Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема37

• 67 680
  • 702
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тези с лазерна вапоризация, колко продължава кървенето след това?

# 211
  • Бургас
Тези с лазерна вапоризация, колко продължава кървенето след това?

Аз нямах, казаха ми, че е нормално около 14-ия ден да получа по-скоро розово зацапване, но дори и това не се случи, не знам това добре ли е или зле...

# 212
  • София
Мерси! Аз си имам и то кръв, но Карагьозов ми казва, че не трябвало да е по-обилно от МЦ, явно зависи от голенината на участъка.

# 213
  • София
Благодаря ви, момичета, подкрепата ви е безценна  Hug
Аз взех да навръзвам нещата за състоянието си. Преди 5-6 години ме гориха със Солкожин без особена нужда, от това явно тъканта е станала по-неразтеглива, при раждането мнооого трудно ми ставаше разкритие, на косъм отървах секциото. Сега и в биопсията излезе фиброзна тъкан, отделно и с просто око се вижда цикатрикс по шийката, т.е. имала съм травма на шийката при раждането и при такива травми ендоцервикса излиза навън, измества се зоната на трансформация, а той е по-податлив на всякакви инфекции и 3 години по-късно вече съм с CIN1. Зачетох се, че в такива случаи е добре да се направи пластика на шийката, но също и leep и криодеструкцията би трябвало също да премахнат поне част от фиброзната тъкан, та се надявам, че и в това отношение ще има благоприятен резултат от криотерапията.

# 214
Момичета, родих преди 4 месеца (секцио), правих профилактичен и днес сестрата ми съобщи - 2Б с някакви бактерии. Винаги съм била 1-ва група. Другия понеделник ще ходя за микробиология и въпросът ми е, нужна ли е колпоскопия ? На микроскопа без оцетна нищо ме се вижда.

# 215
  • София
Светле, това което се е получило при мен е нещо подобно.  Предния ми гинеколог, е туширал "раничка" и то цели 5 пъти, която сега като описвах стигнахме до извода, че най-вероятно е била ендоцервикална тъкан, която при мен просто е била разположена навън. Това изместване на ендоцервикална тъкан се оказва, че е много често срещано.
Само, че след туширането, тази тъкан е била още по уязвима. И затова за 1 година съм стигнала до CIN3, което си е доста бързо. Да не говорим колко много се бяха разрастнали като площ измененията.
И аз се надявам, че след leep-a и този проблем с ендоцервикалната тъкан ще се реши, че все пак HPV-то си остава и пак ще я атакува...

# 216
  • София
Теичка, а вече имаш ли цикъл? След раждане принципно е препоръчително да се направи цито след възстановяване на цикъла защото преди това може и да излизат неща, които в последствие да се променят. Иначе за бактериите пусни МБ, но за другото, ако нямаш още цикъл и някакви по-сериозни показания (а ти в случая нямаш), според мен си изчакай цикъла, излекувайте бактериите и тогава ново цито.
Boadicea, дано вече всичко да е наред след leep-a Hug

# 217
Светле, още кърмя и нямам цикъл. Довечера ще водя до Токуда бебето на преглед и ще мина през регистратурата да си взема резултата разпечатан, за видя какво е това възпаление и тези бактерии, за които сестрата спомена и ще пиша пак. Много благодаря за отговора !

# 218
Втора група съм и всичко е в нормата, но можете ли да ми кажете какво означават тези метапластични клетки и горенето на раничка заплаща ли се от здравна каса, aко да има ли допълнителни разходи които трябва да платя . Колпоскопията и биопсията също?

# 219
.... т.е. имала съм травма на шийката при раждането и при такива травми ендоцервикса излиза навън, измества се зоната на трансформация, а той е по-податлив на всякакви инфекции .....
Навремето след моята конизация, лекарят веднъж реагира, че се е наложила скалпелна и дълбока, именно защото ми е била разкъсана шийката след раждането (без никой да обърне внимание  ooooh! )

# 220
Влизам да се похваля с резултат от Д-р Ганчева - PAP I, без следи от гъби и тем подобни, поканиха ме след 6-9 месеца на следващ преглед  Heart Eyes

# 221
  • София
Влизам да се похваля с резултат от Д-р Ганчева - PAP I, без следи от гъби и тем подобни, поканиха ме след 6-9 месеца на следващ преглед  Heart Eyes

Дай Боже всекиму такива резултати.
Честито!

# 222
Доста ми олекна, макар че подозирах, че всичко е наред. PAP II подозирах, но I не очаквах  Blush
Пожелавам на всички такива резултати  bouquet

# 223
Ехаааа, честито Нефертарри  bouquet

# 224
  • София
Уау,  Nefertarri, направо си отличничка.  Hug Hug Честито, дано все да е така. И нека наистина има повече такива резултати!

Общи условия

Активация на акаунт