Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява цитонмазката (PAP тест)?
Какво представлява зряла метаплазия?
Каква е цената на микробиологичните изследвания?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява цитонмазката (PAP тест)?
Цитонмазката, известна като PAP тест, е медицинско изследване за ранно откриване и диагностициране на рак на шийката на матката. Процедурата включва вземане на проби от лигавицата на шийката на матката, които се оцветяват и изследват под микроскоп. Резултатите се класифицират в пет групи по Папаниколау (PAP I-V), като всяка група има свои препоръки за последващи действия.
-
Какво представлява зряла метаплазия?
Зрялата метаплазия е промяна в структурата на клетките на шийката на матката, която може да бъде открита по време на цитонамазка. Това обикновено е доброкачествено преобразуване на клетки, което не е свързано с раков процес. Важно е резултатите да бъдат оценени от лекар, който да предостави подходящи препоръки за следващите стъпки.
-
Каква е цената на микробиологичните изследвания?
-
Какво представляват точковидният цервикален канал и ендометриум тип М?
-
Каква е цената на LLETZ и защо се прави хистеректомия?
А даже сигурно няма и да се разбере от какво е защото след още 2 дни вече ще е цикъл със сигурност. От биопсията още не са ми готови резултатите.
Ама що пък да не ми дойде на 22 дни, точно като съм имала разни интервенции... На толкова чак малко ми се е случвало да ми идва само 2-3 пъти досега. Благодаря ви за успокоението
Аман от тия клинични пътеки, НЗОК и тем подобни