Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 781
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, днес си правих изследвания за кръв и урина. Бременна съм в 32г.с. На урината на белтък ми изписва "опалесценция". Притесних се след изчетеното из интернет, имали ли сте такива резултати, някой наясно ли е какво точно означава, опасно ли е ?
Таничка, мен лекарката ми изрично ми каза да давам пробата за урина в домашни условия. Купуваш стерилен контейнер от аптека и събираш урината сутрин, на гладно, след тоалет, като оставяш първата струя извън контейнера. Иначе може пробата да се замърси, точно както ти е писала Месечинка Peace

И аз винаги си нося стерилна урина, не само заради качеството, ами и заради ужасната тоалетна без ключ, в която иначе трябваше да върша тази работа  Crossing Arms

# 631
Благодаря.дано

# 632
Привет и от мен днес. Ходих на преглед. Имам втвърдяване на стомаха.без болки.не са точно контракции, но ми каза да се пазя и да лежа повече. Много ме е страх ; ( 6 месец 23 г.с. съм. Увеличи ми магнерод на 3*2 и така.ще почивам.ако трябва нищо няма да правя.иначе всичко е наред с бебка. Но ми е свито сърчицето

На стомаха едва ли, по-скоро на корема са ти стяганията и са си точно контракции. Моите бяха от трети месец, та до края, пих магнезий и когато станеше много нетърпимо положението - но шпа. Не го мисли  Peace

# 633
Благодаря. Нямам болки засега , та ще се задържа с магнезия надявам се.
Иначе ще си правя ПКК и желязо , както и захар, та дали може да не е на гладно?  Ще покаже ли ако има пробрем с хемоглобина и желязото специално?

# 634
Благодаря. Нямам болки засега , та ще се задържа с магнезия надявам се.
Иначе ще си правя ПКК и желязо , както и захар, та дали може да не е на гладно?  Ще покаже ли ако има пробрем с хемоглобина и желязото специално?
Задължително сутрин на гладно изискват в лабораториите Peace През деня съдържанието на желязо в кръвния серум променя стойността си с разлики от 40% при максимална стойност сутрин на гладно и минимална вечер.

# 635
За захарта пък да не говорим. Поне 8 часа да са минали от последното хранене са ми казвали. И имай предвид, че ако прекалиш със сладкото на вечеря, може да се отрази на стойностите Naughty

# 636
  • Бургас
Здравейте,от няколко седмици се мъча с алергия /кихане и хрема/ и то само вечер.По принцип имам алергия към дом.прах и явно се е обострила,но никога по този начин.Обърнах цялата спалня докато разбера,че се е засилила алергията ми от пуха на възглавницата/явно от пуха като цяло/,тъй като преди съм си спала с обикновена възглавница.Не съм ходила на алерголог,тъй като едва ли ще ми каже нещо различно от цялата информация,която прочетох или това,че няма как сега пия разни лекарства.Ако някой се е сблъсквал с този проблем  по време на бременност да сподели как е процедирал?
Аз никога не съм имала алергии, но точно в края на втората бременност бях с постоянна хрема и кашлица. Бях посетила УНГ и тя се беше изказала, че освен ринит на бременността, при мен има и намесена алергия Crazy Не съм приемала нищо противоалергично, но ми беше голям страх симптомите ми да не се задържат до секциото(най-вече кашлицата ме притесняваше). Те се задържаха обаче до последно, но след секциото за мое щастие всичко изчезна Peace Явно през бременността има и такива екстри. Моя позната пък беше получила алергичен обрив в последния триместър(без да е проявявала такива реакции преди това).
Ох, то през бременността всякакви екстри има.Надявам се скоро да отшуми,че съм в началото още и се притеснявам да не стане по-лошо.Вече съм взела някои мерки.
Благодаря на всички отзовали се с коментари по моя проблем! bouquet

# 637
Благодаря. Утре сутрин ще ида да си ги пусна на гладно. Сега само си мисля за тези контракции, много ме е страх. Пия си магнезия и ще гледам да не се преуморявам

# 638
Благодаря. Утре сутрин ще ида да си ги пусна на гладно. Сега само си мисля за тези контракции, много ме е страх. Пия си магнезия и ще гледам да не се преуморявам

Изследванията задължително 8 часа след последния прием на храна да бе йажа и вода..
И аче и аз имах постиянно втвърдяване още от 5м. На корема дори като лежах в майчин риск на 24ч. Система магнезий още повече ме стягаше
Трябва да си много спокойна лежи и си почивай никакъв стрес

# 639
  • София !
Здравейте!
Лекаря ми пусна ПКК, тъй като не знаех дали ще ми прави изследвания бах хапнала няколко хапки кроасан. Кръвната захар ми е 3,95 и ми се вижда ниска. Смисъл в референтните стойности е, обаче си мисля, че без тези няколко хапки кроасан, може и да е била по ниска. Лекаря каза, че при бременност спадала, ама знам ли, малко си притесних. Ниска ли е според вас? Не съм много на ти с тия неща и за това питам.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 20:12 от bunny : )

# 640
Bunny моята последно беше 3,8 на гладно.  Ще ходя утре пак , в петък като имам резултат ще пиша

# 641
  • София !
Bunny моята последно беше 3,8 на гладно.  Ще ходя утре пак , в петък като имам резултат ще пиша

Да, пиши, ако не тук, може и на лично : ))

# 642
А камемберт сирене може ли да се яде? Пише , че е с пастьоризирано мляко

# 643
А камемберт сирене може ли да се яде? Пише , че е с пастьоризирано мляко
Щом е пастьоризирано млякото може - хапвай смело!

# 644
Абе четох една статия за листериозата от плесените, отказвам се . И без това съм супер притеснена от втвърдяванията ми и супер много съм Изнервена и това още повече ми пречи да се успокоя...

Общи условия

Активация на акаунт