Тормоз в училищата и толеранс към него

• 52 795
  • 842
  •   1
Отговори
# 630
Както писах и преди за разлика от някои градски училища - биячката и синът и ще бъдат наказани - тя със съд, детето с преместване (и да този път героят ще е преместен преди да реши, че е голямата работа и може да опляска и някой съученик)

# 631
Четох някъде, изгубих му дирите къде, разказ от страна на детето. То тнвърди, че майка му говорела с класната в коридора, когато се появила въпросната учителака и се нахвърлила да крещи на майката, а след това хванала хилката, и я хвърлила, след което вече майката влязла в действие.
Не съм била там, не знам. Но не отхвърлям възможността майката да е била провокирана жестоко много и понеже не е била кротка и премълчаваща, станало каквото станало.
Следващо нещо- искат / в същата статия/ пълна забрана на влизане на външни лица в училището.

# 632
Ето линк на интервю с майката:Кой крив, кой прав не е моя работа.
Но с това съм съгласна:
[ами ето го крайният резултат от над 25 години толериране на агресивното поведение в училищата!
25 години показваме на децата, че всичко се решава с юмруци и че никой няма да те накаже за агресивно поведение, а после се чудим на такива съобщения? и каква е разликата между набитата учителка и набитият шофьор на улицата?
"каква е разликата между набитата учителка и набитият шофьор на улицата?" - мисля, че има разлика в закона  и "по повод изпълнение на служебни задължения" се дават по-тежки присъди, обаче юристите да кажат.

Редактирах, че бях сбъркала линка. (някой да помогне как да не е такъв чаршаф).

ПП 2 МОН да не би да ни чете Wink - предлагат глоби при агресия, но само ако е върху учителите.
Деацата пак - кучета ги яли!
http://bnr.bg/post/100670545/administrativni-globi-kato-nakazani … -sreshtu-uchiteli

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 18:44 от biborana

# 633
  • около Варна
Проблемът е, че няма наказани, не само в училище, а във всички сфери на живота,безнаказаността води до свободия.

# 634
И защото няма наказани, затова не вземат мерки и затова се стига до случаи като днешния в Бургас. Давайте да правим подписка или нещо, да се затегнат нещата по училищата и да има принудителен труд за агресивните деца и/ или глоби за родителите им, които ако нямат възможност да ги платят, да бъдат осъдени на принудителен труд също. Да накарат родителката и учителката да метат улиците в квартала една седмица, защото и двете са виновни и не са взели отношение. И да видим дали няма да държат децата изкъсо и дали ще се окаже, че госпожата е била "в тоалетната", когато децата са се били. http://www.flagman.bg/article/97985#.VvEsfI5AVs0.facebook

# 635
Сега разбирам за поредния изблик на агресия.
Първото, което бих направила в такава ситуация, е да отпиша детето си от такова училище. Дори и не то да е пострадало. Въобще не бих държала да си губи времето на подобно място, още повече пък в ХІІ клас.
Илияна не "идвала често на училище"- просто без коментар.
А агресията идва и от децата, и от родителите, и от учителите, за жалост. Обиди се ръсят от всички страни, недопустими обсъждания, лични квалификации, мъст, избиване на комплекси, завист, озлобление. Училището у нас е често опасно за живота и здравето място. Съжалявам много за което, но се убеждавам в това по- често, отколкото би ми се искало.

# 636
Да, многостранно е. И учителите понякога не се справят, но все още вярвам, че зависи от желанието. Без ни най-малко да игнорирам семейното възпитание, откъдето тръгва всичко.
Аз преместих своето дете. В предпоследния му ден съученик беше удрял главата му в металната ограда на двора. Много съжалявам, но за мен това е недопустимо.
Бяха се пускали епитети и за мен и за детето ми, които няма да цитирам. Когато не се корегира категорично, и физическият и емоционалният тормоз се канализира и ескалира.
Затварянето на очите и омаловажаването от учителите за мен е престъпление, ОСОБЕНО в начален курс. Това води до психически травми. Спомнати са изрично методите, които НЕ трябва да се използват в механизми, наредби... както и кои ТРЯБВА да се използват. В нашия случай бяха използвани точно методите, които са споменати да НЕ се използват и нещата бяха продължили.
Нямам какво повече да кажа.

Последна редакция: вт, 22 мар 2016, 14:14 от Vasilene

# 637
По бургаския случай - първо директорката е за уволнение, че край ушите и са минали жалби за агресия и непосещаване на занятията .. Изказването и е в стил - Абе тя не идваше на училище и не очаквахме, че днес ще дойде и ще се сбие  ooooh!
Директорката откито признава, че поддържа изкуствени бройки

Второ учителката - уволнение и съд, не може детето да загуби съзнание и да не се извика най-малкото лекаря в училището.

За "ученичката" вече по закона за причиняване на телесна повреда

# 638
Мдам. За това иде реч, като му се изпусне края. Ако не се затварят очи пред малките насилия на малките ученици, те, необезпокоявани, развиват своя "потенциал" Confused. до черепно-мозъчна травма с опасност за живота. Направо казано- опит за убийство. В случая - невзелите мерки са съучастници в опит за убийство. Дали се чувстват комфортно в кожите си сега?
Вероятно няма училище, където да няма някакъв вид агресия. При преместване - вероятно същото, от нови лица. Нови учители, все така нищо незабелязващи, защото не са възпитатели, а само учители.

# 639
  • волно калдъръмче
Само на мен ли ми прави впечатление, че става въпрос за пълнолетна дванайсетокласничка? Не ми казвайте, че се е сбила, защото с години са неглижирани проблемите ѝ. Това извинение е за непълнолетни, пълнолетните носят гражданска отговорност.

# 640
Не само на теб. Но когато проблемът се случва в институция, в която си има отговорни служители за реда, това има значение. Тук акцентът е върху допускането в тази институция едни ученици да си правят каквото си щат. Вкл. и да ходят понякога на училище, пък по- често да не ходят. И това да се намира и да се коментира като нещо нормално.
И ако четеше, то щеше да видиш, че въпросната побойничка се разглежда като самостоятелно отговорна за нанесената от нея телесна повреда. Пише го само през един пост по- нагоре. Четене малко иска. И обективен поглед. Поне малко. 

# 641
Не само на теб. Но когато проблемът се случва в институция, в която си има отговорни служители за реда, това има значение. Тук акцентът е върху допускането в тази институция едни ученици да си правят каквото си щат. Вкл. и да ходят понякога на училище, пък по- често да не ходят. И това да се намира и да се коментира като нещо нормално.
И ако четеше, то щеше да видиш, че въпросната побойничка се разглежда като самостоятелно отговорна за нанесената от нея телесна повреда. Пише го само през един пост по- нагоре. Четене малко иска. И обективен поглед. Поне малко. 

Judy, не си права да прехвърляш всички отговрности на институция, която (както се вижда от името й) е само за учене.
Например ако една учителка редовно бие друга учителка (и двете пълнолетни) да не би училището да носи отговорност (нали знаеш, виновни са родителите им!) или да се очаква училището да вземе мерки - пак не, драги ми смехурко. Peace

# 642
  • волно калдъръмче
Време е уважаемият съд да влезе в училище и към учениците да потече информация от извора що е то гражданска отговорност и какви са последиците от необмислените решения - чисто превантивна мярка, която няма да струва нищо особено. Учениците имат нужда да общуват и с други авторитети. Само дето не е тайна, че уважаемият съд има да гони корупционни интереси и съвсем не му е работата да е алтруистично настроен към проблемите на обществото. Та пак до училището ще се опре в крайна сметка. Родителите имат право да бъдат каквито си искат. Нали така беше?

# 643
  • В полите на Пирин планина
Родителите имат право да бъдат каквито си искат. Нали така беше?

В какъв смисъл и в каква връзка?

Judy, не си права да прехвърляш всички отговрности на институция, която (както се вижда от името й) е само за учене.
Например ако една учителка редовно бие друга учителка (и двете пълнолетни) да не би училището да носи отговорност (нали знаеш, виновни са родителите им!) или да се очаква училището да вземе мерки - пак не, драги ми смехурко. Peace

Вече неколкократно се писа, че училището е институция, която освен да обучава и възпитава. Това го пише и в училищните правилници.

# 644
Lady Brinne,
Коментирате без да сте част от системата и съответно нещата не са Ви ясни.
Вече обсъдихме задълженията на учителите - законите и правилниците се дават срещу подпис и се учат наизуст. Това изчерпва задълженията им. (Щом не са предвидени санкиции за неизпълнение, значи имат пожелателен характер).

Общи условия

Активация на акаунт