Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 406
  • 737
  •   2
Отговори
# 75
  • Пловдив
При положение, че желязото е в норма не виждам защо да пие желязо. По-скоро вит. Б12.

Може би трябва да изследвам и Б12, ама ми писна да ме дупчат - тази седмица 3 пъти.

# 76
  • Варна
Дали не пазят все още пробите в лабораторията, щом толкова скоро са те дупчили?

# 77
  • Пловдив
Дали не пазят все още пробите в лабораторията, щом толкова скоро са те дупчили?
Ще се обадя да попитам, последно вчера правих изследване.

# 78
При положение, че желязото е в норма не виждам защо да пие желязо. По-скоро вит. Б12.

Може би трябва да изследвам и Б12, ама ми писна да ме дупчат - тази седмица 3 пъти.

Най-добре се консултирай първо с лекар, не се изследвай на своя глава. Това, че мен са ме карали да го изследвам не значи, че и ти ще го изследваш. Не се филмирай излишно. Успех. Дано всичко е наред.  bouquet

# 79
Момичета, дайте някакви идеи(изпитани) за справяне с много упорит запек. Вече не издържам... Имам едни свещички изписани от док, ама то не става вечно с тях Sad

Накисни си сушени сини сливи 4-5 броя във вода за една нощ. Сутринта изпий водата, след това изяж и плодовете. При мен действа. Може и със сушени смокини, но със сливи на мен ми харесва повече. Освен това едно киви на гладно също върши работа, или пробвай с трици. Wink

# 80
  • Пловдив
Имате ли мнение за добър специалист по ФМ в Пловдив?

# 81
Търсих ,но не намерих някой да е писал и затова реших да питам аз. Колко струва една снимка от ултразвука на бебето ,защото в понеделник ще ходя и искъм да съм подготвена с парите. Rolling Eyes

# 82
Никога не съм плащала,за тези снимки  Crazy

# 83
Не се плаща нищо за снимка.
Но на някои места се плаща за самия преглед с ехограф. 20-70 лв., в зависимост от доктора. Трябва да провериш при него как стоят нещата, покрива ли се от касата, доплаща ли се или всичко е за твоя сметка. Можеш да попиташ по телефона, няма нищо срамно в това да получиш информация.

# 84
Значи тези снимки не се плащат? Това е добре да го знам. Благодаря за отговора ( :

# 85
Момичета, дайте някакви идеи(изпитани) за справяне с много упорит запек. Вече не издържам... Имам едни свещички изписани от док, ама то не става вечно с тях Sad
В началото на 6ти месец и при мен започна този проблем, а ходех редовно преди това.
Пробвах със сини сливи, със компот от сини сливи, с фрешове, с прясно мляко, с мюсли, с киви, с какво ли още не  - нищо.
Звъннах на докторката и тя ми изписа един сироп - Лактулоза - още вечерта отидох нормално до тоалетна, все едно нищо не е било. Сега го пия през ден, защото е дните в които имам възможност, правя по-дълги разходки, което също ми помага на 100%
Все пак всичко е индивидуално и е д организъм.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 03:29 от anelia_888

# 86
  • Варна
За запека и на мен нищо не ми помага. А този сироп Лактулозата ми образува повече газове,отколкото да се изходя нормално  Twisted Evil По препоръка на моята лекарка изпозвам едни микроклизмички Мелилакс! С мед и билки. Изтисквам едно флаконче в дупето и съм готова за десет минути. Няма пиене на гадости,няма напъване в тоалетната,няма болки! Родих се  Grinning

# 87
Здравейте,мамита Simple Smile ! Имам един въпрос към вас....От сутринта чувствам тежест в горната част на корема(точно под гърдите стягане,в 7ми месец съм)Възможно ли е да е от разтягането на корема...?

# 88
За запека и на мен нищо не ми помага. А този сироп Лактулозата ми образува повече газове,отколкото да се изходя нормално  Twisted Evil По препоръка на моята лекарка изпозвам едни микроклизмички Мелилакс! С мед и билки. Изтисквам едно флаконче в дупето и съм готова за десет минути. Няма пиене на гадости,няма напъване в тоалетната,няма болки! Родих се  Grinning
Да, но сиропа няма гаден вкус - напротив и е на цена 7 лв, което си оказва влияние при по-продължителен прием. Също така може да се контролира количеството му - не знам аз съм много доволна. Но и аз щях да взимам от микроклизмите, ако сиропа не ми помагаше ,но те ми бяха краен вариянт  Simple Smile

# 89
Здравейте, момичета. Малко ми е притеснено. Бях на преглед преди близо 2 седмици и всичко беше ок. След седмица и няколко дни ще ходя отново вече за регистрация и преглед. Сега съм 10-11 г.с. и нямам никакви симптоми. Всъщност аз още от началото освен напрегнати гърди и отпадналост други неразположения не съм имала. Това нормално ли е за 3 месец?

Общи условия

Активация на акаунт