Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 863
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,

Правих си излседване за листерия, бременна съм в 6-ти месец. Резултатът е много странен и не ми е понятно какво означава. Резултът 1:<8 при референтна стойност 1:<8. Изследването е правено в Лаборекспрес.

Някой наясно ли е какво означава?

# 106
Здравейте, аз съм с един бърз въпрос! Бременна в 19 г.с. с болки в гърба, с какво мога да се мажа да ги облекча?

# 107
Здравейте, аз съм с един бърз въпрос! Бременна в 19 г.с. с болки в гърба, с какво мога да се мажа да ги облекча?
За съжаление - май с нищо.
Първо имах възпаление на ставна връзка на челюстта, лекарят ми каза, че нищо не може да ми даде, ще отшуми, да затоплям мястото.
Често имам гадни болки в тазобедрените стави, питах моята АГ, каза, че за съжаление нищо не може да се маже/пие.
Според мен се консултирай с физиотерапевт, ако можеш, да те посъветва. При мен преди бременността имаше възпаление на мускулни влакна, свързващи лявата лопатка с 3ти шиен прешлен (ако правилно съм запомнила), адска болка в гърба. Пих лекарства и ходих на физиотерапия, едва след 2 седмици отшумя, но не бях бременна тогава.

# 108
Здравей. Около същата седмица, слизайки от колата се сецнах, или прещипах някакъв нерв на врата. Направо не можех да дишам, а отивах на работа. Минах през една аптека и ми дадоха "Омакс" гел. Казаха ми, че спокойно мога да го ползвам. След няколко месеца пак се случи нещо подобно, но честно казано се върнах към старото и изпитано от мен мазило на "Krauterhof' и от двете съм доволна и не е имало никакви проблеми. Прикачвам снимки Simple Smile

# 109
  • Бургас
Момичета в 18 г.с. съм от 2-3 седмици усещам болка (в дясно под гърдата като бодежи в ребрата). Силно казано болка, по-скоро неприятно чувство все едно ме подпира нещо, но е толкова рано че няма как това да е от бебето според мен. Вярно, че вече си имам коремче, но не знам дали е от това. Имала ли е някоя с подобни оплаквания, предположения какво може да е newsm78

# 110
Привет мами :-* Имам един въпрос, можеби глупав... Дали е вредно, ако си мажа кожата на лицето с рациново масло? Знам, че директния му прием е противопоказен при бременност, но ако се използва за мазане??! Препоръчва се също против стрии  Wink

# 111
Здравейте,пиша тук просто за да споделя проблемът ми и ако някоя случайно е била на моето място ще се радвам да сподели.
През февруари не ми дойде и ми изписаха дуфастон,всичко беше нормално до този месец.. Трябваше да ми дойде на 4ти,но отново никакво го няма,ходих на лекар и ми изписа оргаметрил 3 дена по 3 пъти на ден 2 таблетки.Изпих го изчаках 10 дена както пише на листовката,но отново не ми идва.На 21ви си направих тест сутринта и след това следобед и двата положителни.Въпросът ми е дали наистина съм бременна или е възможно положителният резултат да е от хапчетата?Имам записан час за преглед утре,но все пак ми е притеснено.

# 112
Не знам дали въпросът ми е за тук, защото вече не съм бременна, но все пак ще питам. Раждали мами, колко време след раждане изчезва линията на корема, която се появява през бременността? Моята вече трети месец си стои.  newsm78
С първата бременност ми изчезна напълно чак след една година, но след 6 тия месец силно намаля.

# 113
  • Варна
Здравейте,
Правих си излседване за листерия, бременна съм в 6-ти месец. Резултатът е много странен и не ми е понятно какво означава. Резултът 1:<8 при референтна стойност 1:<8. Изследването е правено в Лаборекспрес.
Някой наясно ли е какво означава?
Отрицателен е.

# 114
Здравейте, да попитам в края на бременността правят ли се наново изследвания за СПИН, сифилис и т.н.? При раждане знам, че трябва да се носят и правените изследвания по време на бремеността, но трябва ли да са в оригинал или копия са достатъчни?

# 115
Здравейте, да попитам в края на бременността правят ли се наново изследвания за СПИН, сифилис и т.н.? При раждане знам, че трябва да се носят и правените изследвания по време на бремеността, но трябва ли да са в оригинал или копия са достатъчни?

Не се правят и трябва да е оригинал.

# 116
  • Варна
Въобще не помня да съм носила резултати от изследвания... Те не се ли вписваха в някаква карта, която издава АГ-то?

# 117
Здравейте.
Имам едно питане. Притеснена съм, а и док. ме наплаши, че СУЕ ми е високо 80.
Четох в нета, че при бременност е нормално, но защо лекаря така ми говори?
Левкоцитите са ми 11.9 при рефернтни стойности от 3.5 до 10.5
Обикновена и стерилна урина са наред. Микробиология също.
Хемоглобина ми е нисък 107, но пия Малтофер.
Някоя от вас има ли подобен проблем с повишено СУЕ?

# 118
Не се притеснявай, абсолютно нормално е, особено съчетано с по-ниския хемоглобин.

# 119
Не се притеснявай, абсолютно нормално е, особено съчетано с по-ниския хемоглобин.

mercheto
Благодаря ти за отговора.  bouquet
Не знаех, че СУЕ има връзка с хемоглобина.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт