Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 70 447
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Само да попитам Света преведен къде мога да го намеря  newsm78
http://ciela.bg/books/book/svett-na-ogn-i-led/2171

# 616
 Eрис е малтретиран, гаврели са се с него, докосвали са го, дори са го бутали. Но в интерес на истината той е започнал да полудява още от ранна възраст на управлението си, първо се е отегчавал ужасно  бързо, после е започнал да сменя любовниците също толкова бързо. После започва да унижава вярната си Ръка, да се обгражда от блюдолизци и за финал се скарва със собствения си наследник - Регар. Явно че признаците си ги е имало още в началото, просто се задълбочават с времето, бунта на Дарклин форсира процесите тъй да се каже.
...........
Хексе, чел съм всичките глави за Виктарион, но не виждам какво искам да ми докажеш? В мига в който се върне Вик, Юрон има законното право като крал да го смени от поста му (адмирал). А хората на Вик, вече го предадоха веднъж, след като Юрон им раздаде земи и титли, не виждам защо не биха го предали и останалите? Виктарион не понася прат си, и може да се разбунтува, но тогава ще е просто един бунтовник, един ренегат. Законният крал е Юрон. Да те избере Кралски събор съвсем не е малко нещо.

# 617
  • Вестерос
Джони, няма нужда да ми разказваш като няколко коментара преди твоя писах ,че току що съм прочела  Rolling Eyes Питах къде точно е описано какво са правили с него, защото в светът конкретики няма

# 618
Тиф, не разбираш, докосвали са го  Wink

# 619
  • Вестерос
 Laughing

# 620
 не виждам какво е смешното. Царе се имат за нещо над останалите, едва ли не за богове, и изведнъж някакви хора се отнасят с теб като с обикновен простосмъртен. Това е гавра. ОСвен това не става въпрос само за докосване, ясно е гасно че са го дърпали за дрехите и са го ръгали в телесата, дори да не си цар, усещането е неприятно. добавете подигравките към него особено като имате предвид изключителното самомнение на Ерис и ще разберете, че за него това е било изключително психическо унижение.

# 621
п.с. ето точния текст :  "Дарклин посмели да сложат ръце върху него, блъскали го, отнели му кралските одежди, дори го удряли" - това Тиф си е гавра отвсякъде дори с обикновен човек, а в случая говорим за кралят на ЖТ.

да те съблекат гол, да те блъскат и да те удрят - не е ли малтретиране? newsm78

# 622
  • Вестерос
Дай ми цитата точен със страница от книгата!

# 623
 Пленничеството в Дъскъндейл пресушило последната капка здрав разум у Ерис. Оттогава насетне лудостта му вилнеела безспир и се задълбочавала. Дарклин посмели да сложат ръце върху него, блъскали го, отнели му кралските одежди, дори го удряли. След Освобождението Ерис не позволявал ни никой да го докосва, дори на прислужниците му. Неподстригвана и немита, косата му растяла, а ноктите му заприличали на хищна птица, гротескни и пожълтели.. Забранил на всички да носят оръжие в негово присъствие освен на Белите плащове. Присъдите му ставали все по жестоки.

# 624
  • Варна
..........
Хексе, чел съм всичките глави за Виктарион, но не виждам какво искам да ми докажеш? В мига в който се върне Вик, Юрон има законното право като крал да го смени от поста му (адмирал). А хората на Вик, вече го предадоха веднъж, след като Юрон им раздаде земи и титли, не виждам защо не биха го предали и останалите? Виктарион не понася прат си, и може да се разбунтува, но тогава ще е просто един бунтовник, един ренегат. Законният крал е Юрон. Да те избере Кралски събор съвсем не е малко нещо.
Ако Виктарион се появи със кралица, която има дракони и армия зад гърба си, дали ще има значение кой е "законния крал" на ЖО?  Laughing
Виктарион няма да се подчини на Юрон, решил го е. Знаем го. В чии очи ще изглежда бунтовник?

# 625
  • Варна
Виктарион възнамерява да задържи Денерис за себе си и това е факт! Но аз не го броя, защото смятам, че Денерис няма да иска да го задържи ... на тоя флот му е орисано да изгори...

Тиф, не разбираш, докосвали са го  Wink
Лейди Клос, малко емпатия, моля! Joy
Не знам защо се сетих за Lawrence of Arabia ..."No prisoners!!"

# 626
АКо се появи, тогава ще говорим. Аз обаче имам чувството че няма да се появи с Денерис, или поне не по начина, по който самия Вик си представя. Първо имаме фактора Даарио, който спокойно може да е син на Юрон, да убие вик и да му вземе флота, второ не бих изключил  денерис да се качи на корабите и да го опърли с драконите като стигнат брега, трето Мокоро ми е много съмнителен. не си представям, че сделката ще стане от типа - "превозвам те, а ти се жениш за мен", особено ако Денерис разбере за предишната жена на Виктор.

Освен това Юрон може да използва някаква магия срещу драконите (например прословутия рог), така че хайде не бързаме да смятаме, че хората на Вик няма да дезертират при първа възможност или поне да си сменят началника.

А какво възнамерява Виктор и какво ще да стане...наистина не искам да коментрирам, прекалено много нишки са преплетени в Робския залив - Виктарион, Баристан, Тирион, Даарио, Бен Слива, Дж. Мормон, Скааз, Хиздар, да не говорим за дорнските рицари, Марвин също се запъти  натам, Куайте навестява Денерис... много от тези линии трябва да бъдат разчистени във Ветровете, съвсем възможно е и Вик да изгърми. bouquet

# 627
  в Чии очи? -  в очите на железните. Ако Не успее да подчини Денерис на волята си - крайно съмнително, като се има предвид, че тя има най малкото  Дрогон - да се опъва на Юрон, който е Върховен крал на железнородените и има магьосници на своя страна би било лудост. железните които командва моментално ще обърнат плащовете, ще го заловят и ще го хвърлят във вериги. видяхме, че железните не се сепнаха от светостта на Ерон, а Виктор вееч го предадоха веднъж, когато собствените му хора получиха земите си от ръката на Юрон. Какво ще ги спре да предадат Виктор отново, ако той е от губещата страна? newsm78

# 628
  • Вестерос
Пленничеството в Дъскъндейл пресушило последната капка здрав разум у Ерис. Оттогава насетне лудостта му вилнеела безспир и се задълбочавала. Дарклин посмели да сложат ръце върху него, блъскали го, отнели му кралските одежди, дори го удряли. След Освобождението Ерис не позволявал ни никой да го докосва, дори на прислужниците му. Неподстригвана и немита, косата му растяла, а ноктите му заприличали на хищна птица, гротескни и пожълтели.. Забранил на всички да носят оръжие в негово присъствие освен на Белите плащове. Присъдите му ставали все по жестоки.

искам страница не преразказ, искам аз да го прочета. Довечера ще потърся обстойно!

И ако не си разбрал под малтретиране имах предвид не блъскане, съблича и вкарване в тъмница за 6 месеца  Peace

# 629
Джон,ти защо си тук??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт