Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 70 472
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Сакат е защото му трябва Ходор
И му трябва Ходор, защото е сакат!
Ако можеше да избяга, нямаше да има нужда някой да държи вратата... Мисля, че го надценявате малко. А ако може да се меси в миналото и е оставил всичките гадости да се случат със семейството му е егати гадното диване!
Не вярвам, че е ПГ ... не е имал меч! Ще има роля като хардуеър за дървонет и ще направлява Джон. Ясно е, че всички, които тръгнаха с него да умрат ....не са нужни вече(Лято включително). Или трябва изгният от чакане до дървото или да ги изядът. Така поне умряха смислено.
Забравил съм, в книгата Бран беше ли се сраснал с дървото накрая ...
Иначе теорията е много хубава! bouquet

# 436
Веско, предполагам е бил зает да спасява света и не е успял да спаси семейството си. Въпреки че аз ако бях на негово място, нямаше да мога да ги оставя. Още повече, че той ,чрез действията си, предизвика смъртта им.

Интересно Бран да е и Р`хлор. Сега остава да е и Многоликият Бог. Вярно доста могъщ ще да е, не може да няма антагонист, който да иска да го премахне. 

# 437
Бран не се е врастнал с дървото все още в книгите. Ако се осланяме на филма, може и да не се случи. Надявам се все пак Блъдрейвън да му е по- полезен, отколкото беше във филма.

Възможно е тепърва Бран да намери меч, който да изгуби или да му бъде отнет. И Лято си е жив и здрав в книгите все още. Кой именит меч търсехме около Вала или там нямаше изгубени такива?

Искрено се надявам да не е толкова всесилен. Иначе развитието на всички герои и истории само ще покаже колко е могъщ Бран.

# 438
Веско, предполагам е бил зает да спасява света и не е успял да спаси семейството си. Въпреки че аз ако бях на негово място, нямаше да мога да ги оставя. Още повече, че той ,чрез действията си, предизвика смъртта им.

Това е доста крайно, пък и мисля, че приемате непотвърдени хипотези за факти. Peace

# 439
       Веско, меча може и да е метафора.  Денерис която уби Дрого е считана за вероятен АА, но няма меч.
         освен това Бран и с пътниците му се въоръжиха с мечовете, които бяха  откраднати от ЗХ.

Освен това Бран може да не е имал избор . Да измрат само Старките и да спре Чадата или да не спре Чадата и да настъпи Вечна зима на целия Планетос. В този смисъл гледал е мащабно. Като Станис - би предпочел племенника му да остане жив, но ако от другата страна е съдбата на Седемте кралства нещата са ясни.

# 440
Чета малко фен теории за Бран. Ясно е вече, че хората в миналото могат да чуват шептенето на Бран от настоящето и бъдещето. Та Бран от бъдещето се опитва да предупреди Ерис, че Бродниците идват и му нашепва- Burn them all. Така се стига го изгарянето на чичо му и дядо му. От тези шепети, Ерис откача.

И разбира се, всички Брандъновци в историята са велики именно заради нашия си Бран Старк, който ги напътства от бъдещето.

Друг интересен цитат: "She had lived so long, Mother had told him once, that all the Brandon Starks had become one person in her head.”"

# 441
  • Варна
Възможно е тепърва Бран да намери меч, който да изгуби или да му бъде отнет. И Лято си е жив и здрав в книгите все още. Кой именит меч търсехме около Вала или там нямаше изгубени такива?

Тъмна сестра, меча на КГ. Все си мисля, че Аря ще се докопа до този меч.

# 442
  • Варна
Чета малко фен теории за Бран. Ясно е вече, че хората в миналото могат да чуват шептенето на Бран от настоящето и бъдещето. Та Бран от бъдещето се опитва да предупреди Ерис, че Бродниците идват и му нашепва- Burn them all. Така се стига го изгарянето на чичо му и дядо му. От тези шепети, Ерис откача.

Това може да го е нашепвал КГ, не Бран. Бран знае как продължава тази история и не би я провокирал, но очевидно не може и да я поправи.

# 443
Само запис за да следя всичко за този уникален сериал  bouquet

# 444
 Нека не забравяме Санса. Тя има "Дупки" в паметта а около нея има дървета. Накрая ще се окаже че БоБ я направлява от Бъдещето за да я сложи точно там където е в  момента и да я направи Кралица на Долината - и евентуално на Реките. АКо Джон Стане - пак чрез действията БоБ - Крал на Севера - жертвите на Старките ще са си стрували. Да не забравяме и Гарвана на Джон.

# 445

Това може да го е нашепвал КГ, не Бран. Бран знае как продължава тази история и не би я провокирал, но очевидно не може и да я поправи.

Хексе,  горе се спомена че всичик Брандъновци са велики, заради Бран от бъдещето.  Та Съвсем възможно е КГ да е аватар на БоБ. Което би обезсмислило много действията на КГ.

# 446
  • Варна
Хексе,  горе се спомена че всичик Брандъновци са велики, заради Бран от бъдещето.  Та Съвсем възможно е КГ да е аватар на БоБ. Което би обезсмислило много действията на КГ.

Не схващам. Вярвам, че Бран може да е използвал КГ докато дойде време да се роди и отиде зад Вала, но то не значи, че КГ е нямал свободна воля.

Не всички Брандъновци са велики. Laughing Например братът на Нед има доста злощастна съдба.

# 447
Нещата около Бран са доста сложни- Чадата имат цяла пещера със зеленозрящи, а той е сам (с КГ, но докога?). Чадата също виждат в миналото и в бъдещето, могат да предвиждат ходове.
Така че Бран не е всесилен, нито всемогъщ. Свободната воля също играе роля, иначе Бран става някакъв си deus ex machina и всичко отива по дяволите. Това Мартин няма да го допусне.

Не знаем и каква е връзката му с Другите. Какво искат те? Да унищожат Чадата и магията им?

Относно мечовете- Зора няма начин да не играе роля- дори може точно Зора да е легендарния меч.
Мечове много, но този е правен от Другите/Чадата.

# 448
Много надежди имам за Зора. И според мен е легендарният.  Но той какво да прави на Вала?

Искрено се надявам Бран да не е някакъв бог.

След като чадата са създали Бродниците, сигурно ще могат и да ги унищожават с техните древни магии. А Бран може да си попътува във времето и да разбере как да бъдат спрени и да изшепти верния път на Обещания принц и той с помощта на Зора да ги унищожи Simple Smile))))

# 449
Моето виждане е, че Бран е велик маг който е смятан за бог от хората, но това го устройва. Иначе как ще те слушат и ходят по гайдата.  Laughing

Остава да разберем защо винаги трябва да има Старк в Зимен хребет и каква е връзката между КН и Старките в гробниците.
Ще е по-интересно с Бродниците, ако се окажат Старки. Winter is coming е заплаха все пак.

Общи условия

Активация на акаунт