Тормоз в училищата и толеранс към него

• 53 228
  • 842
  •   1
Отговори
# 90

Не знам кой има съвестта да пише, че "всчко написано по-горе не е вярно".[/b][/b][/b]

За моята съвест ли говориш или за тази, на тези, които не изключват героя от училище? А, да, то не може да се изключва.  Tired

# 91
извинявай.
Получих директна реплика от училищен служител: "щом не Ви харесва,  има много други училища в София".
Просто не мога да повярвам, че един час след разговора между детето и психоложката, то е блъснало и наранило друго дете.  Това е ефектът от разговора.

# 92
Check Please, само споделих как се работи в нашето училище Peace
Наясно съм, че няма как всички родители да са доволни от прилаганата система. Правилно-грешно, важни са резултатите, при това, което виждам (и сравнение с училищата на близки деца) просто няма как да кажа, че е лоша.
И не е вярно, че не може да се изключва, изключват и още как.

Vasilene, всички родители от класа се обединете, искайте съдействие и от психоложката. Действайте с подписки и жалби, само с приказки не става. Не отлагайте.

# 93
  • София
Имате смартфони - записвайте ги тези бисери докато се случват. После разпространявайте линковете с доказателствата.

Иначе точно нашата толерантност към учителското безобразие го "храни".

# 94
  • София
Vasilene, за съжаление имам сходен опит със същото училище. За мой късмет, синът ми не беше лично тормозен, но в класа му имаше 2 деца, които просто тероризираха наред. За трите години, в които синът ми беше в 119то, с родителите минахме през всичко, каквото можеше да се мине и не се случи НИ-ЩИЧ-КО.
Правихме изрична РС с класната и директора (Стаматов, сега като е зам. министър не знам кой е директор) и не само че ни обясниха, че ние какво си мислим, че нашите деца са ангели, ами и след това Стаматов беше влизал в час да говори на децата за тия вашите родители знаят ли какво правят с тия жалби и родителски срещи.
Много деца си решиха проблема с преместване в друг клас, ние решихме да останем заради класната, но пак казвам, синът ми не беше лично потърпевш. Беше там от 5 до 7 клас и после отиде в гимназия.
В началното училище, в друг квартал, също имаше тормоз, там беше от момичета. Отново резултат нулев.

Сега с щерката директно тръгваме в частно, няма да се мъчим изобщо.

Не се мъчете тук и вие, виждам, че вече се оглеждаш за други училища, дано намериш "вашето", пожелавам ви го от сърце, на теб и на детето  Hug

# 95
Признавам си, не прочетох цялата тема, обаче искам да ви разкажа моята история...
Живея в малък град, имаме 3 училище (едното, от които е до 8 клас), от 1 до 7 клас бях вечно при директорката, я не пиша, я не слушам, я нещо друго. Биех се, когато се опитваха да бият мен, родителите ми бяха разбрали, че с децата то "елита" на града друго справяне няма. Когато 8 клас се преместих в новото училище реших, че съм пораснала, че ще спра с всичко и каквото и да правят другите, ще мълча, ще търпя и ще си гледам моята работа. И още първата седмица се започна. Една прекрасна девойка, реши че може да ме мачка, да ми посяга, да обижда мен, семейството ми - а това, което беше зад гърба и е, че майка и спеше с един учител, а въпросният с директорката. Всичко това продължи 5 години, аз не отвърнах, не я обидих, единствено споделях на класната. На 3-тата година на майка ми и писна, отиде при директорката и и каза, че повече няма да търпи всичко това. Тук искам да отворя една скоба - вземах стипендия, ходех на поне 4-5 олимпиади годишно, спечелих доста конкурси и на доста места представях училището, а съученичката ми имаше достатъчно отсъствия за изключване и недостатъчно знания дори за 2+.. Та, така - майка ми отиде при директорката, а нейните думи бяха: "Щом не ви изнася, даваме ви отпусното на дъщеря ви и прав ви път"
Не се махнах, останах и се борих до край. Накрая и аз и тя станахме студентки, аз със знание, тя по друг начин. Аз днес имам дете, а тя е стриптизьорка и харчи чужди пари.
Ето ви системата, драги потребители. Системата е такава и никой няма намерение да я променя, защото на всички така им е добре. Богати родители правят дарения за училищата, положението в обществото се предава по полов път, а отношенията в тая система са като срамните въшки - доооста трудни за лечение.
P.S. Извинявам се за грубия изказ, извинявам се и за директно разказаната история и за дългия пост. Но исках да видите, че 2 клас е най-малкия ви проблем, след това става по-лошо. Учители, родители и учениЧКИ, пият, пушат и спят един с друг и това е "нормално"

# 96
Но имайки личния опит от големия си син, видях и като страничен наблюдател как учител може да изкара жертва виновна, как дете, което се нуждае от помощ може да бъде пренебрегнато, то реагира с лошо поведение, родителите се мъчат нещо да направят и най-накрая се мести детето.
Този процес не може да го хванеш отстрани, ако не си бил в подобна ситуация. Само от родителските срещи, споделено от моето дете и кратки разговори с госпожата, установих, че тази схема се прилага без проблем. Просто класната "разкарва" децата, към които има някаква непоносимост, не иска да се занимава с тях и пр. Работи безотказно и на практика нищо не можеш да направиш.
Точно това за белязвам. Не знам дали е лично, предполагам не е. Но тормозът се толерира. При реално желание за справяне, не следва това: (пействам):

Същото дете, което се бие, след разговор с психоложката (педагогическа съветничка) днес (9.3), е блъснало друго дете в класа. Час след това. Отидох да взема моето дете на обед и видях момчето с белег на врата. Блъснат в чин. Белегът е около 2 см широк и 8 дълъг.

# 97
извинявай.
Получих директна реплика от училищен служител: "щом не Ви харесва,  има много други училища в София".
Просто не мога да повярвам, че един час след разговора между детето и психоложката, то е блъснало и наранило друго дете.  Това е ефектът от разговора.

Това ми е любимото. Като го чуя допълвам, "Значи г-жо лесно ще си намерите нова работа. И дано ви харесат и деца, и родители".
Да повторя предните мнение - ако искате да останете в това училище - родителите на тормозените деца се обединяват.
И записи, социални мрежи ....

Последните дни много четох по темата (например сайтовете на УНИЦЕФ, дружество на психолозите и т.н.)
Насилието при децата е вик за помощ. И наказанието не е най-доброто решение нито за насилника, нито за жертвата.
Правилният подход е описаният от НСЧ. За съжаление се прилага на малко места.

# 98
Да, запис на госпожата, директорката, как си измива ръцете с някой тъпизъм, би имал ефект във ФБ.

# 99
Какво казват другите родители? Само вие ли надигате глас?

# 100
  • София

за мен, съвременните учители са престъпници, защото те създават и упорито насаждат у бъдещите членове на обществото модела на агресивното поведение и безнаказаността. и го правят с пълно съзнание, умишлено и безотговорно.
Доста крайно мнение, поставящо под общ знаменател всички учители. Дали разполагаш с конкретни аргументи в негова подкрепа?

знам, че е крайно, но е истинно. всички постинги в тая тема и всички останали подобни теми из тия форуми са конкретни аргументи в негова подкрепа!

и аз съм извадила "късмета" да имаме проблем с агресия в класа, видяла съм какво се прави/не се прави, по повод проблема съм изчела де-що има тема по въпроса в бг-мама за идеи и съвети, проучила съм подробно закона за образованието и правилника на училището, включително допълнителните "схеми" и "механизми" за справяне с училищен тормоз и съвсем убедено твърдя горното.

разберете, едно е толериране на незаконни практики при възрастни - те вече са с изграден мироглед и трудно се променят. който е мошеник, такъв си остава; който е будала и спазва правила и закони - и той такъв си остава, по-силно е от него именно онова от първите Х години...

но когато едни малки деца попадат в тая месомелачка и виждат ежедневно как Гошко ежедневно върлува, бие, обижда, лъже, краде и не го наказват или наказват всички заради него, когато вижда, как боят и агресията не се смачкват и подтискат незабавно, а точно обратното - страдат кротките и добрите - какво се случва с психиката и мирогледа на тия деца, според вас? и това е МАСОВО, разберете! МАСОВО - навсякъде в тая жалка държавица, от най-ранна детска възраст в детската градина. и на 10-12 години те вече са оформени циници и/или агресори, които нямат никакъв респект нито към йерархия, нито към възрастни, нито към власт и закон. защото лелките, гусжите и директорките също така МАСОВО са отдавна с изгорели умове, души и сърца, и съвсем съзнателно допускат унищожаването на детските мозъци. тези хора са най-важни за формирането на манталитет на нацията, не родителите, защото те прекарват най-много време и най-ценното време от деня с нашите деца....

трагично е.

# 101
Какво казват другите родители? Само вие ли надигате глас?
Бащата на блъснатото днес дете, което е и с днешен белег, е в болница. Ще опитам да се координираме. Опитах да пиша във фб страницата на класа, но единственият резултат беше нападка и след това телефонна нападка от майката на биещото се дете.

# 102
Може би родителите на бойната групичка са по-активни. Две деца са тартори. Реакцията във фб групата не беше окуражаваща, меко казано. Единственият пост постави под съмнение да има проблем въобще.
Беше "вместо да пускате постове тук, ДА НИ ГО КАЖАТ НА НАС, АКО ВЪОБЩЕ ИМА проблем". Не познавам жената, която го пусна. Майката на детето си беше открито агресивна.

# 103
е, тук ще е трудно.
Ако е само вашият глас, срещу техния.... 1:1, но ако повече родители, като вас, надигнат глас и се оплачат, друго ще е.
Не разбирам, след като има такъв проблем, както го описвате, защо другите си мълчат.
На родителските срещи, никой нищо ли не казва?

# 104

за мен, съвременните учители са престъпници, защото те създават и упорито насаждат у бъдещите членове на обществото модела на агресивното поведение и безнаказаността. и го правят с пълно съзнание, умишлено и безотговорно.
Доста крайно мнение, поставящо под общ знаменател всички учители. Дали разполагаш с конкретни аргументи в негова подкрепа?

знам, че е крайно, но е истинно. всички постинги в тая тема и всички останали подобни теми из тия форуми са конкретни аргументи в негова подкрепа!
Не видях аргумент в полза на твърдението, че учителите умишлено, с пълно съзнание, както ти твърдиш, толерират агресията на учениците. Сигурна съм, че има такива, но същевременно покрай двете ми деца познавам и прекрасни учители, за които това твърдение в никакъв случай не се отнася. Всъщност, престъпна е системата на делегираните бюджети, която връзва ръцете на учителите и те, дори при най-добро желание, имат нищожни възможности за справяне с проблема.

Общи условия

Активация на акаунт