъства не знам...

# 684
  • София
Ох, Лайт, дано го пресечете.

А за т.нар. задна хрема, момичета, честно да ви кажа, съм в неведение кои са най-добрите капки и въобще какъв ефект се гони - подсушаващ ли, втечняващ ли (май не е отпушващ).

# 685
аз сега  направих прополисови капки нещо се опитва и да накашля... Close

# 686
Лайт, какъв е този детски тайлол?

# 687
  • Варна
Напиши ТАЙЛОЛ ХОТ ЗА ДЕЦА саше в гугъл и ще ти излязат, не мога да копирам линка.

# 688
Оф, той е за над 6 г. Sad

# 689
  • София
Лъки, ние сме ползвали Тайлол сироп - същия като Панадол. Съдържа само парацетамол. Тайлолът на сашета, който е за деца над 6 г., съдържа (освен парацетамол) и псевдоефедрин, и още една съставка за отпушване на нос, заради които го дават за по-големи деца. Вероятно и концентрацията на парацетамол е по-висока в сашетата, но така или иначе, тайлол само с парацетамол за деца над 2 м. се продава във вид на сироп.

Общи условия

Активация на акаунт