Песен за огън и лед 24 - If I look back, I am lost

• 68 972
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Русе
най-вече Санса, защото книжната е все още под контрола на Кутрето.

И няма големи изгледи скоро да се измъкне оттам, защото и той в книгите си играе картите далеч по-добре, отколкото на екрана, и изобщо не разкрива целите и мотивите си. А тя самата е далеч от нахаканата кучкарка, която даже му спаси живота веднъж на Кутрето.

# 691
  • Варна
Няма нужда от ново Старкче. от сериала оставам с впечатлението, че ще се завърти интрига на Север. Джон ще стане Белия вълк, но тогава ще се появи Бран или Рикон и ще има явен или скрит конфликт.
Така , че срещата на старкчетата може да не е толкова хубаво нещо, колкото си го представяме.

Хексе, не трябва да търсите интрига при Старките. Чичо не напразно им е избрал вълк/вълчище за тотем. Като се биеш с вълк се биеш с глутницата. Няма да се разцепят, а и някак всеки се е ориентирал вече ... само Рикон не е ясен. Джон е роден водач, алфа ... другите ще го последват.
Нед беше изнесъл една лекция на Аря, че трябва да са единни. Нищо чудно Аря да я спомене скоро....

# 692
Ние въобще не сме сигурни Джон ще бъде ли Крал на Севера или не. Може и самите му братя и сестри да го предложат за такъв. За мен лорд на ЗХ и Крал на Севера могат да се заемат от различни хора. А от цитата става ясно колко е бил подтискан Джон от Кейтлин, колко се чувства малоценен, но едва ли би имал претенции към ЗХ ако законен наследник се появи и си го иска.

# 693
  • Варна
Хексе, не трябва да търсите интрига при Старките. Чичо не напразно им е избрал вълк/вълчище за тотем. Като се биеш с вълк се биеш с глутницата. Няма да се разцепят, а и някак всеки се е ориентирал вече ... само Рикон не е ясен. Джон е роден водач, алфа ... другите ще го последват.
Нед беше изнесъл една лекция на Аря, че трябва да са единни. Нищо чудно Аря да я спомене скоро....

Лекциите са си лекции, животът друго. Вълчището може да им е тотем, но те са хора.
Сравняваме ли Ланистърите с прайдовете на лъвовете водени от лъвици? Thinking
Аря също е алфа, Нимерия е водачка на глутница. Санса скъса с вълчището.
Бран може и да не е воин, но има знания и капацитет да бъде крал на Севера, както и най-голямото право.

На мен лично ще ми е много интересно да видя такава интрига. (Загатната е в първоначалния вариант на книгите)
Розови приказки как всички деца Старк се събират и действат задружно, честно казано  ще ме отегчат.

# 694
Ние въобще не сме сигурни Джон ще бъде ли Крал на Севера или не. Може и самите му братя и сестри да го предложат за такъв. За мен лорд на ЗХ и Крал на Севера могат да се заемат от различни хора. А от цитата става ясно колко е бил подтискан Джон от Кейтлин, колко се чувства малоценен, но едва ли би имал претенции към ЗХ ако законен наследник се появи и си го иска.
newsm10

Колкото и Мартин да си пада по "сиви" герои,Старките са идеализирани,особено Нед,Роб и Джон."Бялото" им е  в повече. Simple Smile
Ако Джон нямаше такива скрупули,щеше да приеме предложението на Станис.Та той дори в съня си не смее да слезе в криптите на ЗХ,защото там било място само за Старки.
Мисля,че Старките се отличават от останалите по силната обич,която изпитват един към друг;тънки сметки не се правят.Разните му дразги между Санса и Аря са детинщини.Глутницата си е глутница.

# 695
  • Варна
Мисля,че Старките се отличават от останалите по силната обич,която изпитват един към друг;тънки сметки не се правят.Разните му дразги между Санса и Аря са детинщини.Глутницата си е глутница.
Силна обич? Същата книга ли четем?
Между Аря и Джон съм съгласна. За другите няма никакви индикации, кой може да каже как ще се развие едно тригодишно дете? Санса по-скоро е споделяла неприязънта на майка си към Джон. Джон пък е завиждал на Роб. Аря и Санса са като куче и котка. Имали са съвсем нормални отношения между братя и сестри, без кой знае каква привързаност.
Сега всичко зависи от това как ще се стече животът им, кой ще им е ментор, какви ще са интересите им.

За тънките сметки, какво да кажа.. Рано им е било да ги правят, но не е изключено. Пак припомням и съня на Джон , в който отрязва главата на Роб с думите : Аз съм лорда на ЗХ.

# 696
  • Варна
Бран е триоката врана, неговото бъдеще не е "светско".
Санса вероятно ще се омъжи в Арин, тя от дете не харесва Севера.
Аря не е алфа, тя е приела ролята на отмъстител и е по-скоро вълк единак. Да не забравяме, че е най-близка с Джон и го приема за брат. (Игла)
Рикон винаги ме е притеснявал ... тази линия може да се развие всякак.... дано само не е малоумен като в сериала. По едно време си мислих, че ще почне да вика "Рейт, Рейт..." (Run srtaight)

Ирена, рано или късно Джон ще отиде на гроба на майка си.Wink

# 697
И ти да растеш в същата среда и ти ще сънуваш подобни сънища.Няма друг човек в ЗХ освен Тълито,който да му натяква,че е копеле.Възпитаван и е обучаван като всички останали.Как не  е развил шизофрения,не знам.На мен Джон и Роб са ми еднакви и са копия на Нед.Джон и Роб са много привързани един към друг,аз така ги усещам.Бран също.Аря и Санса - едната на 9,другата на 11,лапешка работа.
В крайна сметка всеки има демони в себе си,въпросът е ще ги допуснеш ли да излязат на повърхността.Досега Джон не е предал семейството си.Не вярвам да го направи дори да се върне различен от оня свят.

# 698
Аз припомням, че Джон беше готов да дезертира, заради Роб. Сънищата и игрите са едно, но мислите ли, че Джон би послегнал на някой от братята и сестрите си, за да се сдобие с власт? Завистта му към Роб отново е породена от Кейтлин и Санса.
Тънки сметки може да има от Санса, но от характери като Джон или Аря... не мисля. Бран въобще го изключвам, а за Рикон нищо не знаем все още. Наистина тук определящото ще е кой ще го намери, кой ще му е ментор и т.н.

# 699
Той дезертира,престъпи клетвата си,за да бъде до Роб.А Роб пък искаше да го освободи от Стража,защото държеше да е до него.Отделно и декрета му - т.е. те си имат пълно доверие.
Де да знам,и аз "завиждам" на хора с някакъв талант примерно,щото аз го нямам,но не изпивам и грам злоба,а напротив-радвам им се.Те какво са ми виновни?

# 700
  • Варна
Санса в книгите изглежда доста щастлива в Арин. Ето и лекцията която споменах:

Скрит текст:
— Нека да ти кажа нещо за вълците, дете. Когато паднат снеговете и задухат белите ветрове, вълкът единак умира, но глутницата оцелява. Лятото е времето за раздори. Зиме трябва да се подкрепяме един друг, да се пазим топли един друг и да споделяме силата си. Така че ако трябва да мразиш, Аря, мрази онези, които наистина ни вредят. Септа Мордейн е добра жена, а Санса… Санса е твоя сестра. Може да сте различни с нея като слънцето и луната, но в сърцата ви блика една и съща кръв. Ти имаш нужда от нея и тя има нужда от теб… а аз имам нужда и от двете ви, боговете да са ми на помощ.
   Гласът му бе изпълнен с такава умора, че Аря се натъжи.
   — Не мразя Санса — каза му тя. Не съвсем искрено.
   — Не искам да те плаша, но не искам и да те лъжа. Дошли сме в едно тъмно и опасно място, детето ми. Това тук не е Зимен хребет. Тук имаме врагове, които ни мислят злото. Не можем да водим война помежду си. Това твое непокорство, бягането, гневните ти думи, неподчинението… у дома всичко това бяха само едни летни игри на дете. Тук и сега, при зимата, която скоро ще ни връхлети, всичко е много по-друго. Време е да започнеш да ставаш голяма.
   — Ще стана — обеща Аря. Никога не го беше обичала толкова, колкото сега. — Мога да бъда и силна. Мога да бъда силна като Роб.

# 701
  • Варна
Той дезертира,престъпи клетвата си,за да бъде до Роб.
Не го направи заради Роб, а заради баща си.
 Майстер Емон усети че Джон завижда на Роб. Ще потърся цитати ако трябва.

Но като ви чета... никой не ми вярва..
 Дори не подозирах, че Джон е бил описан от Мартин като "бял" по подобие на Нед и Роб Чудно ми е, само аз ли съм усетила това. newsm78
 По принцип не харесвах Джон в първите книги. Blush

Де да знам,и аз "завиждам" на хора с някакъв талант примерно,щото аз го нямам,но не изпивам и грам злоба,а напротив-радвам им се.Те какво са ми виновни?
За какъв талант говорим? Две деца от един и същ баща, единият е всичко, другият нищо, заради случайност. Как да не се гневиш на съдбата.

# 702
На съдбата - да.Но не е задължително на галеника на съдбата.
Може и да не съм права,но така ги усещам.
Нормално е да завижда,но няма злоба.Не мисля,че Джон ще стане втори Теон.
Ако имаше претенции,въобще нямаше да избяга на Стража.
И да,дезертира да се присъедини към брат си,за да спасят баща им.Същият този баща,който нито му каза коя е майка му,нито е намерил сили да го узакони.Дори не е намерил сили да се озъби на оная да се държи малко от малко по-човешки.Аз бих я натирила,честно.

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 11:47 от irena681

# 703
  • Варна

Да съм споменавала за злоба към Роб? newsm78
 Просто му се искаше да е на негово място. И ако успее да спечели това място, може да не му се иска да го отстъпи после на следващия по право. Не е задължително да има злоба и тънки сметки.
Той може да изпадне в сходната ситуация, Денерис да спечели трона, а Джон да е този, на когото трона е по право. Ще му отстъпи ли Денерис трона, а?

# 704

Да съм споменавала за злоба към Роб? newsm78
 Просто му се искаше да е на негово място. И ако успее да спечели това място, може да не му се иска да го отстъпи после на следващия по право. Не е задължително да има злоба и тънки сметки.
Той може да изпадне в сходната ситуация, Денерис да спечели трона, а Джон да е този, на когото трона е по право. Ще му отстъпи ли Денерис трона, а?
Не с израснали заедно с Денерис.Нямат никаква емоционална близост.
Добър ден,аз съм твойта леля. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт