Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 235
  • 702
  •   1
Отговори
# 30
Излезна микробиологията-чиста.Течението ми най-вероятно е от раничката.Направиха ми колпоскопия и цялата шийка е побеляла.Взеха ми биопсия от 4 места.След резултата ще ми кажат какво ми предлагат.Каквото и да е ще се съглася, защото не мога повече да се притеснявам. Whistling

# 31
Излезна микробиологията-чиста.Течението ми най-вероятно е от раничката.Направиха ми колпоскопия и цялата шийка е побеляла.Взеха ми биопсия от 4 места.След резултата ще ми кажат какво ми предлагат.Каквото и да е ще се съглася, защото не мога повече да се притеснявам. Whistling

Записвам се и аз!Надявам се всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 32
  • Стара Загора
Здравейте имам въпрос, конизирана съм преди 1 година.Правих цитонамазки на 3 месеца резултата слава богу беше 2 група. Въпроса ми е какво ще рече зряла метаплазия ? Също така някои има ли представа какво означава точковиден цервикален канал и ендометриум тип М?
Метаплазия е естествения процес на преобразуване на ендоцервикалната тъкан във външа тъкан, това се случва в зоната на трансформация, нищо лошо не е. Точковиден канал значи че не си раждала по естествен път, а типът на ендометрима показва в коя фаза на цикъла си.

Благодаря за новата тема и да има само хубави резултати  Hug
Много много благодаря!

# 33
Запис и от мен

Утре имам час за колпоскопия при д-р Ганчева и евентуално да запишем час за биопсия понеже сега съм пред цъкъл. И понеже имам питане и на лични, ще споделя и тук след прегледа за впечатления.

# 34
Здравейте, можете ли да ми кажете дали PV-II гр Cc-IIгр е основание за притеснение? Трябва ли да правя допълнително колпоскопия или други изследвания?

# 35
Не е за притеснение, супер е  Hug Peace

# 36
Планирам забременяване (ин витро) и понеже пише препоръчително изследване за ЧПВ се попритесних  Embarassed
Благодаря Hug

# 37
И моята конизация мина, утре махат тампона и ме изписват. Доктора иска след 2 седмици преглед, не е ли рано?  също сега съм с обезболяващи, да си искам ли и за вкъщи? 

# 38
Мисля че няма да ти трябват обеьболяващи,поне мен на следващият ден изобщо не ме болеше.

# 39
И аз минах днес при Ганчева. Час и половина си почаках, че имаше изместване в часовете. Но нищо, жената е много натоварена и разбирам.
Иначе каза, че колпоскопа е чист, гладка и чиста шийка  Blush, ефографа също е без забележки.  Резултат от цитото след 14 дни.
Лейди Айс, какви обезболяващи? Какво те боли след конизацията? По кой метод беше?

# 40
записвам се в новата тема и нека само добри резултати да има в нея  bouquet

# 41
  • София
Nefertarri, честито, стискам палци и за цитото!  Hug
Лейди Айс, консултирай се в болницата дали ще ти трябват обезболяващи, зависи каква е била конизацията. Моята беше Leep - в сряда, и до днес не съм имала абсолютно никакви болки.
За преглед доктора каза, че ще се разберем като излезе хистологията.

# 42
Всъщност вече нищо не ме боли, само дискомортно от тампона, вчера час-два след операцията усещах тъпа болка. Leep беше и моята, и смятам че спокойно ще се шофират към вкъщи, т.е. добре съм  Peace А хистология винаги ли се прави? newsm78

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 07:03 от Lady Ice

# 43
Да, винаги се прави хистология на премахнат участък, независимо от коя част на тялото.

# 44
Ако е правена и биопсия скоро преди конизацията,резултатите би трябвало да са сходни от двете нали.

Общи условия

Активация на акаунт