Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? 2

• 83 679
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
 Добро утро  Simple Smile

Морена, страхотна както винаги!

При нас днес :

хлапачката- не поиска да закусва, о- печени бланширани картофи, филийки Вита, плодово млекце, меден Линцер...оф не знам, нещо трябва да направя за да се спре с този джънк...успокоява ме,че идва края на първи клас.

за мен- з. тостер с гауда, о.- пържени яйца, краставица,плочка сирене,препечени филийки и ябълка.

# 466
  • София
Здравейте,

За малката:
З: Филийка пържена с пъдпъдъчи яйца + сирене и по много малко майонеза на хапки.
О: Пилешка супа+филийка хляб + желирано бонбонки мини пакетче
Междинки: Мъфин, сандрич с пастет, ябълка обелена и нарязана.

Следобед като я взема: банан и бонбон Линд

За мен: пържени яйца, домати, краставички и сиренце + филийка домашен хляб.

Опитвам се каквото мога да правя домашно и с подбрани продукти, но покрай съучениците хапва и боклуци... Няма как...

# 467
  • Sofia
Ехаа.. петък е! newsm44  Ще се наспиваме два дни!
Добро утро!   Grinning

Та днешната чантичка включва:

Снак - киви, ягоди и манго
Обяд - кюфтета с бял сос, краставичка, филийка хляб (извън кадър разбира се  ooooh! )
Снак - солетки морков, Роо барче

simpatiuh4e, благодаря!  Simple Smile
Сиска, и аз така с боклучките - поне избирам възможно най-приемливите.

# 468
 Добро утро  Simple Smile

Тъй като днес е неучебен ден при нас- празник на училището, съвсем пропуснах да се отчета тук...

За мен- з. мюсли, о.- шунка,домат,сирене,препечена филийка,ябълка...

# 469
  • София
Добре, че е краят на седмицата.
Тотално изчерпана съм от към идеи, а и нещо децата са в период в който не им се яде почти нищо и хапват съвсем малко.
Днес и аз купих направо мираж и активия закуска от магазина. Имат и мусака , фурми и шоко стафиди.
Дано другата седмица мине по-леко  Simple Smile

# 470
  • София
Здравейте,

Ние днес повтаряме вчера... Прибрахме се късно от площадката и ме домръзя...

# 471
  • 2 етажа над тавана
Петък е, петък е Party

Явно всички сме се поизчерпали откъм идеи тази седмица вече, като гледам с нетърпение сме чакали края на седмицата Laughing

За детето - кюфте+кебапче+ризи-бизи и за междинни хапвания банан и мини кроасани.

За мен - пържола с топено сирене+ризи-бизи и 1 сандвич с гауда и филе.

Що се отнася до джънк-фудс - ами неизбежно е, все пак не живеят под похлупак, дори ние да не им взимаме, в училище покрай другите деца все ще хапнат. А и не мисля, че пълната забрана би свършила работа. Аз лично никога не съм отказвала да й взема нещо, което не е яла, защото е любопитна да опита различни вкусове, но ми прави впечатление, че твърде солени, твърде сладки и въобще джънковете след като веднъж е пробвала и си е задоволила любопитството, повече не е искала да й взимам.
Според мен важното е да им създадем добри навици за хранене.

Отплеснах се. Whistling
Иначе моето дете другата седмица е на зелено, така че ще е малко по-лесно с храната - ще мисля само за мен.

# 472
  • Sofia
Аз пак да кажа - идеи никак, ама никак не ми липсват, само сън.   Crazy
Ако бяха от 9.00ч. на у-ще децата... ееххх...

# 473
  • София
При мен и времето и идеите са проблем.
Децата са от осем на училище, но ако бяха от по-късно, нямаше да мога да си направя и часовете в офиса, така че по-добре така.

# 474
  • Sofia
Днешната кутия:

Снак - портокал и киндер
Обяд - тортелини с рикота и спанак, дом. сос и моцарела, салата Айсберг и краставица
Снак - яйце

клик

# 475
Добро утро!

Днес и ние сме с кутия: ориз със зеленчуци (грах, морков, царевичка) и соев сос, нарязани пресни зеленчуци - морков, репичка, зеле. Малко суджук, филийка с песто, корни.
Не съм снимала, обаче.
Морена, както винаги чудесна кутия  Hug
Благодаря на всички за идеите  bouquet

# 476
  • София
Хапването днес :
Нектарини, печени пресни картофи с вода,сол и олио на фурна, от вчера пилешка кавърма с ориз и отделно краставици с пълнена чушка със сирене и малко маслинки за едната.
Скрит текст:

Имам въпрос, една майка от класа ми похвали много лънчбокс, но като им гледам цените за едни пласмасови кутии и чантичка хич не ми се струва обосновано да дам толкова. Някой има ли опит с тях и заслужават ли си? Имат ли удачна, безопасна и по-евтина алтернатива?

# 477
  • 2 етажа над тавана
Добро утро и от мен!

Изпратих детето на зелено с 2 сандвича с филе, кисела краставичка и кашкавал + ябълков сок - за хапване по пътя.

Моята кутия днес е пълна с печени на фурна картофи+шишче от свинско, чушки и тиквички. Ще изляза и да си взема банан или ябълки, че тези вкъщи ги изядохме.

Aila, не мога да помогна с мнение за лънчбокс -  доста добре ми изглеждат, но цената им и на мен ми се вижда малко висока за пластмаса newsm78

# 478
  • Sofia
Врабчо, благодаря! Ако беше снимала... много хубаво звучи и твоята кутия.  Grinning

Айла, аз смятам всичките ми кутии, кутийчета и контейнерчета (ползвам няколко, различни размери и форми и ми е много удобно) за много по-удачни и достъпни (финасново) от лънчбокса. Ако забрави, загуби нещо детето, няма да се чудя как ще купя ново - прилични пари са.  BRA FREE ми е всичко.

# 479
 Добър ден  Simple Smile

За хлапето-з. нещо от лафката ( така пожела  Sad) ; о.- бутер банички, млечен десерт.

За мен- бутер- з.- банички, о.- пържени кюфтета, ориз със зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт