Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 904
  • 842
  •   1
Отговори
# 525
О да най-нормалното нещо е да се върнеш от училище със счупен нос,глава,ръка...
Класната на детето не е жалка женица,  но ги изтърва и отказва да го признае и да реши проблема

# 526
О да най-нормалното нещо е да се върнеш от училище със счупен нос,глава,ръка...
Класната на детето не е жалка женица,  но ги изтърва и отказва да го признае и да реши проблема
О, моля Ви, как нормално, ама ужасно е! Наистина потресаващо! Направо си е пример за изтървана работа... Може би няма по-страшно от травмите в детството...а тази е безспорна!

# 527
  • София
Тролове от всички страни, обединявайте се! 

После се чудЕте защо хората емигрират от територията България.

# 528
Ами нормално викаш със същия успех и повече късмет може да се прибере с извадено око или спукано тъпанче... Детска им работа

# 529
Тролове от всички страни, обединявайте се! 

После се чудЕте защо хората емигрират от територията България.
Вие може и да сте трол, аз не искам да мачкат хората, които след родителите, са ми дали най-много, а именно учителите. И ще ги защитавам от такива посегателства, нека се счита, че съм трол!

# 530
Почти на 40 съм,  в кварталното провинциалмо училище не можеше да бягаш по коридора, а бой се наказваше с прав до стената за час + привикване на родителите... Учителите ни не им пукаше особено кой-кой е, въпреки че в класа имаше деца на двама депутати, внук на олимпийски шампион и тн... Внукът на олимпиеца редовно беше наказван за прилагане на хватки от борбата върху другите деца.
Къде го има сега това?

# 531
И като не дойде на родителска ,  вие нямате какво да направите и край,  вашите задължения са приключили?!
Ами не са. Изпращат имейл с нужните формуляри за попълване и документи след обследване по алгоритъм естествено. Трябва да са с мокър подпис на връщане. След тези атаки в тази тема, ако съм учител, ще държа пред мен да се полага мокрият подпис. След неколкократни покани без отговор, се пише доклад до социалните и те се намесват. Четат на неграмотните, а за безхаберните има други мерки. Така е в развитите страни. Тук няма механизъм, с който някой нещо да ви задължи, и това е причината да играете хоро по главите на тъпите даскали.

Аз живея точно в развита страна. Имам прекрасна представа как стоят нещата. Искрено се радвам, че дъщеря ми няма такива "учители". То изказ, то морал, то интелект! Добре че не всички учители са такива.

# 532
Наистина ли човек с акъла си твърди, че е нормално да счупят носа на дете в училище?

# 533
Почти на 40 съм,  в кварталното провинциалмо училище не можеше да бягаш по коридора, а бой се наказваше с прав до стената за час + привикване на родителите... Учителите ни не им пукаше особено кой-кой е, въпреки че в класа имаше деца на двама депутати, внук на олимпийски шампион и тн... Внукът на олимпиеца редовно беше наказван за прилагане на хватки от борбата върху другите деца.
Къде го има сега това?
Аха...и той учителят си се е променил просто, така ли?
Защото аз помня времето, когато учителите биеха. И те е страх да кажеш, защото и вкъщи ще те бият. И помня изправителните училища и последно предупреждение, ако си хванат с цигара.
Изобщо не подкрепям насилието, под никаква форма. Израстнала съм в семейство, в което родителите ми никога не са ме удряли... но повярвайте ми...времето , за което говорите постигаше редът си с тези методи.

# 534
Наистина ли човек с акъла си твърди, че е нормално да счупят носа на дете в училище?
Ако обичате, да вадите думите от контекст, с цел заяждане... какво защитавате по-точно?

# 535
И като не дойде на родителска ,  вие нямате какво да направите и край,  вашите задължения са приключили?!
Ами не са. Изпращат имейл с нужните формуляри за попълване и документи след обследване по алгоритъм естествено. Трябва да са с мокър подпис на връщане. След тези атаки в тази тема, ако съм учител, ще държа пред мен да се полага мокрият подпис. След неколкократни покани без отговор, се пише доклад до социалните и те се намесват. Четат на неграмотните, а за безхаберните има други мерки. Така е в развитите страни. Тук няма механизъм, с който някой нещо да ви задължи, и това е причината да играете хоро по главите на тъпите даскали.
Да...абсолютно.

# 536
  • волно калдъръмче

Аз живея точно в развита страна. Имам прекрасна представа как стоят нещата. Искрено се радвам, че дъщеря ми няма такива "учители". То изказ, то морал, то интелект! Добре че не всички учители са такива.
Детето ти е добро, расте при грижовни и любящи родители, около него е пълно с правила и санкции за тези, които не ги спазват. Ако не отидеш на родителска, няма да се тръшнеш театрално "не съм длъжна" на въпроса защо не си била там, а по най-бързия начин ще се гледаш да се уведомиш какви са изискванията и препоръките на учителите, пък после ще се съобразиш с тях. То това е и причината да се разбирате и да си доволна от положението.

# 537
Katjadim,  а сега какво вместо тормозниците се наказват осмелилите се да се оплачат от тормоза... То правдина,  то чудо.. Един свят без насилие цъфтим и вържем.
Само че в този свят на насилниците се дават крила... Май предпочитам да ги пращат в ТВУ

# 538
просто в днешно време не е на мода да бъдеш толерантен.Даже измислиха специална дума,която ненавиждам-толераст.Децата копират,гледат от родителите си и на мода е да сгазиш другия-било на пешеходната пътека,било вербално с нахалство.

# 539
Katjadim,  а сега какво вместо тормозниците се наказват осмелилите се да се оплачат от тормоза... То правдина,  то чудо.. Един свят без насилие цъфтим и вържем.
Само че в този свят на насилниците се дават крила... Май предпочитам да ги пращат в ТВУ
Е, за това говоря, как се очаква в държава, в която механизмите за контрол доскоро са били насилие, сега изведнъж всичко да се подреди и то само чрез личността на учителя?
Дори Вие стигате до подобно заключение.
България ще измине много път докато стигне до контрол без насилие... но дотогава нека всички поемем вината, защото иначе рискуваме да си останем насилници...

Общи условия

Активация на акаунт