Испански сериали - Тема 6

• 147 551
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Нишките не знаех,че са ги давали,изгледах ги от замунда,но предпочитам въпреки всичко оригиналното аудио,понякога си пускам Гранд хотел с бг аудио докато правя нещо Simple Smile

# 571
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Даваха го по бТВ всеки делник от 21:30. Излъчиха го целия Grinning Аз гледах първите 2 серии там, и после в замундата за 5 дена останалите Grinning

# 572
  • Mediterraneo
Аз по тв го гледах Нишките, ужасно ми хареса, после прочетох и книгата.

Лично аз мога да се заема с превод на нещо, но идея си нямам как се прави.

# 573
взимаш от друг език с готови таймкод или каквото е там и сменяш думите. Сигурно и с Notepad ше стане Laughing

# 574
  • Mediterraneo
Вземам от какъв друг език? Аз искам от испански да превеждам. Не вярвам да има испански субтитри за испански сериали.

# 575
По логиката че за американски сериали винаги има англ. субтитири може и да има. Иначе по слух направо ше се ошашавиш + че труда с тайминга остава изцяло на теб.

# 576
В случая се ползва само тайминга,ако наистина някой проявява интерес за превод със сигурност ще се намери нещо ново,има още за гледане,макар,че септември излиза "Колекция Кафиде" и на есен "Времена на война".

# 577
Има програма за правене на субтитри - Subtitle Workshop.
Отваря всяка реплика на нов ред, ти маркираш и в полето долу въвеждаш превода . И в настройките отбелязваш Кирилица, че да не излязат после йероглифи.
Ако има проблем с тайминга до полето за въвеждане има индикатор кога излиза репликата - просто превърташ напред-назад и то си променя времето.
Има много лесен интерфейс:

По-лесния вариант е сайта Адиктед. Когато се появят там испански субтитри просто се превеждат в сайта - имат си собствен метод, всичко онлайн се въвежда. Изисква регистрация.

Например:
http://www.addic7ed.com/serie/Las_Chicas_Del_Cable/1/1/Los_sue%C3%B1os

# 578
Още един проект на Бамбу ще прикове зрителското внимание тази есен, но този път по обществената телевизия RTVE. При това става дума за съвременна история, а не за поредната костюмна драма.

Traición / Предателство

Драмата разказва историята на една от водещите семейни адвокатски кантори в Испания днес.
Компанията се ръководи от патриарсите на семейството - Пилар и Хулио, в чиито образи влизат известната певица и актриса Ана Белен и Хелио Педрегал, известен театрален и кино актьор.

Историята започва, когато Хулио събира цялото си семейство и съобщава, че е неизлечимо болен и заради това в кантората ще настъпят някои промени. Като бонус, дълго пазена семейна тайна излиза наяве.

Ако някой в семейството се чувства объркан, това определено не е Пилар. Тя е корава жена, която знае как да реагира в трудни ситуации и да направлява живота на четирите си деца:
Алмудена (най-голямата дъщеря, адвокат)
Роберто (второто дете, също адвокат)
Исабел (третото дете, домакиня) изиграна от Мануела Веласко, позната като Кристина Ортеги от Кадифе
Клаудия (най-малкото дете на семейството)

Към тях добавяме и обичайните съпрузи, съпруги, гаджета и деца и става ясно пред какво огромно предизвикателство е изправена властната Пилар. И ако всичко върви що-годе добре, нещата се дестабилизират исктински, когато се появява Карлос (Антонио Веласкес, който ще видим и в Телефонистки).

Видео от снимачната площадка - клик върху бутона плей долу в ляво:
http://www.rtve.es/alacarta/videos/programa/comienza-grabacion-t … espanola/4159558/

Последна редакция: сб, 12 авг 2017, 14:34 от Nikolija

# 579
Здравейте, радвам се, че открих тази тема. В анкетата грасувах за Mar de plástico, макар че и Ел Принсипе го гледах с интерес, но го разводниха нещо, стил Мисията невъзможна, и мелодрамата ми дойде в повече. За мене лично José Coronado игра прекрасно, но той си е артист от класа.
От тази година предполагам, че La peste /Чумата или както решат да я преведат/ ще е интересно.
Четох и за Oeste - Запад, нещо подобно на Наркос, 80те години, наркотрафик, Галисия.
Друго от по-новите не се сещам сега. Идва ми на ум един сериал от по-старите , преди 7 или 8 години, Unidad Central Operativa и предходния му сезон. За мене това е сериал в личните ми топ 5 полицейски сериали, много реален, много добър, зверска игра на артистите, само че заради пустите му рейтинги не го продължиха.
А, сетих се още за  2 сериалчета, приятни, лекички, Los casos de Laura и El caso.
Историческите им не са зле, направиха ги малко да си образоват нацията, особено младите, споменават интересни факти.
Ще чакам идеи и от вас.

# 580
Anclados ми се видя 10 пъти по-смешен от Съседите (но от друга страна почти всичко ми е по-смешно от съседите).

# 581
Anclados ми се видя 10 пъти по-смешен от Съседите (но от друга страна почти всичко ми е по-смешно от съседите).

На съседите смях беше на 1 сезон,по-малко на 2 сезон и накрая спрях да го гледам.

# 582
Ако някой още не е догледал телефонистките - в зелка са последните 3 епизода със суб

# 583
Много благодаря за информацията за телефонистките, gold_ Hug
В предишни постове прочетох за интересен сериал, който се задава есента- "Tiempos de Guerra / Времена на война". Някой дали е прочел нещо повече, знае ли се кога ще излезе, изобщо нещо ново?

# 584
Много благодаря за информацията за телефонистките, gold_ Hug
В предишни постове прочетох за интересен сериал, който се задава есента- "Tiempos de Guerra / Времена на война". Някой дали е прочел нещо повече, знае ли се кога ще излезе, изобщо нещо ново?
Никъде ненамерих конкретна дата. Пише само, че ще го дават в прайм тайма. Струвами се доста интересен и го чакам с нетърпение.
До тогава ще си гледам Хората на Пако. Умирам да се смея с тях. Преди време на два пъти започвах да го гледам, но почти нищо неразбирах (с изключение на вулгарните думи  Laughing) на Пако и Мариано и го зарязвах на третата серия. Гледам го без субтитри. Реших пак да опитам и този път вече всичко разбирам. Явно съм напреднала с испанския.
Преди него приключих Велвет, Кабелните момичета, Под подозрение и Buscando el norte. И четирите ми харесаха много.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 23:33 от yani4ka_83

Общи условия

Активация на акаунт