Кутия за обяд, или какво приготвяте на децата за училище? 2

• 83 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • 2 етажа над тавана
Здравейте.

Вчера за детето - пържени картофи, наденичка, домати и краставици + плодово мляко за пиене+сандвич с кашкавал, жарено филе и домат.
Аз бях на пълнени тиквички + сандвич като на детето за късна следобедна закуска.

Днес сме и двете на сандвичи, за нея има и червена чушка на лентички и плодово мляко за пиене.
Тази седмица ми е доста натоварена и се прибирам късно, та ще го караме на малко по-суха и бърза за приготвяне храна Rolling Eyes

При нас децата с храна от вкъщи ги слагат на отделна маса. Щеше ми се да има къде да си държат храната, докато дойде време за обяд, но уви това е само в сфератана мечтите ми явно.

Ей сега отивам да чета разпоредбата, да видя какво ограничава. А и довечера имаме род.среща, да видим нещо дали ще споменат по въпроса.

# 451
  • София
Резултата от вчера, госпожата е помолила, след като ще продължат да си носят храна от вкъщи, да напишем родителите Заявление, че поемаме лична отговорност за това...
При нас препоръката беше прочетена официално на родителската с обяснението, че вече не можем да носим храна, докато в класа на малката изобщо не я споменаха... Все пак очаквам, че от догодина и малката ще иска вече да си носи и кутиите сутрин ще са по три  Mr. Green
Хапването днес :
Скрит текст:
По един двоен сандвич и за обяд пълнена чушка с ориз и кайма. Отделно имат чери домати и краставици и по една пълнена зелена чушка със сирене. Плодовете са ананас и шоко стафиди. Отделно имат и по едно пакетче солети.

По въпроса за съхранението на храната при мен е проблем, когато е топло защото не са до обяд, а са цял ден. Отиват в осем сутринта и ги взимаме в пет или шест следобед. Все пак повечето храна издържа и толкова време, но не е лошо най-накрая да купя още кутии и термоси....

# 452
  • 2 етажа над тавана
Айла, моето притеснение за съхранението на храната е именно поради същата причина - прибирам я най-рано в 5,30.
Вярно, че готвената храна се изяжда на обяд и до това време е ок да е в термо-чантата, но пък все се съобразявам, особено в топлото време, да няма яйца преди всичко, че те са ми най-притеснителни. А и има неща, които пък детето предпочита да яде студени някои неща -  плодовете и зеленчуците например.

# 453
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Днес:
Снак - ябълка
Обяд - ориз с пил. воденички и сърчица, розови черита, сок Касис
Снак - зърнено блокче

клик

Аз не се притеснявам, до 14.30ч. моята я приключила с храната в у-ще и разчитам донякъде на изолацията на термос и чанта.

# 454
  • На черешата
..... А и има неща, които пък детето предпочита да яде студени някои неща -  плодовете и зеленчуците например.

Тях слагам в кутии с охладител.  Peace
 За днес- сандвичи с кашкавал и луканка, зърнено десертче и ябълка.

# 455
  • София
За днес:
Закуска: кисело мляко с "гризинки" медени кръгчета и липово-ментов чай
Обяд: Пилешка супа с хлебче и желирани бонбонки мини пакетче
Междинни: пак мъфини (за цялата седмица има) и домашен сандвич с пастет
след училище плодова салата банан и ябълка.

# 456
Не ме притеснява престояването на храната, аз слагам храната студена, понякога с охладител, понякога топла, но приготвена сутринта храна
За обяда говоря
Днес пилешка пържола и салата за обяд. Понякога връща части от обяда, ако не ги изяде на обяд, по-късно не ги яде. Останалото му е закуски: пликче кашу, банан, сандвич с масло и луканка, един морков и един сникерс. Отделно вода и сок от алое( новата мода).

Аз често дублирам неговия обяд и с нося същото, Нарочно не го слагам в хладилник, макар че имаме в офиса, за да видя на обяд как е като качество и вкус храната и при него. Няма проблем, живи и здрави сме си.  Grinning Ако се притеснявам в голяма жега,слагам един охладител в чантичката и готово.

Ако въведат забрана, вероятно просто ще слагам сандвич за обяд, вместо храна в кутия...голяма файда  Confused Останалите закуски не виждам какво пречат, същите неща продават и в лавката, но по-скъпи, и всички ги ядат по коридорите. 

# 457
  • Sofia
Добро утро!  Simple Smile
Чантичката днес:

Снак - домашни гранола и кис. мляко
Обяд - суфле със сирена - котидж, чедър и крема; чери доматчета; филийка
Снак - грозде

клик

# 458
  • София
Днес нямам снимка, но хапването е следното.
По половин ябълка. Таратор, яйца за едната, отделно краставици и свинско шишче. За закуската по един сандвич.

# 459
 Добро утро  Simple Smile

Снощи до късно гледах филм и сутринта едва направих кутиите...

За хлапачкта-з. кисело мляко,о.- солен кекс и плодово мляко....бананите, на които се радвах от вчера ги върна...

За мен- з. - солен кекс, о.- картофена салата, домат, препечени филийки...

# 460
  • На черешата
 Децата снощи спаха при баба и аз бях освободена от подготвянето на обяд.  Mr. Green За мен си взех само овесени ядки, насладих се на момента и си поспах до късно.  Peace

# 461
  • 2 етажа над тавана
Така, снощи на родителската никой нищо не спомена за забрана да си носят храна от вкъщи децата, така че продължаваме с кутиите.

Днес за детето - бъркани яйца, филе и краставица, кашу и плодово мляко
За мен - пилешка супа + рогче със сирене и за следобяд - кроасан и ябълка

# 462
  • София
Аз пък вчера написах декларация, че поемам отговорност и я пратих по децата  Mr. Green

# 463
  • 2 етажа над тавана
Добро утро.

Днес за детето - "пълнени" филии с яйце, кашкавал и пушено месо + краставица + плодово мляко

Аз ще ходя да си купя нещо готово около офиса, че тези дни е истинска удница и не успявам нищо да сготвя, за да си нося. Rolling Eyes

# 464
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Днес:
Снак - ягоди и манго
Обяд - печен хек с картофено пюре, задушен боб с масло и салата Айсберг със скариди
Снак - йогурт с боровинки и Мерси

клик

Общи условия

Активация на акаунт