Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 33

• 78 900
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Телиш/Плевен
agapi123, аз определено бих отишла. Peace Така, както ги описваш нещата, вероятно разкритието е по-голямо и моментът наближава. Леко раждане ти желая, когато и да настъпи! Hug

# 526
Aгaпии отивaй..

# 527
Христос Воскресе! Бъдете живи и здрави!

agapi123 не се чуди а отивай в болницата. Засечи болките през колко минути са ти.  Успех! Стискам палци и леко раждане!

Аз да попитам. Хемоглобина ми в 106, а миналия месец беше 107. Вземам Малтофер фол, но не се покачва. Добре е, че и не мърда надолу. Лекарката ми каза, че стойността е добра ама аз се притеснявам. Има ли и други като мен с такъв хемоглобин?

# 528
И моят е 106 и лекарката ми каза, че се налага да попия малко желязо. Феро-Фолгамма ми изписа, 1 таблетка на ден, съответства на 37 мг желязо, съдържа и 5 мг фолиева киселина.
106 не е крайно притеснителна стойност, моят преди 2 месеца беше 116, но сега се е смъкнал с 10 единици, а твоят си стои на същото ниво, явно заради таблетките. Аз знам, че преди раждане е добре да е над 100.

# 529
При бременност нормата е над 100.
Не бих пила нищо при стойности над нея.

# 530
  • София !

Честит празник  Христос Воскресе    значи от 4-ри дена съм с паднала тапа, имам и силни контракции от 2-ва дена но преди 4-ри дена ходих  в спешното .имах само 1 см разкритие и ме отпратиха вкъщи да си стоя. Та сега след 4-ри дена положението е различно. Ацки силни менструални болки , кръста ниско долу стягания на корема че и още пада леко кървава слуз.. чудя се какво да правя. Термина ми е 05.05. . А не ми се ходи пак с фалшиви контракции и само да ми казват всичко за сега е наред и онзи болезнен вагинален преглед..  . & nbsp; та да си изчакам ли термина или разкритието маи вече е повече

Щом болките са по силни, според мен си отиди да те видят!

# 531
  • в сърцата на децата <3
Ако контракциите НЕ са регулярни - най-вероятно няма нужда от ходене в спешното. Ако са регулярни, на точен интервал, например 15 минути, 20 минути и пр. - вероятно раждането е в ход. При контракции на 5 минути се ходи в родилното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но смятам, че повечето майки отиват доста преди това  Mr. Green Леко раждане, Агапи  Hug

# 532
Ако контракциите НЕ са регулярни - най-вероятно няма нужда от ходене в спешното. Ако са регулярни, на точен интервал, например 15 минути, 20 минути и пр. - вероятно раждането е в ход. При контракции на 5 минути се ходи в родилното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, но смятам, че повечето майки отиват доста преди това  Mr. Green Леко раждане, Агапи  Hug
Чак при контракции на 5 мин ли се ходи? Аз съм на 50 км от болницата, в която мисля да раждам и мисля че като ме заболи и веднага ще хукна натам newsm78

# 533
  • в сърцата на децата <3
А, не, не се ходи чак тогава, но при такъв интервал се ходи задължително Както вече писах - повечето мами отиват по-рано. Като цяло едно раждане отнема доста време. Няма точен график, но обикновено е над 8 часа (поне така пише по "дебелите книги", не съм раждала нормално и това не са мои наблюдения!) Та като започнат контракциите, падане на тапа, изтичане на води... Отнема си време, не е  като по филмите  Peace

# 534
  • София
Момичета, искам да си взема репелент против комари и кърлежи. Намирам,  обаче противоречива информация за тях, като някой казват, че репелентите с DEET са вредни и токсични за деца и бременни, други, че могат да се използват в по-малки количества. За продуктите с Цитронела, който е естествен продукт също им а противоречиви мнения и така.
Кои репеленти за подходящи за бременни? Повече ме интересува репелент против кърлежи, защото ми се струват по-опасни, а и против комари съм намерила едни репеленти на Чико и ще си взема, но проблема с предпазването от кърлежи остава.

# 535

Честит празник  Христос Воскресе    значи от 4-ри дена съм с паднала тапа, имам и силни контракции от 2-ва дена но преди 4-ри дена ходих  в спешното .имах само 1 см разкритие и ме отпратиха вкъщи да си стоя. Та сега след 4-ри дена положението е различно. Ацки силни менструални болки , кръста ниско долу стягания на корема че и още пада леко кървава слуз.. чудя се какво да правя. Термина ми е 05.05. . А не ми се ходи пак с фалшиви контракции и само да ми казват всичко за сега е наред и онзи болезнен вагинален преглед..  . & nbsp; та да си изчакам ли термина или разкритието маи вече е повече

По-добре отиди. Стискам палци за леко раждане Simple Smile

Magnollia Най-добре си питай следящият те АГ, за по-сигурно.

Честит празник на всички! Живи и здрави!

# 536
От моя АГ (който за мен е най - добрия) знам, че когато започнат контракциите пиеш едно но шпа, ако ти мине от него, значи има време, ако ли не, с багажчето и към болницата.

При мен контракциите започнаха направо на по 5-10 мин, отидох в болницата и 3 часа и половина по - късно родих.
А два дни преди това нямах никакви индикации за раждане, освен падналата тапа седмица по - рано.

# 537
  • Бургас
Магнолия, аз също се интересувам какви репеленти е добре да използваме против кърлежи и комари.Аз лично ползвах Випразин,но ще питам АГ дали става.
Искам да ми препоръчате слънце защитен крем против поява на пигментни петна.Благодаря!

# 538
Момичета, искам да попитам следното - за втори път тези дни ме поболяват бъбреците, а докторката ми каза, че само но-шпа за болки не е вредно да пия. Ще помогне ли. В началото на петия месец съм. От друго място / жена, която е раждала/ ми каза, че в пети месец трябва да се избягват лекарствата, дори фолиевата киселина. Вие на какво мнение сте.
Благодаря предварително.

# 539
Магнолия, аз също се интересувам какви репеленти е добре да използваме против кърлежи и комари.Аз лично ползвах Випразин,но ще питам АГ дали става.
Искам да ми препоръчате слънце защитен крем против поява на пигментни петна.Благодаря!
Крем си купих на Евелин - той е само за лице. Доста е гъст и изисква малко повече натиск, за да се разнесе, но иначе съм доволна от него и от марката като цяло.

Относно репелентите - използвала съм спрея на Бочко, но той е самоза комари и мохи ако не се лъжа.
Поствам един цитат от форума тук, дано да е полезен Simple Smile

"...против комари и кърлежи 

ЛАВАНДУЛА
етерично олио / от индийски или такива някакви магазини предполагам че може да го има/
Капнете няколко капки в крема или млякото с които мaжете децата, или пък им капнете на обувките, на дрехите, може и спрей да си направите с вода за по лесно ползване.
Лавандулата е смъртоносна за кърлежи и комари

...сложете си ароматизатори вкъщи ot ЛАВАНДУЛА и няма да имате комари лятото.

Друг съвет намерих децата да пият витамин Б.комплех всеки ден, и организма започвал да излъчва някаква неприятна миризма за кърлежите и комарите.
"

Общи условия

Активация на акаунт