Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 965
  • 842
  •   1
Отговори
# 180
Съгласна съм с мнението, че само глоби за родителите на проблемните деца ще решат проблема. Така е в цивилизования свят. Единствено когато се бръкне на някой в джоба се взимат истински мерки според мен.
Друг вариант неспоменат е задочно обучение за тормозеното дете. Може да е крайност, но е по-добре от това да расте в мъка и тормоз.

# 181
Спомних си, че съм чела биографията на един от любимите ми актьори Раян Гослинг. В нея се споменава, че е бил много тормозен в училище и, че майка му е решила да го обучава сама от вкъщи. Естествено не всеки родител може да си позволи това, но аз лично бих се заинтересувала от този вариант. Важното е само детето да не изпада в изолация от връстниците си.

# 182
Мисля, че в България това е регламентирано, т.е не може един родител да реши, че иска детето му да бъде обучавано в дом. условия и да го спре от училище ей така.
Аз исках синът ми да се явява на изпити всяка година за да взима една година в чужбина и една в България, но не стана. За да се завери годината трябва да е в системата и да посещава училище.
Отдавна беше, и е възможно да има промени, не съм сигурна.

# 183
А,сега пък сме и длъжни да възпитаваме децата,защото те стоят по цял ден в училище.Разберете,че от вкъщи като не му е дадено,вече нищо не може да се направи.Още преди да познавам родителите,знам какво ще видя срещу себе си.Моето мнение-възпитанието зависи 99 процента от родител и 1 процент от учител.Родителите с това тяхно вечно оправдание-няма време от работа изпускат нещата до предел,в който нищо не може да се направи.И след това са даже агресивни към педагозите.Защо това,защо онова.Когато видя,че родителят е наистина заинтересован, а не просто да бърза да даде отрочето на отглеждане,тогава и аз ще намеря смисъл.

# 184
Душата...искрено се надявам никога детето ми да не попадне при теб.

ПЕДАГОГИКА е реализация на учебно - възпитателна дейност. И затова в училище се търсят педагози. Иначе щяха да са преподаватели като в университета.
Така че при положение че днешните деца прекарват 8 часа в училище е хубаво и педагозите да поемат своята отговорност.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 10:49 от Hope for Two

# 185
  • София
душата като цяло е сред най-грозните явления на системата. той е в училище, за да има време за своите си деца, да си изпее и да бяга

# 186
  • Sofia
И аз съм на мнение, че не е работа на учителите да възпитават. Учителят златен да е, няма как с 25 или 30 деца на главата да успее да възпитава. Той дори няма възможност да поговори насаме и спокойно с някое дете, да не говорим с всичките. Възпитанието си е работа на родителите. Освен това възпитанието е индивидуален процес и иска индивидуален подход. Няма как да възпитаваш 30 деца едновременно. Но учителят трябва да съумее да въвежда правила в училище и да направи така щото тези правила да бъдат спазвани. За което освен личен авторитет и подходящо отношение на директора по въпроса, на учителя му трябва и основата на възпитанието поставена у дома.
Аз друго се чудя като чета темата.... Прехвърляте си отговорността за възпитанието на децата като горещ картоф, като че ли е някакво наказание. Не е ли това най-отговорната, но и най-приятната част от отглеждането на децата? Да знаеш, че оформяш личност, че можеш да повлияеш на това какъв човек ще стане и на целия му живот... Наистина много отговорна, но и много благодарна работа, ако я свършиш добре. Удоволствието след 20 или 30 год. да се гордееш с детето си и да знаеш, че ти си допринесъл за това какъв човек е станало. Как така с лека ръка прехвърляте най-отговорната и най-важната работа около децата ви на чужд, много често непознат човек?  newsm78

# 187
  • София
А,сега пък сме и длъжни да възпитаваме децата,защото те стоят по цял ден в училище.Разберете,че от вкъщи като не му е дадено,вече нищо не може да се направи.Още преди да познавам родителите,знам какво ще видя срещу себе си.Моето мнение-възпитанието зависи 99 процента от родител и 1 процент от учител.
Не съм съгласна. И давам пример - преди година и половина в класа на дъщеря ми дойде американче. Тя беше очарована от него - колко е възпитан, какъв кавалер е. Впечатляваше се, че отваря вратите на момичетата, защитава ги и т.н. Към днешна дата се оплаква много от него - как е станал "най-лош" от момчетата. някак не ми се вярва родителите му изведнъж да са сменили възпитателните си методи. Но явно училището в което е учил преди (американското) е залагало на някакви ценности и е имало изисквания към поведението на децата. Другото, което според мен е причина децата да не се държат добре в училище е, че им е СКУЧНО. Болшинството учители си "изпяват" урока както е даден в учебника и толкова. Няма практически задачи, няма онагледяване, няма интересни проект...

# 188
  • около Варна
Докато не осъзнаем всички, че учители и родители не стоим от двете страни на барикадата,а трябва да работим заедно, защото следваме общи цели - образованието и възпитанието на нашите деца, нищо няма да се промени. Аз работя в начален етап, първото и най- важно за мен правило е да опазя живота и здравето на децата,всичко друго е след това. За шестте часа,в които съм ангажирана да работя с деца, не си позволявам да отида и до тоалетна. Обичам си децата, грижа се за тях, карам се, така както правя с моите лични, с които прекарвам доста по- малко време. Обидно ми е това родителско мнение, че учителите сме бездарни престъпници. Не толерирам агресията - вербална или физическа, това което разказва авторката на темата,е потресаващо. Класът ми е 80 процента момчета,които ежедневно са в конфликт,няма изразени агресори и жертви, няма и лидери, всеки един е силна индивидуалност, липсва колективен дух, трудно се работи,но се справяме.

# 189
  • София
Никой нищо не прехвърля, Савина, аз в живота си не съм видяла човек, който очаква учителя да му възпитава детето.
Но да се твърди, че учителят е в училище само да си изпее урока и да си бяга при децата е грозно и безотговорно. Ако детето ми постъпи зле в училище, кой се очаква да му коригира постъпката и да му обясни, че това не е редно? Аз - която ще го видя след няколко часа и може и изобщо да не разбера какво е станало, или учителят, който е там, на място и случката се разиграва пред очите му?
I.Hr. даде чудесен пример с тяхната учителка и дъщеря й. Но за това се иска да си учител със сърце и душа, а не минутко-боряч.

# 190
Бърди,аз време за децата си имам,както и съпругата ми.Мислете му вие сега,а не когато е станало късно.С най-добри чувства. 8 часа в училище е много за едно дете.Не допускайте това.

# 191
Педагогика и възпитание не са еквивалентни термини. Педагогиката има за цел правилното обучение, организацията на учебния процес така, че децата да могат да научат най-лесно и най-добре. Има и възпитателен елемент разбира се, но той е нещо като фина настройка, а не изграждане от нищото. Основата на възпитанието се полага вкъщи. Респектът към правилата и учителите също се внушават вкъщи. Едно време, когато ни накажеха в училище за някоя пакост се страхувахме, да не научат нашите, че току виж пак ни наказали. Сега ако накажат някое дете (не говоря за бой и малтретиране) веднага скача майката орлица и вдига луд скандал как и мачкат детето и потискат нежната му душа. Е кой учител ще се сложи таралеж в гащите да въвежда ред сред зверилника???  Те и учителите се учат и извличат опит от грешките си и затова сега лавират и замазват. Просто те нямат инструменти за грубата работа по възпитанието. Виж ако им се случат възпитани деца (както става в добрите училища) вече биха могли да свършат фината довършителна работа. Все пак основната задача на един учител е да обучава, не да бъде пъдарин.

# 192
8 часа в училище е много за едно дете.
Отдавна го казах. тенденцията е целодневното обучение да отпадне.

# 193
  • София
Бърди,аз време за децата си имам,както и съпругата ми.Мислете му вие сега,а не когато е станало късно.С най-добри чувства. 8 часа в училище е много за едно дете.Не допускайте това.

Нямам представа защо ми го казваш това.

# 194
Докато не осъзнаем всички, че учители и родители не стоим от двете страни на барикадата,а трябва да работим заедно, защото следваме общи цели - образованието и възпитанието на нашите деца, нищо няма да се промени.
Това е истината. Обаче предимно на теория, за съжаление. Веднага се влиза в конкретни примери и нападки и .. "ойде коня у ряката".
Хубаво е че учителите се подкрепят един друг. Как беше- "гарван гарвану око не вади" Laughing
И като става дума за естествен отбор в психологически аспект- защо за него се приема, че трябва да е така, а за биологичния- не? Като ще я караме на естествен отбор- спираме ваксини, спираме всякакво лечение на всякакви болести- каквото е рекъл Бог, и Дарвин. Дали става така?
По повод на зверилница и програма минимум и максимум-  защо изобщо учителите са педагози? Учат ПЕДАГОГИКА, все пак. В практиката обаче излиза, че са всичко друго, но не и педагози.

Общи условия

Активация на акаунт