Тормоз в училищата и толеранс към него

• 53 247
  • 842
  •   1
Отговори
# 825
  • Най-красивата страна
Да,социалните се занимаваха със семейството.Обаче и те нищо не можаха да направят,защото майката никога не се е оплакала,не си е вадила медицинско и защитава мъжа си.
Според мен,детето копираше поведението на бащата.

# 826
  • София
но никъде не прочетох примерно " детето ми е агресивно и се оплакват, как да постъпя и какво да направя" Би било по-простичко, по-разбираемо и много повече полезни съвети и решения на проблема щяха да се предложат.

къде никъде не прочетохте? аз съм чела и такива теми. но тази конкретно беше създадена от майка на тормозено дете и като такава се разви - основно за деца-жертви на агресия. нормално е да четете в тази тема основно оплаквания от жертвите. никакво основание не ви дава това да правите изводи, подобни на гореописаните.

и не, дори и всички родители на жертви на агресия изведнъж да решат да угодят на вам подобните, да си посипят главите с пепел и да започнат да наричат собствените си деца агресори - до РЕАЛНО решаване на истинския проблем пак няма да се стигне.

а родителите на агресори обикновено не страдат, защото ясно съзнават, че децата им не са изложени на никакъв риск. агресията, както вече всички видяхме и от тази тема, в нашето време се поощрява и е признак на успех в обществото, така че родителите на деца-агресори няма за какво да се оплакват и да търсят съвети. те са доволни и щастливи.

# 827

а родителите на агресори обикновено не страдат, защото ясно съзнават, че децата им не са изложени на никакъв риск. агресията, както вече всички видяхме и от тази тема, в нашето време се поощрява и е признак на успех в обществото, така че родителите на деца-агресори няма за какво да се оплакват и да търсят съвети. те са доволни и щастливи.
Нещо съвсем объркахте агресивните и потърпевшите, но пък се отвори нова тема , която поне за мен е предходна на тази и обяснява повечето неща , които поне аз споделям. Това е и разковничето за продължението на проблемите тук описани. Да, права сте че има агресия и всички сме били свидетели на детски площадки, в градината , в училището, на празници на децата, пред блока ни , навсякъде. И не виждам как ще намалее, защото всеки безпомощно се хваща да обвинява тук. Майките -учителките , те пък родителите. Темата  поне за мен от споделили родители е точно това , което ни чака. Съгласна съм с цитираното  от вашия пост. Не съдейства ли семейството на детето  за промяна на поведението му, никакво общество и служители нямат тази възможност.
Ето линк към новата тема , която поне на мен ми даде доста отговори .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=925615

# 828
  • волно калдъръмче
Не съдейства ли семейството на детето  за промяна на поведението му, никакво общество и служители нямат тази възможност.
Абе, семейството... Ако семейството можеше и искаше да промени нещата, да ги е променило. Проблемът ще си остане обществен в най-тесен педагогически смисъл. Винаги е имало и ще има семейства, които неглижират проблемите на децата си, не искат да осъзнаят, че са на крачка от провала си като родители, предпочитат да са приятели с децата си. Най-удобната мишена си остават учителите - те да възпитават, щото така пишело в правилниците.

# 829
  • Най-красивата страна
Децата тръгват на училище на 7 години.До тогава би трябвало да са получили някакво възпитание.
Нали първите седем години били най-важни.На училище ходят за да учат.
Аз не съм учителка,но смятам ,че учителите нямат вина за това ,че има невъзпитани деца.
Може би трябва да има по-строги наказания или глоби за агресорите и техните родители . Thinking
Защото от мъмрене и забележка никой не се впечатлява.

# 830
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да, възпитани са според възпитанието и разбирането на родителите  Tired
според познати няма никакъв проблем детето им да псува, други възпитават в стила "бий за да не те бият", за трети да доносничиш и/или лъжеш е приемливо.

а училището има правила и те трябва да се спазват, от всички деца, поне докато са на училище.
не може да тормозиш другите, не може да се биеш, не може да обиждаш, не може да псуваш!

точно тук е ролята на учителя. да налага тези правила и да следи за спазването им.
да информира и да търси съдействие от родителите (и специалистите), ако трябва.

правила има, методики и документи има, желание за работа - не винаги и не от всички педагози  Tired
защо все някой се прави на недоразбрал и пише по 100 реда постове за да доказва нещо, дето не е нищо?

п.с. съгласна съм с Райчун до тук

... Абе, семейството...Ако семейството можеше и искаше да промени нещата, да ги е променило. Проблемът ще си остане обществен в най-тесен педагогически смисъл. Винаги е имало и ще има семейства, които неглижират проблемите на децата си, не искат да осъзнаят, че са на крачка от провала си като родители, предпочитат да са приятели с децата си. Най-удобната мишена си остават учителите - те да възпитават, щото така пишело в правилниците.

не най-удобна мишена, а единствена бариера срещу такива деца и родители са учителите.
я да се вземат в ръце и да изискват работа с проблемните деца, ако родителя не съдейства - изключване. като сменят две-три училища може пък да им дойде в акъла, че нещо трябва да се промени.

сега, за съжаление и двете страни удобно са забили глави в пясъка, без да отчитат, че така им щръква д...то

# 831
Игнорирам отдавна постовете, които нарочно изкривяват темата. Добре е обаче от време- навреме да се напомня, че тя е за деца, върху които се упражнява тормоз в училище, което е обществена институция, в която има правила и ръководство, задължено да следи за спазването им.
Има достатъчно теми и за самите агресивни деца- пишете си в тях, ако ви е интересно. Най- често въпросът кога и защо те стават такива е безспорен за мнозинството, но тук не този въпрос е обект на разглеждане.
За сетен път и накратко ще напомня, че мен и останалите родители, чиито деца се държат нормално в училище, като мнението за това почива изцяло на учителското такова и на онова на съучениците им, не ни интересува коя майка била и кой татко пил, разнасяно като клюка от любители на жанра. Като са запознати с такъв проблем - има си институции - сигнализирайте. Мен ме интересува откъде- накъде още в първи клас се допуска 6-7 годишни хлапета да обиждат, бият, тормозят съучениците, че и учителите си и част от последните си правят оглушки. Понеже друга част, качествените, не си правят и там проблеми няма. Или наличните такива са леки, спорадични и бързо се решават.
...
Апелирам към онези, които пишат и четат в тази тема заради самата нея и защото самите те имат аналогичен проблем, просто да игнорират няколкото основно списващи учители, които по не особено подходящ начин се опитват да завият в други посоки и на всяка цена гузно да се оправдаят, без да са обвинявани лично.
Професионалистите - техни колеги, не го правят. Те знаят, че в училищата има проблем и се опитват да го решат.
Проблеми има във всяка институция най- разнообразни. Мързеливите и безхаберните се правят, че не ги виждат и търсят оправдания. Работещите, можещите и знаещите ги решават реално, а не си завират главата в пясъка. Първите излагат изключително много институцията, за която работят, с подобно отношение. Вторите дават надежда на хората, че нещата не са изцяло черни, че има и заинтересовани, че има работещи.

# 832
джуди,  Peace

# 833
  • София
Има едно нещо, което никой учител няма да оспори - ние не присъстваме в клас. Няма ни, родителите са извън класната стая. Учителят е този, който трябва да озаптява, наглежда и т.н. децата. Ако друго дете заплаши моето и последва схватка - аз ли съм виновна, че детето ми е отговорило първосигнално или присъстващия там учител? Децата постепенно се учат на търпимост към дразнещи ги неща. Нали сме свидетели как възрастни хора налитат на бой заради реплика, вместо да отговорят подобаващо.

# 834
Има едно нещо, което никой учител няма да оспори - ние не присъстваме в клас. Няма ни, родителите са извън класната стая. Учителят е този, който трябва да озаптява, наглежда и т.н. децата. ...

+1 Peace

# 835
Както и не чух как едни и същи деца , един и същи клас при един учител ще се избият, а при друг спазват правилата.. Това пак от родителите и възпитанието ли е ?

# 836
Учителят е този, който трябва да озаптява, наглежда и т.н. децата.

този момент го минахме Cuckoo . Погледни назад да видиш какви учителски бисери има. Особено забележителен е господинът с дисковете на Бах.

# 837
Игнорирам отдавна постовете, които нарочно изкривяват темата. Добре е обаче от време- навреме да се напомня, че тя е за деца, върху които се упражнява тормоз в училище, което е обществена институция, в която има правила и ръководство, задължено да следи за спазването им.
Има достатъчно теми и за самите агресивни деца- пишете си в тях, ако ви е интересно. Най- често въпросът кога и защо те стават такива е безспорен за мнозинството, но тук не този въпрос е обект на разглеждане.
За сетен път и накратко ще напомня, че мен и останалите родители, чиито деца се държат нормално в училище, като мнението за това почива изцяло на учителското такова и на онова на съучениците им, не ни интересува коя майка била и кой татко пил, разнасяно като клюка от любители на жанра. Като са запознати с такъв проблем - има си институции - сигнализирайте. Мен ме интересува откъде- накъде още в първи клас се допуска 6-7 годишни хлапета да обиждат, бият, тормозят съучениците, че и учителите си и част от последните си правят оглушки. Понеже друга част, качествените, не си правят и там проблеми няма. Или наличните такива са леки, спорадични и бързо се решават.
...
Апелирам към онези, които пишат и четат в тази тема заради самата нея и защото самите те имат аналогичен проблем, просто да игнорират няколкото основно списващи учители, които по не особено подходящ начин се опитват да завият в други посоки и на всяка цена гузно да се оправдаят, без да са обвинявани лично.
Професионалистите - техни колеги, не го правят. Те знаят, че в училищата има проблем и се опитват да го решат.
Проблеми има във всяка институция най- разнообразни. Мързеливите и безхаберните се правят, че не ги виждат и търсят оправдания. Работещите, можещите и знаещите ги решават реално, а не си завират главата в пясъка. Първите излагат изключително много институцията, за която работят, с подобно отношение. Вторите дават надежда на хората, че нещата не са изцяло черни, че има и заинтересовани, че има работещи.

Точно! Много се размива темата, и аз спрях да пиша. Върнах се да споделя, какво ми каза, вчера учителката на сина ми, въпреки, че ние все още сме в градинска възраст. Момче, което взима играчки и отдавна дразни другите, вчера крие играчките им. Децата се обръщат към нея, а тя им казва ами скрийте му и вие. Говорих с нея, на което тя ми отговори, че идеята й била да насърчава децата сами да се справят с агресорчетата. Аз я запитах, ако някой я ограби и тя знае кой е крадеца, дали би отишла и тя да го ограби или би се насочила към полицията като институция, която решава този проблем. Тя е авторитета за тези деца, и нейна е задачата да реши проблема, а не да ги подтиква към саморазправа.  Не знам, мисля, че хората които сме в тази тема сме малцинство, педагозите ни са просто за оплакване.

# 838
  • София
Върнах се да споделя, какво ми каза, вчера учителката на сина ми, въпреки, че ние все още сме в градинска възраст. Момче, което взима играчки и отдавна дразни другите, вчера крие играчките им. Децата се обръщат към нея, а тя им казва ами скрийте му и вие.

това е толкова малоумно и анти-педагогично! недоумявам тази жена как си е взела дипломата изобщо?

# 839
ами на жената не и се занимава да коригира поведението на децата. По лесно е да се сбият, а тя да накаже и ... мир и спокойствие и работният ден свършил.

Общи условия

Активация на акаунт