"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 21

• 67 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета!
Имам един въпрос относно тестовете за бременност,а именно-след кой ден закъснение са абсолютно достоверни?Вече втори ден ми закъснява,направих си тест Престо и излезе отрицателен.По принцип не ми закъснява никога,в много редки случаи и се чудя има ли вероятност теста да не отчете правилно и каква е тя?

# 151
При пикливите тестове винаги има вероятност да грешат, кръвен е най-точен.
Сигурна ли си, че закъснява?
В смисъл засечена ли е ОВУ и как?
Успех!

# 152
При пикливите тестове винаги има вероятност да грешат, кръвен е най-точен.
Сигурна ли си, че закъснява?
В смисъл засечена ли е ОВУ и как?
Успех!
Сигурна съм,да.Трябваше да ми дойде на 15-ти.А няма признаци и да е днес дори.Получих ПМС и сега тръгват да отминават.За това и си направих тест.Ясна само ЕДНА черта.Ще почакам още 3-4 дена и ако не дойде,пак тест Simple Smile А относно овуто,сигурна съм кога е ,защото имам много ясни признаци,като болки,течение и тн.Просто няма как да сбъркам деня,дори усещам кой яйчник отделя.

# 153
Разбирам Simple Smile
Тогава или изчакай още малко за нов тест, или ако си нетърпелива пусни кръвен Simple Smile
Стискам палци!

# 154
  • София
Според мен при ясна представа кога е била О и направен тест след закъснение, то той е достоверен.
Естествено бих проверила и с друга марка, просто за да съм сигурна, че не е в самия тест проблема.

Иначе можа да са се случили доста неща - фоликула да не се е спукал, да е претърпял обратно развитие или да е станал на киста и за това да закъснява. А може и стрес или нещо друго да не отприщва цикъла.
Ако не дойде до още няколко дни, хубаво е да отидеш на лекар.
А един кръвен тест ще даде категоричен отговор при теб Simple Smile

# 155
Според мен при ясна представа кога е била О и направен тест след закъснение, то той е достоверен.
Естествено бих проверила и с друга марка, просто за да съм сигурна, че не е в самия тест проблема.

Иначе можа да са се случили доста неща - фоликула да не се е спукал, да е претърпял обратно развитие или да е станал на киста и за това да закъснява. А може и стрес или нещо друго да не отприщва цикъла.
Ако не дойде до още няколко дни, хубаво е да отидеш на лекар.
А един кръвен тест ще даде категоричен отговор при теб Simple Smile
Кръвен тест за сега няма да си правя.Имам панически страх от игли,още от ранна детска възраст.Ако отида да ме боцнат,и да съм бременна,ще пометна на момента Grinning Шегувам се разбира се,но със сигурност за сега ще избягвам кръвния тест,защото наистина ми причернява,става ми лошо и съм стигала почти до припадък при взимане на кръв.
Цикълът ми е доста редовен и за това се усъмних.Случва се чат-пат да не ми дойде на датата,но никога след нея.Ако ще излиза извън "релси" ще подрани.Миналия месец,от когато правим и опити за бебче,толкова много чаках да не ми дойде и го мислех ,че ми дойде 2 дена по-рано.И за това сега съм на тръни.Аз си знаех да не взимам глупавият Престо.Него ползвах миналия месец защото бях глупава и нетърпелива да науча,седмица след половия акт и имам лоши спомени от  EFN
Може довечера да ида да си взема един Шуър Чек.За него чувам най-добри отзиви Simple Smile И без това не съм пушачка и се чудя къде да изхарча едни 5 лв на ден Grinning Simple Smile

# 156
Аз пък много си го харесвам Престото Simple Smile
Може би защото ме е ощастливявал, знам ли Simple Smile
Какъвто и да е пожелавам ти да е двучертичков!

# 157
  • София
Vervam - това, че даден тест е показал отрицателно, не значи че е глупав. Значи, че в момента на правенето няма ЧХГ в кръвта ти (или има недостатъчно, че да реагира теста). Рядко се случва на който и да е тест да не отчете ако има ЧХГ в дадено количество дори и с много бледа черта.
Въпреки това, да и аз бих повторила теста с друга марка за всеки случай, но със сигурност не бих се надявала особено.

Ако ти е толкова редовен цикъла и ако другия тест пак покаже отрицателно, бих отишла на лекар да ме огледа за кисти и да измери лигавицата, която като достигне определена дебелина, след това идва цикъла.

Скрит текст:
п.п. След една година правене на "глупави" отрицателни тестове, аз лично за себе си разбрах, че аз съм глупава хахах Simple Smile  Crazy

# 158
...

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 22:33 от Atlanta

# 159
п.п. След една година правене на "глупави" отрицателни тестове, аз лично за себе си разбрах, че аз съм глупава хахах Simple Smile 
Брейдичка, много точно казано.
Не защото ти си глупава, а защото не винаги тестовете са виновни.
+1

# 160
Vervam - това, че даден тест е показал отрицателно, не значи че е глупав. Значи, че в момента на правенето няма ЧХГ в кръвта ти (или има недостатъчно, че да реагира теста). Рядко се случва на който и да е тест да не отчете ако има ЧХГ в дадено количество дори и с много бледа черта.
Въпреки това, да и аз бих повторила теста с друга марка за всеки случай, но със сигурност не бих се надявала особено.

Ако ти е толкова редовен цикъла и ако другия тест пак покаже отрицателно, бих отишла на лекар да ме огледа за кисти и да измери лигавицата, която като достигне определена дебелина, след това идва цикъла.

Скрит текст:
п.п. След една година правене на "глупави" отрицателни тестове, аз лично за себе си разбрах, че аз съм глупава хахах Simple Smile  Crazy
Казвам глупав тест,като коментар,като израз,а не че теста буквално е глупав...Опитвам се да вкарам някаква весела нотка в разговора,защото достатъчно много се стресирам с това бебеправене и ми идва малко повече.Аз съм такъв човек,който винаги държи всичко под контрол,в ясен ред и организация.И изведнъж в живота ми се появява нещо,което изобщо не подлежи на някаква организация.Да,аз правя каквото зависи от мен,но няма как да програмирам дали да стане или не точно когато искам.До сега,в живота ми всичко е ставало така-по план.И ето,идва нещо,което ме стресира толкова много,че чак се чудя дали изобщо да спра опитите и пак да почнем да си правим секс с презерватив.Поне да не се надявам.Аз и другаде съм го казвала,и пак ще го повторя-всичко живо около мен забременява от въздуха.Всичките ми приятели и познати НЕ ПРАВЯТ бебе и просто един ден ми казват-опааа,май съм бременна.А аз правя секс на датата,по много и не става.Това ме съсипва направо!Колкото и глупаво да звучи,до сега не съм се сблъсквала с нещо такова в живота и не съм и предполагала,че може да стане трудно.
За това сега се зарадвах супер много,когато ми закъсня 2 дена.И се опитвам да не съм напълно ревяща в момента пред едната чертичка,така че,позволете ми да кажа на теста глупав и да се усмихна малко Simple Smile
Благодаря за разбирането!

# 161
Щом "глупавият" тест те успокоява, аз съм ок Simple Smile
Пробвай с друга марка, може пък да покаже нещо Simple Smile
Стиснати палци!

# 162
Щом "глупавият" тест те успокоява, аз съм ок Simple Smile
Пробвай с друга марка, може пък да покаже нещо Simple Smile
Стиснати палци!
Благодаря! Simple Smile
А има ли нещо генетично в тази работа с бебеправенето?Защото майка ми е чакала цели 4 години докато се появя като бледа втора черта!/е,тя е решила да има деца чак на 34 години,а аз съм на 28 в момента,и все пак.../Различна кръвна група сме ,ако има някакво значение,защото четох някъде,че имало...

# 163
Не, няма Simple Smile
Моята майка мен ме е чакала цели 9 години...
Моето съкровище,  вече голямо, стана от раз! Буквално от раз.
Та явно няма общо.

# 164
  • София
хаха Vervam - не съм искала да те критикувам за израза, на всички тестове им се носи слава всякаква Simple Smile
Колкото до генетичното - ако майка ти е имала проблеми с овулацията или поликистоза или нещо такова, да възможно е и ти да имаш, не случайно при първичен преглед в репродуктивна клиника, голяма част от въпросите са за такива проблеми на майки, баби, бащи и дядовци. Нямам представа какво си изследвала или не, но тъй като аз имам проблеми, мога да кажа, че съм глупава да вярвам, че като първото дете е станало в репродуктивна клиника, то второто ще стане по естествен път.
И аз съм на 28 и определено е много това, което чаках - цяла една година, при положение че знам за проблемите ми.
Ако до 6м не стане, отиди и ти да ти изследват всичко, дано няма проблем Simple Smile

п.п. Забравих да спомена, че проблема може да не си ти, а мъжа ти. В днешно време статистиката сочи, че колкото проблемни жени има, толкова и мъже. Всичко има изход, важно е да се вземат мерки. Не чакай повече от 6-10м и отиди в клиника ако не стане.

Общи условия

Активация на акаунт