"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 21

• 66 894
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
galia83_vn, изобщо не се притеснявай! При мен и на двете бременности не ми отчете пикливия тест! Първата завърши успешно, а с втората... ами сега съм в 11 гестационна седмица Simple Smile Лека бременност и леко раждане Simple Smile
Koshuta2233, какеото и да ти кажем, ще бъдат само предположения! Овулацията може да се засече чрез мерене на базалната температура- орално, анално или вагинално всеки ден преди ставане, след най-малко 5 часа здрав сън и по едно и също време, другият начин е чрез тестове за овулация като се започва в твоя случай от 6-10-тия ден от началот на цикъла до нов отрицателен тест след появата на положителен, като знаеш, че овулацията настъпва 24-36 часа след появата на положителен тест! При този метод трябва да знаеш, че е хубаво да се правят следобяд- между 4 и 7 часа, без да си пила много течности и най-малко 3-4 часа да не си ходила до тоалетна, но теста отчита единствно насищането на хормона, а не е сигурно, че е имало овулация! Най-сигурният метод за засичане на овулация е фоликуметрията при гинеколог чрез ехограф! Но ако искаш да си правим догадки... ако предположим, че лутеалната ти фаза е 14 дни при 34 денвен цикъл, то овулацията ти е на 20-тия ден от начаото на цикъла... но както казах това са само догадки и не винаги са верни, затова и не се препоръчва следенето на овулация чрез календарния метод! Успех!

# 46
  • София
при случаи, в които не се знае кога е станало, за да няма тревоги се пускат два кръвни теста Simple Smile

# 47
Момичета да попитам току що си взех резултата от токуда 0.0 ясно,че и този месец не е станало но защо само нули.не трябва ли да е 0. Нещо си

# 48
  • варна
Благодаря ви момичета, успокоихте ме  bouquet

# 49
galia83_vn, изобщо не се притеснявай! При мен и на двете бременности не ми отчете пикливия тест! Първата завърши успешно, а с втората... ами сега съм в 11 гестационна седмица Simple Smile Лека бременност и леко раждане Simple Smile
Koshuta2233, какеото и да ти кажем, ще бъдат само предположения! Овулацията може да се засече чрез мерене на базалната температура- орално, анално или вагинално всеки ден преди ставане, след най-малко 5 часа здрав сън и по едно и също време, другият начин е чрез тестове за овулация като се започва в твоя случай от 6-10-тия ден от началот на цикъла до нов отрицателен тест след появата на положителен, като знаеш, че овулацията настъпва 24-36 часа след появата на положителен тест! При този метод трябва да знаеш, че е хубаво да се правят следобяд- между 4 и 7 часа, без да си пила много течности и най-малко 3-4 часа да не си ходила до тоалетна, но теста отчита единствно насищането на хормона, а не е сигурно, че е имало овулация! Най-сигурният метод за засичане на овулация е фоликуметрията при гинеколог чрез ехограф! Но ако искаш да си правим догадки... ако предположим, че лутеалната ти фаза е 14 дни при 34 денвен цикъл, то овулацията ти е на 20-тия ден от начаото на цикъла... но както казах това са само догадки и не винаги са верни, затова и не се препоръчва следенето на овулация чрез календарния метод! Успех!
благодаря ти за изчерпателния отговор,принципно правя всичко о мерене на БТ и тестове за ОВ,но този месец бях решила да не правя нищо и да се поуспокоя малко от всичко и да си стане само,разбира с много правене на любов,аз не обичам да казвам,че сне работили по въпроса,защото това трябва да е удоволствие,а не работа хубава вечер момичета ви желая и чао от мен за сега

# 50
И от мен тихо честито на Галя Simple Smile Включвам се, за да ви помоля да стискате палци! Лелката я няма все още Simple Smile

# 51
Стискам палци!  Simple Smile

# 52
  • София
Lilac,*, даноооо! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 53
Дано и аз ти стискам палци дано да се похвалиш

# 54
Благодаря ви Simple Smile Малко съм песимистична, защото започва нещо да ми тегли ниско в корема, та си мисля, че все пак ще ми дойде...

# 55
Здравейте, първо да кажа, че не съм сигура дали въприсът ми е за тук, ако не, моля кажете къде мога да попитам.
Сега по същество. Имам дъщеричка на 11 месеца и половина, кърмя я по 4 пъти в денонощието. Първият ми цикъл дойде 6 месеца след раждането, идваше ми редовно в придължение на 5 месеца, в интервал от 30-32 дни. Последният ми цикъл дойде на 9 февруари. Нооо този месец го няма никакъв, трябваше да ми дойде най- късно на 11 март. Предпазваме се с прекъснат акт, но не сме и много активни. Та въпросът ми е, може ли да съм бременна или може да е от кърмвнето това закъснение? На някого случвало ли се е подобно нещо? И да вметна, че нямам никакви симптоми нито на менструация нито на бременност! Благодаря Ви предварително.  bouquet

# 56
Вероятност за бременност има! Единственият начин човек да не забремнее е като не прави секс! Познавам жена, която е забременяла още през първите месеци след раждането на детето, въпреки липсата на цикъл!
Като начало- знаеш ли кога ти е овулацията? Ако да- по какъв начин е засечена?
Пътувала ли си през изминалият месец?
Била ли си подложена на стрес?
Променила ли си си хранителният режим?
Започнала ли си да спортуваш активно?
Можеш ли да кажеш кога горе-долу сте правили секс за последен път?

# 57
Благодаря за бързия отговор, Мушморанка!
Нищо от горе споменатите не съм правила. Последният акт беше преди около седмица. Ако не ми дойде и утре ще си купя тест, няма начин. Не мисля, че съм бременна, по- скоро мисля, че може да е от кърменето, но пак нищо не се знае! Още веднъж благодаря  bouquet

# 58
Не съм сигурна, че кърменето може да ти разбърква цикъла! Най-добре иди на кръвен, за да не е нужно да гадаеш! Успех и дано видиш желаният резултат!

# 59
  • София
Ако на последък кърмиш повече, може да е от кърменето. Но ако е както в предишните месеци -направи тест и отиди на лекар ако е отрицателен, нека погледне на ехографа какво става Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт